1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што би му кажале...

Дискусија во 'Врски' започната од Lilit, 13 декември 2009.

1. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.749
    Допаѓања:
    6.745
    Сакам да те видам пред да си одиш ! :/

2. WaffleGirl

WaffleGirl Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    1.046
    Прифати ме на фејзбук :$

3. broken1

broken1 Активен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2014
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    7
    Докажими дека ме сакаш колку што јас те сакам тебе.Имај време за мене како што имаш за другарите.Само ова го барам од тебе.

4. Lavica.4

Lavica.4 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2014
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    8
    Sto i da se sluci jas ke te cekam.^_^ Mn.mi falis,prokleta da e dalecinava!Ke te sakam sekogas!

5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.115
    Те сакам.

6. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.592
    Допаѓања:
    5.940
    не помнам кога последен пат си ми кажал дека ме сакаш... а ниту ветеното не го исполнуваш за меен време немаш а за другарите секогаш :@

7. WhatNow

WhatNow Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    62
    Ааааааааа коооонечно те видоов, конечно. Иако беше од далеку ти се радував како мало дете на лижавче. :D Да можам би ти се закачила околу вратот. Да бидам твоето ланче, твојата среќна амајлија. Моментот кога се поздравивме иако само со џуска за мене беше врв. Знам дека не е тоа толку голема работа ама во ситуцијата во која што сме за мене е голема. На почетокот на јуни кога те видов нееколку пати поминав покрај тебе, ти ми изгледаше како да не те ни интересирам, како воопшто и да не ти значам. Денеска во мене се роди, а можеби и почна да расте некоја надеж. Можеби сепак пак ќе има нешто помеѓу нас. Знаев дека скришно погледнуваш накај мене, т.е. не знаев другарка ми ми кажа, ама и те видов еднаш можеби и повеќе пати те фатив на дело. :wasntme: Толку сакав да дојдам до тебе, да те изгушкам силно, силно, најсилно, сите коски да ти ги испукам. Дали се сеќаваш дека ми рече дека и по 100 години да ме видиш со некој дечко на клупа ќе ти биде тешко? Се прашувам дали уште важи истото.. :?: Не сакам да мислиш дека сакам да те правам љубоморен или такво нешто ама ме интересира твоите чувства се будат ли така како што кај мене се будат кога ќе те видам.. Сакам да знам, мислиш ли ти дека има надеж за нас, можеме ли да се вратиме ние, да бидам пак твојата мала? :$
    Во целото тоа „сценарио“ не мораше да се појави таа, не мораше да ми ја уништи вечерта. Добро не беше тоа толку страшно, само се поздравивте. Ама мислам дека има нешто во начинот на кој ја гледаш, има нешто во тој поглед.. Или можеби грешам!? :?:
    Оној ден кога се сретнавме после толку време, сакав многу работи да ти изнакажам, ама не можев. Кога те погледнав во тие плавите очи сите зборови избледнеа, се стишија, не можев ништо да прочитам, да слушнам од срцето. А имам толку многу за зборување, не ми ја знаеш целата приказна. Ајде те молам дозволи ми уште еднаш да бидам твоја, само твоја мала. Гледај ме пак со тој поглед, скришно надгледувај ме, не дозволувај никој да ме одземе, глуми ама само глуми пред другите дека не ти е грижа а во душата копнеј за мене. Ајде знам дека заедно го можеме тоа, мене не ми е гајле што ќе кажат другите, не ме интересира ако не е дозволено или ако е срамота. Не е срамота ако се сакаме, а се надевам дека можеби сеуште имаш некои чувства за мене. :)

На The-fallen-one му/ѝ се допаѓа ова.
  8. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.784
    Допаѓања:
    2.095
    https://www.youtube.com/watch?v=ay_fw54W2Fg

Can you, can you hear me say
    when I'm moving closer
    you keep going away

Can you, can you see the flame
    that burns inside my body
    everytime you are here
    'Cause you're the one I dream of
    everyday and night
    don't give away my feelings
    and come into my life

Don't let go, don't run away love
    I still got feelings you are my passion
    don't let go
    don't run away love
    you are the one for me!!! ;(

На LadyInTheDark и malata59 им се допаѓа ова.
  9. Golden

Golden Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.407
    Мислам фала богу,ти текна да ме поздравиш. :clap:
    Знаеш освен тоа не би било лошо и да ми пишеш,нема да ти падне раката.Сепак сето тоа ми даде надеж.Уфф колку сакам да те видам,многу ми фалиш. :wasntme:

На Dog-lover му/ѝ се допаѓа ова.
  10. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.676
    Допаѓања:
    4.648
    Можеш комотно да се обесиш , ѓубре безвредно !

11. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.033
    Допаѓања:
    36.167
    Има моменти кога срцето гледа подалеку и подобро од окото^_^

12. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.869
    Допаѓања:
    23.799
    Само едно здраво да ми кажеше?Само еден поглед да ми упатеше?Само една насмевка да ми подареше?Кажи нешто,почнувам да се откажувам од тебе...или не?Во мене има бура од чувства.И,покрај се,покрај се некои чувства ѕиркаат кон тебе.

13. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    треба да научиш да правиш муабет, и да бидеш малку трпелив со мене..
    Најмногу се нервирам кога се караме за глупости,
    не ти чини што ми спушти слушалка. уште повеќе се напнав..
    Се надевам добро ке заврши денов

14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.115
    8)

Прикачени фајлови:

На The-fallen-one му/ѝ се допаѓа ова.
  15. tallyweijl

tallyweijl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2011
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    35
    Мило сакам да си до мене сега и да ме гушкаш многу :(

16. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    И за првпат,не ми фалиш.А толку сум гневна на тебе што можам да направам голема глупост.

17. Hinebrra

Hinebrra Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    575
    Неубаво е кога мислиш дека со неискрено „те сакам“ ќе разбудиш некои чувства во мене. Знам дека е неискрено, затоа што си вљубен во идејата да имаш некого крај себе, некоја што ќе ја нарекуваш своја.
    Јас не сум таа. И ние одамна расчистивме со тоа.
    Само можеби тука е она, моето тешко откажување од луѓе и навики, дури и кога не ги сакам покрај себе, дури и кога ми создаваат мачнини..

На Decapitated.Hanna му/ѝ се допаѓа ова.
  18. WhatNow

WhatNow Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    62
    И повторно те видов, и повторно ми упати неколку погледи, се сврте за да ме погледнеш. Со овие постапки ја храниш надежта во мене. Ама ако, можеби има причина. Твоите зборови, иако вообичаени, многу ми значат. Погледите, ме опиваат и ја хранат надежта. Ќе се преполни, ќе се здебели, и те молам не дозволувај и да пукне, да се сруши, да ја поврати целата храна која и ја даваш, те молам.. Премногу ми значиш и ти и твоите погледи. Насмевката која ми ја праќаш, едноставно прави чуда во мојот стомак, пеперутките спобудалуваат, срцето трепери, се тресе. А јас се препотувам, ми доаѓа да пискам сите да разберат дека сум среќна само заради твоите вообичаени зборови и твојата неодолива насмевка. :$ Ајде нека се случи голем пресврт, голем настан, да дојдеш и да ми кажеш дека сакаш пак да сме заедно, дека сакаш да бидам твојата мала. „cao mala, kako e?“ аајде тоа нека се врати.. „nogu si simpaticna, kolku godini si?“ хмммммммм и тоа врати ми го и тоа.. „kd kje porasnes kje mi bides zenska“ ееееееее тогаш го достигна врвот, тогаш кај мене се случи нештоо.. На сите им глумев дека не ми е грижа за тебе, дека не се гледам себе си со некој како тебе, но всушност во себе потајно те засакував, ама не знаев дека тоолку многу ќе те засакам што веќе 2 години неможам да се откажам од тебе и не можам да го заборавам оној дел од животот кој го поминав со тебе она што ти го донесе во мојот живот, никогаш нема да го заборавам, твоите зборови, скриени погледи, надгледувања, скриени насмевки, намигнувања, повиците доцна во ноќта, кога си пијан и кога не си, после работа и т.н. И покрај тоа што бевме принудени да криеме твоите другари и неколку познаници, моите другарки и неколку познаници знаеа за нас. Ама знаеш дека не ме интересира што ќе кажат другите, кога се работи за тебе, сите избледнуваат ги снемува само ти си напред стоиш и како да ме удараш со сите спомени и како да сакаш да ми подадеш рака за втора шанса ама сеуште се мислиш, па ќе видиме. :)

19. hristinnnna

hristinnnna Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    171
    Зошто ми се јави коа веќе помислив дека е готово меѓу нас?А :^)
    Гнаса си,те мразаам... :devil: :devil: :devil:

20. Katerinceee

Katerinceee Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    1.230
    Имам толку многу да ти кажам.
    Ова е мое последно писмо до тебе...
    Мил мој ххх, прво ти благодатам за тоа што ме науши што всушност претставува зборот љубов и како е да љубиш некого. Ти благодарам и за тоа што ми покажа дека ништо не е совршено, ниту врските.
    Дојде време за збогување.
    Знам минавме низ многу лоши моменти, и после се. Од се, најмногу жалам што завршивме на тој начин. Можеше многу подобро да биде, и да потрае но ти се откажа. Мислеше дека засекогаш ке бидам овде за тебе, но кога заминав после пак ме молеше, нели?
    Многу нешта научив од тебе, од она што го доживеавме и сите лоши моменти што ги поминавме. Се надевам дека си научил нешто и ти.
    Слушнав дека после разделбата си се каел што ме пушти да одам, но тоа е јас ти кажав да размислиш но не ме послуша. Како и секогаш, беше тврдоглав до крај, никого не слушаше се беше по твое и затоа сега патиш во животот.
    Помина многу време од кога бевме заедно. Беше преубаво и покрај сите караници и недоразбирања. Ми недостигаат ноќите во кои седевме прегрнети во тишината, начинот на кој ми се лутеше и после некое време ке дојдеш и ке ме прегрнеш, ми недостига начинот на кој се смееше, начинот на кој одеше и ме гледаше, ми недостасуваат твоите бакнежи.
    Веруваш или не, никогаш не ни претоставував дека првата личност која ке ја бакнам ке си ти, но ете и тоа се случи :D . Засекогаш ќе го паметам нашиот прв, но и последен бакнеж.
    И така секоја ноќ заспивам со солзи во очите. Проклето ми недостигаш. Знам дека времето неможе да се врати, ниту тоа дека тебе можам да те вратам во мојот живот, и сето тоа ме уништува. Навистина незнам до кога ќе трае ова, до кога ќе имам вакви црни,тешки и долги ноќи.
    Некогаш помислувам дека те мразам, но не е така. Напротив, уште те сакам. И после се ќе ми останеш во срцето, засекогаш.
    Не си свесен колку ме боли кога одам на местата на кој бевме некогаш среќни заедно. Кога ќе се видам без тебе таму, ме боли, неможам да издржам. Не сум научена на таква самотија. Навистина незнам до кога ќе трае тоа, но сакам што е можно побрзо да завши. Доста се измачував.
    Напишав многу состави, песни за тебе, дури ти напишав и писма. Среќна сум што сакаше да ги почиташ, тоа многу ми значеше.
    Премалку траеше нашата среќа, а можевме и повеке ама ете... Среќна сум дека повторно ме побара, и после се. Среќна сум што ме повика да ме видиш и пак да зборуваш со мене, како порано. Ти беше едниствената личност која знаеше да ме насмее од се срце, но исто така и да ме расплаче.
    Едноставно судбината не сакала да бидеме заедно, жалам :(
    Но знај дека засекогаш ќе останеш една и единствена љубов во мојот живот. Ти беше најпрекрасното нешто во мојот живот. Ти благодарам уште еднаш за се.
    Дадовме многу ветувања еден на друг, но не ги исполнивме. Неможам сама да ги исполнам,неможам без тебе, ми фалиш. Но сега можам да ти дадам само едно ветување- "еден ден ако го остварам мојот сон, ќе ти посветам песна на тебе, затоа што знам дека сакаше да ти пеам а јас пак се страмев и се смеев. Тоа го заслужуваш од мене".
    Набргу ќе заминеш, оди. Оди и не вракај се. Сигурна сум дека таму те чека многу подобар живот, нова среќа и љубов. Не жали за ништо, ни за тоа што си го изгубил и поропуштил овде. Таму ќе ти биде подобро, ќе видиш. Ти посакувам многу среќа, навистина.
    Иако повеке не зборуваме, иако повеке неможам да ја почувствувам твојата прегратка знај дека ти посакувам се најдобро и сакам да си многу среќен и да пронајдеш некоја која ќе ја сакаш а исто и таа тебе.
    Би сакала уште еднаш да те прегрнам, но невозможно е. До ден денес кога ќе го осетам твојот мирис во воздухот, се замислував во твоите прегратки но студенилото во мојата душа ме врака во реалноста.
    Од кога замина животот ми се смени, но сега уште толку ќе ми се смени. Не се тешам со тоа дека "се ќе помине", затоа што деновите минуваат, исто така неделите, месеците и годините. И кога реално ке погледнеш, тогаш гледаш дека целиот живот поминал.
    Млади сме, сеуште ќе учиме. А свесна сум дека не си ми ни прв ни последен, но ќе ми останеш најдраг во животот.
    Ниеден неможам да сакам како што те сакав тебе, верувај. Тебе те сакав со цело срце, толку многу што не се опишува. Бев пијана од љубов.
    Сега немам ништо твое освен сликата на која бевме среќни, некогаш. Ги избришав пораките од тебе, ти го избришав и бројот, но немам срце да ја избришам нашата слика, нека остане како спомен...
    До ден денес кога ќе ми заѕвони телефонот или ми стигне некоја порака, помислувам дека е од тебе но не е. Знам дека никогаш повеке нема да си пишеме, ниту да ти го слушнам гласот...
    Кога ќе заминеш несакам да знам ништо повеке за тебе. Несакам да се уништувам уше повеке, не, неможам. Ако се вратиш некогаш не излегувај повторно пред мене, ниту сакам сакам да ме бараш.
    Мило мое, остани ми со здравје и со онаа твоја најубава насмевка на светот. Ќе ми недостигаш засекогаш во животот, но што можам. Остани таков како што си. Те сакав, те сакав, и засекогаш ќе те сакам.
    Со љубов
    твојата Кате ххх

На The-fallen-one и Saricko им се допаѓа ова.