Неможам веќе овде,се чуствувам изморено и физички и психички. Неможам да се насмеам како што се смеам со тебе... со тебе се ми е полесно Спакував се што ми е потребно,едвај чекам да те видам,срцето да ми се наполни со убавини Те сакам !
Има нешто во тие очи. Случајно ли те сретнав, случајно ли ја избрав масата, или судбинава си игра играчки со мене? Да не се лажеме, и врапчињата знаат дека секој ден кафето таму го пиеш, ама јас не се сетив на тоа, чесен збор. И не те ни видов се дури не си ја спуштив чантата на столот и не почнав да го откопчувам капутот. Чесен збор. Таа бенка твоја над усните од левата страна... или од десната беше? Е, на бенката би и‘ кажала, би и‘ шепнала нешто. Тебе кој те шиша
...да си купиме грамофон и да си слушаме плочи, наскоро? Јас и ти, последните грамофонџии, ептен сме ретро.
Знаеш низ што поминавме, а што се имаме сега. За ништо е жалам. Пак да се вратам наназад, пак исто ке сторам.
леле мори мајко што ми се случува хехехехе се надевам дека еден градски даса од друг град ке ме забележи-ви кажував за него а ме најде еден друг Скопски па исконтактиравме за да ми каже дека е зафатен-барем ми се извини а во мегу време покани за пријател од кој не сум примила а моиве да ме мажат со стројници уште малку до каде вака незнам
Би сакала да си тука до мене и засекогаш да останеш, би сакала да ти недостигам како што ти мене ми недостигаш, сакам да те видаам...
Лута сум..многу ! Разочарана..уф..Поминувам на местата каде што одевме,секоја клупа каде што седевме ја гледам и ми ги оживува спомените.Поминувам од твоето маало,неможам а да не мислам..Ете сега и незнам што да кажам повеќе,хаос ми е во главава.Јас дури неможам ни по кејот каде што шетавме да поминам а да не помислам на деновите кога со часови разговаравме,и секој пат си седнувавме на 'нашата' клупа,јас се потпирав на твоето рамо и те слушав како дишеш,ти ме галеше по косата,велејќи дека се чувствуваш толку поврзано со мене...Така потпрена на твото рамо ги посматрав ѕвездите и си велев во себе боже колку сум среќна што ова ми се случува на мене ! И одеднаж се згасна,сега сама поминувам по местата каде одевме заедно..пусто е без тебе..Зошто си поигра , м ? Чувства се во прашање,разбираш ли ?
Сигурна сум,се чуствувам многу многу поубаво Колку убаво изгледа од страна твојата спонтаност и искреност не си свесен.Ах колку сум среќна што имам до мене човек како што си ти Уживам затоа што си само мој !!!
Еден ден тоа ти што ми го правиш сега мене ќе и го прават и на сестра ти и тогаш да те видам дали нема да те боли кога ќе ја гледаш колку е тажна!!!!!
изгледа дека ти манекену си неосвоив-бре што човек ке беше а ти бе дечко што скоро те запознав-до каде вака