Иако примерот на Азиска Стршленка со поемиве го следам тоа не значи дека не те гледам. Џабе ти е све и паметот да ти го земат пак храброст како мат ќе имат па ќе немат. За тебе би пишувала и хаику поезија а ти се праиш ко да имаш амнезија. Некад ме нервираш ми иде да фатам усвет и кога ќе се вратам да ти донесам невеста од Пустец. Фала многу за алката баш си дечко за пример и ми иде да ти пишам на Вибер Хеј,фиу,малката! Од кад те сретох ја немам мира ама тоа ти е животот не бира. Српсково ми е инспирација од прославите бројни што нема да се повторат до следногодишната активација на дождови поројни. Кога треба да те видам трема ме пука дури и пет чекори да идам сакам да си токму тука. Скржав си за љубов, да не си случајно влав? Морам да прашам,кога-тогаш ...Из дис лав? Некад и се понашаш како светска мисица а некад у мартинки е,шо си бил ти љисица.
понекогаш посакувам се да оставам,да баталам се овде и да побегнам некаде далеку со тебе и да почнеме од почеток.ама веќе следниот момент свеста почнува да ми работи и ме враќа во реалноста.
Дојди... та нели рече дека сакаш зима? Та нели рече дека сакаш снегови.... Дојди, види како изгледа мразот на најголемата љубов... Дојди, види како зборовите замрзнале во прстиве... па чиниш немам веќе што да ти кажам...чиниш не патам по тебе... Дојди, во овие снегови на душава.. . каде чекорите ни се бакнуваат, погледите милуваат, а душата пати молкум... Дојди , допри го сивилово во душава по тебе што ми се скрило... Дојди, потони во потоциве од солзи што смрзнале... Дојди, исплаши се од мразовиве кои пештера телово ми го направиле... Дојди, тргни го овој мраз што се свил околу мене... стопи го овој штит со кој љубоморно сум го смрзнала секој твој допир врз мене... Дојди, соголи ја душата без страв од овој мој мраз... Дојди, па стопли ја постелава... Дојди, избркај ги кошмариве во кои те љубам... Дојди, па онака бесшумно води љубов со мене... Дојди, онака грациозо движи ги прстите по телово... нека пука мразот кој си го посеал... Дојди, па жигосај ме со твојата љубов... жигосај ме како болест, како смртта... по телово, во главата, на градите, на стомакот остани ми... Дојди, одмрзни го срцево...што веќе не бие кога те нема... нема за него аритмија како кога те гледа, ниту тахикардија како кога пати по тебе .... нема ништо...само мраз... Дојди, дозволи со сите замрзнати бакнежи за тебе, да ги напишам најубавите стихови по твојата кожа... Дојди, дозволи да го замрзнам на тебе допирот, пискотот на недостигањето... Дојди и со насмевка огреј ја оваа зима во мене... Оваа зима што трае 450 денови...денови без тебе.. и онака веќе времето не минува во оваа зима...
Има ли разлика помеѓу тоа да ти недостасува некој и да му фалиш некому? Да, секако и тоа огромна е.Кога ќе засакаш некој, потоа тој некој ќе ти го подари виманието и љубовта, секој ден ќе се грижи дали си добро, дали се чувствуваш среќно и ред други работи и како јагодка на шлаг ќе си замине затоа што тој така мора, не ради тоа што тој би сакал.И еден ден иако ти се јавува, иако ти вика сеуште дека те сака, ти ќе осеќаш празнина во себе, затоа шо тој некој не е до тебе, ќе се осеќаш исто како некој на сила и грубо да земал некој дел од тебе.И не, на човекот неможе да му фали некој се додека не засака, се додека некој не му се впие под кожа.И не, неможе да ти недостасува некој за кој се грижиш, кого го сакаш, затоа што да ти недостасува некој е моментално чувство на празнина која ја имаш и која исчезува без никаков траг зад неа.Трагот кој го носам со мене секој божји ден, секое утро, секое попладне и секоја вечер пред спиење го направи ти. Ти фалам или само недостасувам, тоа не е толку битно, битно е дали до сега и подари толку љубов и внимание на некоја друга?Дали сакаше некоја друга толку многу за да дадеш се од себе и да и направиш изненадување и дали уопште некоја ти кажала толку искрено те сакам?Има ли некоја која те направила толку среќен?Има некоја за која ќе можеш да кажеш пред сите да сега неа ја сакам, и се додека не стигне до дома да зборуваш на телефон затоа што се плашиш да не и се случи нешто, да не ја повреди некој? Дали за друга ќе можеш да биде толку заштитнички настроен, дали ќе ти значи секој нејзин нареден потег, дали ќе се сетиш на разговорот на плажа, дали уште би ти значело тоа?Дали и тишината би ти годела додека лежи до тебе? Се ова, се што набројав ми значи, ми значи што ти ми го имаш приуштено, ми фали секој миг со тебе, ми фали секоја караница која завршуваше само со бакнеж и долга тишина која правеше да се чувствувам спокојно и сигурно во твојата прегратка..И сега гледам колку само ми се врежа под кожа, колку само ми фали твојот поглед, долгите ноќи кога лежевме еден до друг заедно и таа проклето убава реченица која ја кажуваше на крајот на вечерта: Те молам остани уште малце..
Извини но, сосема сум збунета. Што сега? Што понатаму? Што се случи? ........... Спојлер не сакам ништо да му кажам, само да го пренатрупам со прашања
Абре каде да те најдам јас тебе и Кошава тебе можеби те зеде и Зорка вели дека не можи да те сака а камоли јас и така со Зорка си трпиме мака а ти...а ти....ќе дојдеш во непотребен час цел муштулук на Харис ќе му позлати а ти некаде шеткаш и можеби лапаш,опа ти богати Појави се бре веќе еднаш не мора на снегот да излезиме веднаш ќе чекаме пролетта да цути ако тогаш излезиш како гулабица во фаца ќе те однесам во спа бјути, па срце...не можеш така нестросан да шеташ со твојата маца И така јас ќе си трескам овде зелени ќе си се смеам до солзи(богами ќе затребаат пелени) а тебе....а тебе нееееееееееееееемаааааааааа кој ли те....кој ли тееее...џубре скапано земааааааааа? И за крај кај ќе ојме за први мај? Ќе се видиме некогаш и негде или јас кај да одам да си бидам сингл сегде? Ти си тајна што ми треба душа да ти извадам да научиш да ме најдеш за да не те најдам јас.... и пази...пази кога ќе дојде тој час Фала пријатно
На 8ми започна, а 15ти наредниот се официјализира. Дали овој 15 ќе биде крај на неколку фини моменти и спомени?
I want to hold you close,and never let you cry alone. I will bear your burdens,I will be here even when you push me away. Let me make you happy. Allow me into your heart. Let me fill mine with you.
Јас со кого би краделаааа по продавници милки,бонбони и триста чуда ако не си тииии? Која би те сакала толку како јас и покрај сите дешавки што ни се случија,ммммм? Мјааау. Само јас и ти и никој друг на овој свет! Можат да ми земат се,само тебе НЕЕЕ!!! На на на..
А да се сретнувавме секој ден вака ко денеска и да се дотеруваше? Ти го осетив парфемот и на километар...и гласот Ми фалиш, знам не ти е гајле, но сепак, можеби иднината планира некогаш и нешто за нас. Те сакам.
http://38.media.tumblr.com/ba11ea34b21663a2b959adc1743c6446/tumblr_mlcddr73uD1rj6dqmo1_500.gif Te чекам во спална. Доста работиш, недела е.
Iako me ostavi sama,mn dobro se drzam znaes li,da ova maloto dete ova maloto prase sto sekogas se tutkase vo tebe barase nesto mu trebase samo nesto od tebe,nemozese nikako bez tebe izdrza 2 meseci dobro se drzi go ubivte pepel dusata mu ja napravite no sepak ne se predava koj bi rekol neli ova malo prase kutro za tebe,da znajs kakvi bitki vodi nema nikogas da go prepoznajs a kako koga ni jas sama nemozam da se prepoznaam... So pola dusa i parcosano srce odam tamu nekade daleku do pred 2 meseci nemozev nitu cas da zamislam bez tebe a kamoli tolku vreme da te nema tebe,no ete i toa se sluci,za inaet vas nema da dozvolam da me vidite unistena nema,prokleta da e sekoja minuta sto me vraka vo minatoto prokleto da e sve sto bese laga pepel sve neka se napravi i ni spomen da ne ostani vo mene ni toa ne go sakam....
Одамна не сум пишала за тебе во оваа тема, порано почесто пишував, дури и кога те мразев пишував, и те пцуев, и те навредував Што се смени? Можеби јас се сменив, и можеби ова ми е само период. Ама те молам, потруди се, те молам, немој да ме тераш да мислам дека не се трудиш кога знам дека сакаш..
Мислам дека ми тргна од рака рамнодушноста , аха речиси сум сигурна ми текна на тебе утрото по нова год, сакав да ти ја честитам напишав долга порака, ама не ја испратив,баш затоа напредувам , 11 денови не сум помислила да ти напишам ни една буква, 11 денови како не го ни изговарам твоето име на глас! Само сакам , да не биде се залудно ,да не бидеш некаде на дно на срцето и во некоја бура да испливаш на површина ! Туку кај и да си, уживај си со колешката ( шваљерката бугарска ) среќни да сте, ах дете злаТно мое, не мораше да бидеш со мене , ама па и не мораше да ми фаќаш жени мажени за да им го турваш нив бесот само ова сакам да ти го кажам,само да можев макар реално а не вака ма гони се бре у три лепе