Барем еднаш, само еднаш кога ќе дојдеше да почувствував дека си среќен што ме гледаш, барем еднаш да почувствував дека ме посакуваш, дека копнееш по мене.. Барем еднаш да ме прегрнеше силно, да се стопев во твојата прегратка, барем еднаш да ми се јавеше само за да ми го чуеше гласот, барем еднаш да пиеше со мене кафе небрзајќи се никаде, барем еднаш да дојдеше на време на зготвениот ручек, барем еднаш ти самиот да ме повикаше кај тебе, да ти недостасував, барем еднаш да изгледаше некој филм без да заспиеш, барем еднаш кога ќе си легневме да не ми го свртиш грбот, барем еднаш да ми речеше те сакам, барем еднаш...
Ах кога би знаел колку те посакувам , колку сакам да споделам се што ми се случува во моментов со тебе .. Сакам да сме заедно , да се бориме против сите и против секој што ќе сака да ни ја уништи врската..само кога би знаел дека би дала се да сум со тебе , да сум до тебе .. Ах кога би знаел .....
Многу ги сакам полноќните прошетки со тебе, кога улиците се празни, а градов изгледа заспан. Па ќе заглавиме до доцна со нашите муабети, теории и планови. Низ муабетот ќе си контрираме, ќе се објаснуваме и ќе се дополнуваме. Ќе изгубиме чувство за време, а студот нема да ни пречи. Некако ќе успееме да ја прекинеме дискусијата и секој ќе си отиде по дома, за на крај кога ќе се испружам под јорган, да видам нова порака на мобилниот: Еј, и само уште ова... Ќе почнам да се кикотам и ќе го продолжиме муабетот преку пораки, сѐ додека не се сложиме во некоја работа и не си кажеме добра ноќ. Така најубаво заспивам
А тебе ... тебе те боли ли? Те боли ли кога наутро се будиш со испиена желба за живот, а усни суви, ожеднати? Те боли ли кога со рацете се притиснуваш на градите за да си го потсмириш срцето. Те боли ли кога студот низ рбетот ќе ти прошета кога ќе се сетиш што сторивме. Те боли ли кога дланката ќе ја ставиш на на стомакот нејзин, а таа не се насмевнува како мене. Те боли ли кога вдишуваш јадови, копнежи, соништа во вода фрлени. Те боли ли кога издишуваш? Те боли ли кога за миг ќе се сетиш дека ме немаш, дека те немам.? Те боли ли, кога од ден на ден преживуваш, се лажеш, се залажуваш. Те боли ли, проклет нека си, тебе те боли ли?
Лута сум ти, на ваков ден можеше само една порака да пратиш. Мисли му ја како ќе се смириме по ова...
Ljubov moja! Denes bese preubavo. Sakam sekoj den da ni bide vakov. Tvoite sini oci, tvojot pogled, tvojot glas me raduvaat. Koga te vidov denes tolku blisku do mene svetot se razubave. Sonceto denes greese posilno zaradi tebe. Te sakam najmnogu!
Знам дека заслужувам подобро, ама ти дали знаеш... До каде ќе оди ова не знам, ама немам некоја желба да те терам да правиш нешто што не можеш. Не се знае што носи иднината, ама знам дека со секој изминат ден јас не те гледам тебе таму со такво детинесто однесување и со мисли дека од љубов може да се живее и ништо друго не е потребно. Различни сме јас и ти. Мнооогу различни