Jas sum licnost koja znae da rece NE. No,ne znam dali toa e vrlina ili maana. Tebe ti rekov NE. Bev luta, povredena, so skrseno srce.Nemav razbiranje deka premnogu rano vlegov vo tvojot zivot. Ti sakase mene da imas poraj sebe, no ne bese spremen da se otkazes od porocite od strana. I da. Jas te izbrisav od facebook, jas ti rekov NE koga se obide da me vratis. Me bolese mnogu. Se sekavam na utra koi pocnuvaa so solzi. Zaspivav so solzi. Prv pat oseiv kako boli dusa. Ne znam kako I do den denes bolis. Denovi, meseci, godini minaa a jas uste stojam vo isto mesto. Imam prsten na raka od prekrasen covek I bolka vo srceto. Se otkazav od pomislata deka ke mi pomine. Neizleciva bolka. Bolka za izgubena ljubov.
Ljubov moja! Kolku bi sakala da go zapram vremeto koga si do mene. Kolku bi sakala vecno da si so mene. Kolku bi sakala prvoto nesto koe ke go gledam sekoe utro da se tvoite sini oci. I kolku bi sakala poslednoto nesto koe go dopiram pred da zaspijam da e tvoeto telo. Te sakam najmnogu!
Се прашувам и секој ден истото прашање си го поставувам во себе .. Како ќе изреагирам кога ќе те видам после толку време пред мене ... толку си го поставувам ова прашање , си замислувам како би изгледало и си правам разни сценарија .. морам да бидам храбра не смееш да дознаеш колку многу мислам на тебе !!
Ме болат твоите солзи, ме боли животов без тебе, ме боли празната постела и немиот телефон. Ме болат утрата без тебе,. Ми фалиш проклето многу ми фалиш да ме притисниш силно на твоите гради, Да ми кажиш дека си само мој.. Ми фалат ноќите со тебе.. Ми фали се твое.. Бројам денови. Останаа уште 24 после тоа светот ќе биде мој, после тоа никој и ништо нема да ме одели од тебе.. Те сакам..
Иване... Ете гледаш, имаш име како моето прво момче, а воопшто не ме ни потсетуваш на него. Ти доаѓаш од некој поинаков свет кој нималку не наликува од овој. Гледаш, толку многу имам да ти кажам, а јас за името се фатив. Секогаш наоѓам смешен изговор за да не си ги доискажам чувствата. Знам дека си како мене. Знам дека и ти имаш проблеми со зборовите, но не и со доказите. Самата енергија ми кажува дека сме луѓе од иста сорта чие его е силно исто како и нивните емоции. Силни, интензивни, лесно минливи. Знам дека си направил безброј лудости во својот живот. Но можам да се вклопам таму. Ни јас не сум совршена. Понекогаш мислам дека сум оној тип на девојка која би завела момче залажувајќи се дека сакам да бидам со него, за после неколку дена да ми здосади и да се прашувам што сега да правам со него. Од една страна мислам дека истата судбина ќе те снајде и тебе, а од друга мислам дека никогаш нема да бидеш целосно мој за да можеш да ми здосадиш. Не знам дали и тоа е некаков вид на игра или тактика која ја применуваш за да го добиеш тоа што го сакаш, или навистина не можеш некому да му се предадеш. Вистината е, колку и да сме луди и двајцата, јас навистина мислам дека баш затоа ќе трае. Смешно е што не сум ни сигурна дали сакам да трае. Но, колку и да трае, знам дека ќе биде совршено. И знаеш дека имам незрели, Бони и Клајд филмови во глава? Џокер и Харли филмови во глава? Вродено ми е. Сакам да живеам најлудо и најнезрело што можам. Сакам да ти лежам во прегратки, и да ми кажуваш дека сакаш засекогаш да ме љубиш. А не сум сигурна дали сакам тоа да се исполни. Всушност, сигурна сум. Не сакам. Гладно ми е егото. Знам дека и твоето е. Затоа сакам да бидам твојата кралица, додека не изгубиме интерес еден во друг. А дали ќе биде само искра или љубов? Who cares. Keep making me laugh, let’s go get high The road is long, we carry on Try to have fun in the meantime. Come and take a walk on the wild side Let me kiss you hard in the pouring rain You like your girls insane Choose your last words This is the last time Cause you and I, we were born to die
Интересно е што.. на ваквите датуми кои ми се врежани длабоко за прв пат сум смирена и не се враќам една година назад и да се сеќавам што се случуваше. Всушност се уште добро паметам но душата ми е мирна, за некое чудо. Не плачам како порано по тебе, не анализирам и не добивам желба да те побарам. Не знам колку е тоа добро, дали те преболувам конечно или е само уште едно затишје пред бура. Едно знам, не планирам да ти го честитам роденденот, макар и пукнала од мака. Макар и умрела, ти си веќе дел од моето минато. Мојата најголема грешка !
Се срамам од ова што го чувствувам, но за жал срцето има свој сопствен ум. Не те преболев. Повеќе од година помина како сум без тебе, а нема ден да помине без да те помислам. Заедно бевме толку кратко, штитејќи те од други не те заштитив од себе. Кога ти кажав „готово е“ мислејќи дека така ќе ме сакаш малку повеќе, мислејќи дека ќе ми успее и со тебе играта која ја играв со сите, кога трчаа по мене дур намерно и свесно ги манипулирав правеќи се недостижна, изгубив нешто што вредеше повеќе од секој ден изминат со машките - трофеи кои ги редев и паѓаа како круши на драмата која им ја приредував. Дечко ми? Да, го сакам. Да, прекрасен е со мене. Да, не би го сменила. Но знаеш што? Не е ти. Не е онаква љубов како кога чувствував пламен во градите кога ќе те гушнев, не е онаква љубов како кога гледавме ѕвезди заедно иако моето небо со ѕвезди беше ти, и не би била болката толку голема како кога ќе помислам на се' што сега го имаш со неа, дур јас како тажна сенка ве гледам заедно и наведнувам глава. Ова е просечна, секојдневна љубов. Тоа што ние го имавме е тоа за што пишуваат поетите кога ја опишуваат љубовта. Биди среќен со неа, чувај ја и пази ја, така како што не те пазев јас. Сакај ја, така како што те сакам јас. И не ја пуштај, како што те пуштив јас. Не му дозволив да гледаме ѕвезди заедно. Не е ти. Едвај чекам да заспијам, бар таму повторно ќе бидеме заедно како некогаш, ѕвездичко моја.
Велат дека вистинска реткост се скромните, воспитани и искрени мажи. Мажи на кои приоритетна цел во животот им е да ја усреќат саканата осипувајќи ја со љубов, почит, разбирање и искреност. Иако во приницп сум баксуз, успеав да најдам еден од таквите, ретките. Еве 4ипол години не можам да го замислам животот без тебе. Ти си мојот ангел чувар. Те сакам!
Знаеш ли ти скршено стакло на под како изгледа? Знаеш ли ти фрлен лист со најубави зборови во канта за отпадоци како пати? Знаеш ли ти крвави рани на камшикуван роб како болат? Знаеш ли ти бунар пресушен како вреска? Ете така болат солзите во очиве од срна... Во очиве искрени што како витраж парчосан ги направи... Душата јалова, без чувства ја направи... Со својот молк, со својата самобендисаност... Со твојот презир кон болкава... Со твојата љубов нељубов... И за што??? Можеш ли да се перчиш со болкава? Можеш ли да се китиш со тагава? Можеш ли во себе љубов да посадиш, од срцево што си го откорнал? Не можеш, за жал...
Уште едно вртење на глава, ајде веќе ионака престанав да бројам,колку пати си вртиме глава ,само зошто ме гледаш во очи неколку секунди и потоа ја вртиш главата како да сакаш да избегаш и во пеколот?зошто си нем да ми кажеш со што те повредив толку , не ми е јасно ?!
Љубено мое пресреќна сум што те видов, повторно твојата насмевка ги уништи сите лоши мисли, повторно твоите очи покажуваа љубов, огромна, искрена. Повторно на лицето ти се читаше копнежот. Зарем јас можам да бидам толку сакана? Ја подадов раката кон екранот, посакав да можам да те допрам, да ти го помилувам образот и да ти ја разбушабам косата.. Повторно солзи, повторно болка, повторно ладна постела.. Те љубам како никој, никогаш до сега. Фалиш!!
Болно љубоморен еден , почна да ја претеруваш премногу. Не можам повеќе вака, среди се додека не е касно.