Ќе се вратам. Само за тебе. Само за повторно да бидам со тебе. Само за повторно да потонам во твојата прегратка и да бидам мирна. Ќе ме чекаш ли? Ќе копнееш ли по мене?
Па на крај краева колку и да си ваков или онаков.покрај волку лицимерни луѓе што ги има барем знам дека ми мислиш најдобро,дека ме чуваш и пазиш.и ќе ми го дадеш нај искрениот одговор. Најдобро е да бидеш свој.А најтешко е да бидеш свој пред луѓето. Колку само се чувствувам своја пред тебе,можам да пеам,да играм да плачам да се глупирам. Можеби не те сакам поради тоа што си ти,туку поради тоа што сум јас кога сум со тебе.
Понекогаш така ми текнува на тебе,на нашата искрена,интензивна и пожртвувана љубов.Ми текнува како е тоа да си разбран и пред да проговориш,како е тоа кога некој може да го извади најдоброто од тебе, за кое не си ни знаел дека постои,како е да неможеш да се наситиш од нечија насмевка,нечии очи,нечии прегратки.Не,не жалам за тебе,ми текнува,онака малку да си ја загреам душичкава,од овие негативни емоции,фрустрации и овој бес што денес го поттикнуваат во мене,да не се заборавам која сум и каква сум.Иако не останавме заедно,добро е што се имавме,јас да те поттикнам и насочам по патот што беше најдобар и за тебе и твојата најблиска околина,а ти онака да ме потсетуваш на вистинската јас.
'' Kada ljudi sa suzama u očima pričaju priče od prije 60 godina, sigurna sam da vrijeme ne liječi ništa.''
Skoro da i nema nesto sto bi sakala da ti kazam a ne sum. Tvojata podrska mi ja dava smislata na postoenjeto. Tocno e deka si tret na listata" bez sto nemozam". Na prvata e sonot,so nego se druzam uste dur bev vo utrobata na majka mi.Toj mi e potreben za da mozam da funkcioniram.Bez sonot nema da postoi ni javeto,nema da postois ti. Na vtorata e maloto dusice koe zasega samo go ciuvstvuvam a nemozam da go vidam,da go pomirisam.I toj e del od tebe. Dur ti spies,ona sto podrazmisliv deka sakam da ti go kazam,a denes go ispustiv,e deka ti si na tretoto mesto no ni najmalku pobitno od prvoto.Tie se moite tri raboti na broj bez koi moeto postoenje bi imalo poinakva smisla,ili voopsto bi nemalo. Ti si moeto semejstvo,potesno.Nikogas nemav pomisleno deka ke se pojavi covek koj ke go zavzeme ova mesto.Veruvav deka nekoj ke mi se smesti vo semejstvoto so koj ke formiram zasebna granka,no ne ocekuvav deka ke go nosi epitetot potesna.
Почнувам да се заљубвам во тебе..тоа не ми се допаѓа не затоа што си далеку ааа дали ке фукционира ова љубов на далечина
Убаво е ама со тебе е многу поубаво Уште неколку часа љубов, те чекам не си свесен како Како никогаш до сега
Далеку си од мене ... нека ти е честит празников , ти мислиш дека те заборавив и се откажав од тебе но не е така! Тука си иако далеку сепак блиску до мене...
Кога се скаравме ми рече дека си свесен дека ниту една девојка не те сакала толку колку што јас те имам сакано. Точно е, но денес сум повеќе од сигурна дека морам да те заборавам. Чувствата ми бледеат а мислам дека и друг почнува да ми се допаѓа. Е за ова не сум јас виновна. Имам се уште некои чувства кон тебе, какви такви ќе избледеат како се досега. Среќен си сега без моето внимание кон тебе? среќен си без мене? Биди среќен, тоа го сакам. Зошто нели, јас ти го уништувам животот. Ова е последното од мене до тебе. Штета што не знаеше да цениш тоа што го имаше до тебе. Навистина штета. П.С Лани за Велигден бевме заедно, ќе бевме и оваа година да сакаше ти. Колку имам желба да ти го кажам ова, но немам начин, а и гордоста сега ми е на прво место.
Само што му посакав добра ноќ.. Му кажав дека сум пресреќна што го имам во животот и дека после преубаво поминатиот ден денес со него, ќе можам слатко да заспијам.
Ме лажеа , ме лажеа дека со текот на времето нема да ми тежеш толку многу на душава. Дека ќе поминеш, ќе заздрави. Ме лажеа, и дека со друг трагиле полесно ќе ти ги покријам, и дека ќе се смеам погласно. Ме лажеа, дека нема веќе да ми е празнина во градиве, Spoiler А ми фалиш, ми фалиш до болка. Неиздржлива.
Знам малце претерав , сам ми кажа доколку се повтори нема враќање.Свесна сум на сите последици од мојата непромислена и без цврсти аргументи постапка,но верувај не е како што изгледа жал ми е што не ми даде шасна да ти ги појаснам работите …