Среќен си сега со неа или само глумиш колку мене да ме направиш тажна и љубоморна? Kако и да е душо, знај не сум љубоморна, но тажна да сум, но само малце бидејќи ми фалат нашите моменти... Но не ми е јасно зашто се правиш дека се ти е розево во животот.. Те познавам човеку, мене неможеш да ме излажеш.. одличнно си се чувствувал.. ахам како да не... По последниот разговор знам дека не ти беше сеедно.. по тие некои работи што ти ги кажав.. знам како реагираш кога некој ќе ти каже такво нешто.. Но сепак твоја си е одлуката.. си одлучи да си бидеш со неа, да таа што те прими веднаш во своите прегратки.. Само сакам да ја видам твојата реакција кога ќе ме видиш. Едвај чекам да дојде тој ден... Како ли ќе се почусвтвуваш кога нема да можеш да ме бакнеш и да ми подариш една долга прегратка како што знаеше само ти? Ми кажа дека ќе пробаш да се воздржиш, но знам дека нема да можеш...Ноо само едно имај на памет дека кога ќе ме видиш цел филм ќе ти се врати и нема да бидеш оној истиот... Се ќе ти се промени.. Плус и самиот рече дека ќе се поздравуваме а тоа ќе смени многу работи.. Ќе ти ги врати чувствата кои ги имаш за мене, ќе те подсети на се што имавме а колку повеќе ме гледаш толку повеќе ќе ме посакуваш.. Толку од мене душо.. Се гледаме за некој ден <3
Па тоа сакам бе љубов да се заинтересираш малку и да гледаш и мене што ќе ми одговара а не да викаш дека ти е сеедно. Колку и да не ти е важно, кога ти ќе ми кажеш дали мојот избор ти се допаѓа или не поубаво се чуствувам Поубаво ми е кога ќе добијам критика и совет од тебе иако си машко,јас баш сакам од машка страна да видам како би изгледала Не чека бурен период се надевам дека ќе сум смирена и нема да сум нервозна
Навистина незнам што да κажам. Знам деκа повеќе сум пρавела било што за тебе, отκолκу ти што си пρавел за мене. И очеκувам можеби и повеќе од тебе поρади тоа, незнам. Само едно знам, несаκам да ми бидеш ρазочаρување, саκам сρеќа да ми бидеш...
Се чудам со која леснотија почнувам да функционирам со вас и да ве откачувам од себе. Не ми требаат дополнителни товари, туѓи недовршени работи и недоизречени мисли со мене. Поставувам дирекни прашања на кои очекувам конкретни одговори. И да не сакам да губам време во приказни со еден чин.
Не знам сега како би те оправдала. Не знам сега кој потег да го направам. Иако се враќаш и се извинуваш, иако се однесувам како да ми е сеедно јас се уште те сакам, проклет да си. Сега треба да глумам ладна и незаинтересирана кучка или да барам друг подобар? Никој не знае што си ми ти мене, никој не знае како навистина се чувствувам. Никој не знае колку е голема љубовта кон тебе. Идиот.
Ми недостасуваш, толку проклето ми недостасуваш... Ниедна далечина не помага. Колку повеќе време не те гледам, толку повеќе те посакувам кога ќе те видам. Знам дека нашето немаше никаква иднина, затоа и заврши така... Всушност и не заврши... Останавме на пола пат. На пола зборови, на една виртуелна последна прегратка, бакнеж. Ни остана тој неизгледан филм заедно.Тоа држење за рака пред сите. Ми фалат твоите прегратки. Ми фалат сите пораки за добра ноќ. Сите тие страсни бакнежи во глувото доба. Ми фалат твоите небесно плави очи. Ми фалиш ти... А најмногу од се Ми фали тој крај - баш крај. Одмини ме еднаш, направи се дека не ме познаваш!!! Иднина секако немаме, барем не сега, барем не овде. Ти си моја најголема љубов, ама љубов во погрешно време... И пак ми фалиш, проклето ми фалиш
Почнуваат да ми шетат пеперутките низ стомак Сакам оваа чуство да ми трае секогаш кога ќе треба да те видам како заљубена тинејџерка се осеќам бе,и ти си крив
Јас навистина не знам што да правам со тебе. Ни со тебе, ни со самата себе... Утре си заминуваш, а јас се плашам дека повторно ќе останам недоискажана. Сакам да ти кажам како се чувствувам, што претставуваш ти за мене и дека имаш многу погрешно мислење. Сакам да знам дали она гордо машко, кое обожава да се зеза со мене е само маска и дали можеби барем малку не ти е сеедно во врска со мене? Зошто тие повремени погледи, тие закачки со мене? Те молам дај ми прилика, се што сакам е еден разговор, можеби баш тој ќе ми помогне и ќе оладам од тебе. Барем еднаш да разговараме како нормални луѓе.
А денес сите наоколу ја бараа среќата... Го бараа тој совршен збор, сокриен во паричка, во тој мал предвесник... Го бараа за да ја почнат и оваа Стара Нова... Но јас не, знаеш ли...? Јас молкум знаев дека старата јас влегува и во оваа Стара Нова... Зошто јас се уште својата среќа ја барам некаде во очите твои... Се уште е среќа што те гледам како ѕвезда во најтемна ноќ... Се уште среќа за мене е оној откраднат миг обоен со мирисот твој... Се уште среќа е секоја секунда до тебе... Се уште среќа е секој оној случаен допир... Се уште среќа е топлината кој ги зоврива вениве кога се насмевнеш... Се уште е среќа што во тој миг по билионити пат помислувам: „ах, колку е убав..“ Се уште е среќа кога се смееме гласно, како луди, како две улави вештерки, на шегите кои само ние си ги разбираме... Се уште е среќа секоја лудост која ми паѓа на ум, додека ги гледам рацете твои совршени... Се уште е среќа што никнуваш во секој сон, нежно како кокиче, кое се бори со зимата која си ја послал во душава... Се уште е среќа кога те сонувам и на јаве, со отворени очи.. ете така , нежен како кокиче... Се уште е среќа кога ќе ги сокријам солзиве пред тебе кога ќе го прекинеш тој сон... Се уште е среќа сеќавањето на баба ми и она„ кажи каде те боли, да те бакнам“, на кое мислам секогаш кога сум пред тебе... Се уште е среќа што силата која ме држи да не ти вриснам „ душава ме боли, ете тука, во неа, бакни ме!“ Се уште среќа е она „исти сме...“ Се уште среќа е она „знам“... Се уште е среќа на полноќ да си признам „ ништо веќе не ме радува, а се боли без тебе“ Се уште е среќа што си ангелот и ѓаволот мој, но јас и понатаму не сакам да дишам без тебе... Се уште е среќа што преживувам без тебе...
I posle site grdi raboti sto gi pominav so tebe, seuste te sakam najmnogu na svetot, te sakam iako nikoj ne mi go opravduva toa, te sakam i pokraj toa sto znam deka ti nemas idnina, te sakam i pokraj toa sto zamina od mene po neznam koj pat bez da kazes zbor, te sakam i pokraj toa sto se vrati so nea iako me ubeduvase deka nema, ti gi sakam i lagite be, TE SAKAM TAKOV KAKOV STO SI, no izgleda toa ne e dovolno, ocigledno ti ne si me sakal mene ni malku, i ke mi se vratis pak znam, no ovoj pat nema da bidam ovde i da te cekam.Te sakam mnogu, tocno e, no sebe si se sakam poveke i nikogas nikogo poveke nema da molam i da se ponizuvam kako sto pravev za tebe.
Прмемногу размислував сношти за нас пред да заспијам,кога мислам премногу мислам на тоа дека прецизно и подлабоко ги реализирав некои работи,на крајот дојдов до еден заклучок. Заслужувам ли да бидам со некој кој не знае да почитува ?