Можеби сум спомнала во темава, ако не сум: Сакам да ти кажам работи што секоја ноќ пред да заспијам ги помислувам. Сакам да ти кажам дека ако денес поминеме 5часа заедно 2часа подоцна ќе ми недостигаш. Ми се чини дека секој пат кога сме заедно се повеќе ме навикнуваш да ти бидам центар на вниманието што е убаво, но кога се разделиме вечерта неможам да заспијам мислејќи на нашите заеднички моменти, убавите спомени кои ми ги донесе ти. Понекогаш ми течат солзи, а не ни забележувам дека плачам, кога низ мислите ми шетаат најлошите работи, понекогаш неможам да заспијам размислувајки за тоа како реалноста е поубава од соништата или размислувајќи за тоа еден ден да се разбудам и повеќе да не бидеш покрај мене, да не ме будат твоите пораки, да не го слушам твојот глас кога сеуште си поспан како ми вели Добро утро. Се плашам дека еден ден ќе се разбудам од овој сон и се што ќе сакам да ми се врати ќе бидеш ти.
I miss the taste of a sweeter life I miss the conversation I’m searching for a song tonight I’m changing all of the stations I like to think that we had it all We drew a map to a better place But on that road I took a fall Oh baby why did you run away? So I’m following the map that leads to you The map that leads to you Ain't nothing I can do 'Cause all these strangers come over me Now I can't get over you No I just can't get over you
Ми помина времето на сомнежи во твојата љубов. Ти благодарам што секогаш се трудеш да ми ги решеш дилемите и да ме направеш најсреќна жена на светот. И после толку години сеуште ги будиш пеперутките во стомаков. Ти заслужуваш многу повеќе од зборот "те сакам". Знај дека ти припаѓам и со душа и со тело, бидејќи сум свесна дека човек како тебе еднаш се раѓа, и неизмерно ми е мило што тој човек е само мој.
Јасно ми е се. Јасно ми е дека знаеш дека сум ти најдобрата опција. Јасно ми е дека знаеш дека никоја нема да може да те сака, да те сфати како мене. Баш затоа и не ме цениш. Знаеш дека ќе бидам секогаш тука за тебе, без да те одбијам. Знаеш дека можеш да ме добиеш кога ќе посакаш. Знаеш дека само со твојата насемевка можеш да промениш се, да заборавам на сите твои негативни особини и повторно да се извлечеш издвојувајќи победа. Знаеш дека сум секогаш тука кога ќе ти притребам или хмм.. подобро кажано бев. Изморена сум од се, па и од тоа секогаш да ми се враќаш кога ќе сфатиш што е она што вреди повеќе од било што Знаеш... изморена сум и да те сакам. Следниот пат кога сите ќе си отидат, кога повторно ќе ти текне кој е секогаш тука за тебе и кога ќе си помислиш дека не сум способна да продолжам без тебе во мојот живот, знај дека се лажеш. Силна сум јас, силна.. како никогаш до сега. Да знаеш дека наредниот пат кога ќе помислиш на мене, нема да бидам повеќе истата, наивна девојка која секој пат ти простува и ја преживува истата приказна од почеток.
Јас летам и сонувам, но некогаш по малку ја притискам кочницата. Јас сум секогаш сомнежлива, правам милиони сценарија во глава, за да не поверувам слепо на она што ми го кажуваш. Јас сум пресметлива и претпазлива, додека се решам да се пуштам во моментот. Ти ми велиш дека се оддалечувам, а јас само го одложувам спуштањето по тобоганот зошто од минатите искуства ми е тешко да верувам дека безбедно ќе ги спуштам нозете на тлото. Верувај, сега не ми треба кршење.. ниту на срцето, ниту на духот, на ништо впрочем..сега ми треба сила зошто далеку ми е сигурноста. Знаеш, чекорам по стакло и малку се плашам. Дај ми време и ќе ти верувам. Само држи ме за рака.
Само смеј се и биди среќен друго ништо несакам да добијам од тебе,доволно ми е оваа а во онаа другото верувам и сигурна сум... во тебе,во нас Те сакам !!! http://www.youtube.com/watch?v=5UWiPmVfItE
Овој пат нема да бидам првата која ќе се јави, која ќе оддаде знак дека срцата сеуште ни чукаат во ист ритам. Баш сакам да видам колку ти значам, не ме разочувај.