Ти си мое огледало,зашто се гледам таква како што ме гледаш. Другите огледала ги тргнав,во нив ме нема мене.
Утре кога ќе ми дојде во 07.00 часот има да ти отворам врата со едно око, а може и со половина Има ти мене кафе да ми вариш, а не јас тебе. Кај ти текна толку рано да дојдеш?
Те мразам. Дај Боже еден ден кармата се да ти врати. Ти да се заљубиш и да ја гледаш со други машки, таа да те игнорира, да трчаш по неа, а таа да се заебава со тебе... Уште подобро, ќе биде „таа“ да бидам јас. Да ти го направи таа истото што ти ми го направи на мене. Да те боли, како што мене ме боли сега. Да ти го распарчи срцето. Да се виткаш од болка. Срцето да ти се спушта во стомакот секогаш кога ќе ја видиш, а таа да биде ладна. Да ти пулсира главата од размислување. Да не можеш без неа. Да крвариш. Да ја сакаш проклето многу, а таа да ти глуми недопирлива. Толку многу да те боли, да не можеш да поднесеш. Да се навраќаш на спомени. Да се каеш. Да посакаш да си мртов од толку што те боли. Да чувствуваш празнина. Да се гушиш од солзи. Да се давиш. Да ти дава лажни надежи, а потоа да те остави безнадежен. Да те лаже. Да не можеш да ја преболиш. Да ѝ паднеш на колена. Да ти биде тесно во сопствената кожа. Да ти биде дупло полошо, од што ми е на мене сега. И јас да дојдам и да ти кажам, дека дознав дека го доживуваш истиот пекол кој еднаш јас го преживеав заради тебе, а потоа гордо да заминам.
Јас само чекам од негде да се појавиш Дека сум овде може некој ќе ти дојави? Иста маса, исто место,втората од десно* Ама датумот е друг..
Priznacu ti nesto.Nijednom muskarcu nije uspelo da okupira moje misli pre spavanje, kao tebi. Zaplacem zbog svega tuznog sa tobom. Neispunjenog. Zabranjenog. Nemoguceg. A onda izmame osmeh sve lepe stvari, svaki tvoj pogle, osmeh, provokacija.Da si bar tu, da zaboravim da mogu da glumim da mi nije stalo...... A stalo mi je, i te kako
Не знам дали е можно за толку краток период некој да ти стане толку близок, ама знам дека самотничката идила во вакви денови би ја заменила за целодневно гушкање со тебе и пријатна тишина. Фалиш ... https://www.youtube.com/watch?v=E0M2cNU27Zc
И по толку години јас се уште горам за тебе, ти се уште ми ја отвараш вратата, ми го поместуваш столот, и ме опсипуваш со комплименти и внимание. Ти си човекот на кој можам да се потпрам во секое време, ме држиш за рака додека чекорам и се радуваш на мојот успех иако тој бара жртва од нас двајцата. Знаеш дека сум тука за тебе и верувам во тебе иако понекогаш и без причина и самиот се сомневаш во себе.
На крај на памет немаше да ми текне дека ќе ми се јавиш.Да ме молиш да се видиме,па да ме прашаш што има ново.Сега ли ти текна бе? Епа кругот се сврти