Сакам заедно да спиеме, заедно да се будимее, заедно да шетаме, заедно да се забавуваме, заедно СЕ! И уштее многу безброј работи да правиме заедно, затоа што така е поубаво, затоа што со тебе животот мој е поубав! Те сакам најмил мој!
Se otkazav od pomislata deka nekogas ke te zaboravam.Taka necujno vleze vo mojot zivot I koga si odese ostavi se tvoe..Ne ostavi mesto za nikoj drug. Ja ostavi tvojata nasmevka.Nikoj na svetot nema slicna.Seuste mi odzvonuva glasot tvoj. Ostavi tragi od tvoite race.Zatvoram oci I tocno se sekavam na nacinot na koj mi ja galese kosata. Tvoite usni.Sekogas koga ke gi doprev isceznuvase se okolu nas I ostanuvavme samo jas I ti. Tvojot glas koga ke go izgovorese moeto ime. Oci koi me hipnotiziraa. Stav I samodoverba.Bese svesen za svojata privlecnost. . . . Zalam sto gi izbrisav nasite sliki.Sega gi imam samo vo glavata I srcevo. Na prvata sedime eden do drug, a ti so prstot pokazuvas kon mene.Pod nea imase napisano:'Toa e taa!' Vtorata slika, napravena prvata vecer vo Sk.Gusnati na plostad.Me drzis tolku cvrsto kako da se plasis da ne me izgubis. Na tretata slika nezno me baknuvas vo obrazot. Cetvrtata slika pred tvoeto omileno mesto 'Kaj Marsalot'.Znaev za tvojata ljubov I nostalgija kon toa vreme pa ti podgotviv malo iznenaduvanje.Kolku bese sreken! Petta slika, moja omilena.So ednata raka nezno mi minuvas niz kosata.Me bakna nezno.Duri od slikata moze da se vidi kolku ti pripagjam tebe. Posledna slika e onaa koga za posleden pat te gusnav.Pocuvstvuvav kako ogromna karpa da mi tezi na gradive. Velat deka cuvstvuvas koga za posleden pat gledas nekoj.Taka bese I so mene.Znaev deka toa e kraj na edna ljubov I pocetok na neizleciva bolka.
Уште како мала кога ме носеа на свадби,гледајќи само парови на околу,секогаш си замислував како би било и јас еден ден да имам некој покрај мене,со кого би го играла првиот валцер. Па татко ми ќе се сожалеше на кутрата јас,па ќе ми го направеше кевот.Да не се почувствувам потиштено покрај цела фамилија во парови,покрај растреперувачката музика Дебел мој,ти благодарам што ме изваде од оваа моја незгодна ситуација која траеше доста долго. Па ќе ја имаш таа чест да заиграш со најубавата јас на церемонијата
24 часа немат поминато откако ме испрати сабалје а како тинејџери цела ден збориме на телефон како да не сме се виделе и слушнале од којзнае кога ... Мајка е мајка ама маж си е маж и сеа кој ќе ме заспива вечерва ?! Секој ден се посвесна сум дека јас само покрај тебе можам да бидам јас Те љубам маченце мое најубаво
Ах да знаеш само колку се борат разумов и срцево ... Вечерва кога ми рече да излезам да ме видиш на пет минути , посакав да долетам до тебе не знаеш иако ти реков дека не сакам да излезам , те лажев но тешко е разумот ми кажува да стојам далеку но срцето ме води блиску до тебе...Око не можам да склопам со само еден твој повик ми го уништуваш мирот.
не ми се верува, не не... пред некој ден се беше океј, сега наеднаш нишо не е. може стварно погрешно сум те разбрала ама па обиди се да ми објасниш дека не е така, дека си умислувам. знаеш дека нема да те побарам јас, многу добро знаеш, ама ти шо чекаш? ти вака ме навикна само да знаеш, секогаш поминуваш низ се и сеа за глупост вака. многу ме повреди, ме навреди, можам да кажам и дека ме понижи. не стигнав ни да ти кажам дека те сакам а планирав, може и подобро е вака! друго...се си мислам дека читаш овде и дека наредно видување (се надевам ке го има) ке ме прашаш дали сум ова јас ради тебе станувам патетична, станувам луда, хистеришем, не ова не сум јас, не сум верувај! те сакам дебел еден, бебуле мое п.с. ми фалат твоите гушки, цунки, твоето убавице, мило едно, те сакам, ми фалиш...се шо ми имаш речено ми фали. Ми фалиш ти
Nemam sliki, nitu sekjavanja... samo zborovi koi, kako sekogas, zakopani najdlaboko vo mene. Nikoj da ne vide, nikoj da ne slushne... Ne postoi slabost, ne postoi bolka, a boli premnogu!
... И би си станал, би се потсредил, куферчето под рака и престолот и го отстапува на Харли. Јебига нели, не може секој да си ја оствари кариерата, па дури ни Сатанчо можеби Yes, I have a dirty mind, and you're definitely on it!
Се гледа по фацата дека не си среќен....од срце ти поскаувам ама се гледа од авион дека не ти е по ќеф. Абе нема да најдеш друга како мене И прибери си го брат ти. Добро знаеше што се случува помеѓу нас и сеа индиректно ми се пушта Да да, родениот твој брат ги применува истите финти од тебе што ги научил токму на мене...чудни и интересни братчиња, треба да излезам на едно кафе со него па чисто да ти ја видам фацата кога ќе дознаеш.
Eden od onie denovi koga posakuvam da sum na vrv na nekoja planina I da vikam na cel glas.A potoa da placam.Da placam dodeka ne mi presusat solzite.Premnogu informacii zadenes.Srceto ke mi prepukne. Prvo, naletav na negova plejlista na youtube.A tamu..nasite pesni.Nemam sila ni edna da pustam.I me cudi.Veren, se sprema za svadba I namesto pesni so poinakva sodrzina ti nasite pesni gi imas. Posle doznavam deka si doznal.Ti I majka ti.Znaete deka se mazam. Majka ti placela, rekla te molam ne mi kazuvaj ni so kogo ni,koga e svadbata, samo znam deka nikogas nema da prezalam sto nema da mi bide snaa. A ti...Ti si zanemel I si izlegol.Nitu zbor ne si izgovoril. Doznavam deka posle mene 3 godini si bil sam.Devojkata so koja si veren ja poznavas nepolna godina.Kako I jas verenikot. Posakuvam da go prespiev ovoj den.
Велат дека секоја голема љубов завршува несреќно,а јас велам напротив баш секоја голема љубов треба да заврши среќно.Знаеш дека сеуште ми ѕвонат во ушите твоите зборови ако ме сакаш ќе се бориш за нас.Се борев,вистински се борев од срце,се борев како никогаш досега.И не се каам не,ти си единственото нешто што сум го сторила за себе,поради тебе првпат го кренав гласот против овој свет.Ми ја даде најголемата надеж,ми ги кажа најубавите зборови,и знаеш по некое време почнав да верувам во таа слика.Ти јас и нашите деца.Мислев дека сонувам но ти полека ме разбуди,ме врати во мајот најгрд кошмар наречен јаве.И се преживеав во животов,водев и туѓи битки,плачев и туѓи солзи,но никагаш не кренав бело знаме.Не умеев.Јас сум најсилната личност од сите,секогаш знаев да стиснам заби кога ми доаѓа да вреснам на глас,секогаш знаев по непроспиена ноќ да се смеам по цел ден,секогаш со крената глава.Преживеав се и сешто,се помирив со се,реков и ова ќе помине,но нема знам,Ти го зададе последниот најсилен удар од сите.Денес во преполн град го слушам твојот глас,дури и се свртев,дали имам илузији или халуцинации,но ако е ова начинот да полудам да го слушам твојот глас се согласувам.И нема да ти се јавам,ќе издржам,можеби и ќе ти го заборавам бројот,гласот,ликот,погледот,дури и љубовта ама надежта како да ја заборавам.Знаеш зошто нашата слика не се исполни,затоа што ќе беше совршена,ти и јас во најубави години со деца,семејство во куќа со најубав двор.Јас не сум за совршени слики мил мој.Дали имам право сеуште така да те наречам?Имам затоа што не постои некоја на која ќе и бидеш помил.Дали друга ќе знае нежно да те погали,да ти ги бакне повредените раце,да те гушне така топло како што умеев јас.Не сигурна сум.Твојата ледена кралица знае најтопло да гушне.Знам и дека ниедна друга нема да ти недостига како јас.
Многу голем идиот си , будало една , глупак , кретен... колку ме нервираш , дај посвети ми внимание оти ова вака не бидува.
Sekogas koga ke pomislam deka veke ne mi znacis zelbata za tebe stanuva se pogolema ne mozam da te zaboravam jas umiram ..se naogam vo tunel I tonam se podlaboko vo nego ..ke ja preziveam li mojata svadba koja se nablizuva?? Ke pronajdam li svetlina vo tunelot narecen moj zivot?..
Некој да ми кажуваше дека ти ќе ми се случиш во животот немаше да верувам и ќе се смеев. Јас која што немав ниту малку доверба во машко целосно ти се предадов и дозволив во моето срце да пуштиш уште на почеток малку подлабоки корени А знаеш колку беше тежок почетокот и на што се согласи. Многу е тешко кога треба да се стопли замрзнато срце кое немаше во себе ниту малку љубов кон ништо,ладно кон се ... Ти успеа со малку повеќе напор и многу повеќе љубов да го направиш тоа. Се предадов целосно затоа што како деновите минуваа знаев дека паѓам во сигурни раце,во чисто срце и искрена љубов... Должна сум ти за цел живот за оваа што сум сега,за оваа што сме сега јас и ти ... Само да сме вечни и да не дозволиме ништо да го уништи оваа што двајцата го имаме еден кон друг! Догодина посакувам да имаме плод на нашата љубов и да бидеме уште многу посреќни Те сакам и ќе те сакам засекогаш Љубов моја нека ни се множат годините и месеците поминати заедно
Што би ти кажала, веројатно ништо како и досега ниту едно здраво после збогум, само неми погледи на случајни минувачи, не ми е тешко, не чувствувам ништо поминаа години мислам веќе пет не ги бројам тажните денови, веќе одамна бројам насмевки и бакнежи кои ме изигнаа над се, се прашувам зошто пишувам за тебе сигурно бидејќи утрово те сретнав после толку време ме погледна како да сакаше да прозбориш, но што нема што да се каже веројатно во други услови би си расприкажале за тоа дека си среќно оженет а јас никогаш позаљубена во човек на кого веќе за неколку денови ќе му го кажам судбоносното да, ние бевме пред се пријатели, би ти зборувала за љубовта, за среќата, за судбината би ти посакала среќа, не таа што ја посакувавме за нас туку со неа за вас. Чуствувам мир како се да е на свое место, нели секое лошо за добро е ти кажав оди си а ти навистина си замина и повеќе не прозборевме, се прашував толку ли вредеа две години толку ли ти значев што не остана да се бориш, ме болеше, ме болеше секој атом, со месеци те потиснував несакав да знам ни каде си ни како си, една ноќ повеќе беше рано наутро ми стигна порака "те сакам и само те молам не ме заборавај никогаш" и да тоа беше последно од тебе, јас само премолчев и те преболев но не те заборавив, ти си спомен на нас на ноќите кои заедно ги поминавме, на утрата кои заедно ги дочекавме а сега уште еднаш збогум..
„Насмевката твоја од било што на светов мене повредна.“ - Дарко Лешоски Ти ми цитираше нешто од Џек Керуак, ти сакаше да прашаш, ти сакаш индиректно да прашаш со оној стих : Will you love me in December as you do in May? A јас само се насмеав, се насмеав зошто Џек Керуак не може да ти го каже тоа.... Џек Керуак не може да ти каже дека еден ден може ќе станам и јас како оние чичиња со груби боси стапала по кои летно време во дворот дури седат на пластично столче лазат муви, а не ги бркаат, не ги ни осеќаат. Еден ден кога ќе станам и јас како оние чичиња кои одат цугнати на Велигден да запалат свеќа во црква што ако се изгорат на прстите несакајќи од другите свеќи во себе пцујат : „Уф матер да ти ебам “ незлобно онака им се испушта пред иконата божја. Еден ден кога ќе станам и јас како оние чичиња што велат: „Чекај да си запишам јас - да не заборавам“ па после ќе заборавам кај сум го јас тоа запишал Еден ден и ако станам од оние чичиња чија ќерка е втор семестар од прва година на медицина, а тој веќе зборува по сите дека ќерка му е докторка. Еден ден ако станам од оние чичиња што само мониторот го викаат компјутер, а куќиштето „она доле што стои“ или што и да излезе тогаш којзнае како ќе го викам. Еден ден ако станам од оние чичиња што го праќаат внукот по клештите за кои и сами не знаат кај им се во подрумот или оставата и се дерат после пола минута : Како не се таму бе смотан? Еден ден ако станам од оние чичиња што кога ќе завртат штраф не може да го одврти ни Чак Норис сосе Свети Илија и после години кои пцујат кој го стегнал толку матер да му ебам... Еден ден ако станам од оние чичиња што кога хрчат дури спијат на интервал сами себеси од нивната бучава се будат. Еден ден ако станам од оние чичиња што после пет минути од муабетот дека треба да се цени парата оставаат бакшиш колку пола сметка со: „де де де ајде нема да пропаднеме ајде сега“ - дури седи со газдата од кафаната. Еден ден ако станам од оние чичиња што летно време по влечки дури одат до пазар ги гњават децата дури играат баскет пред зграда со: „Дајте дечки една да шутнам од тука“ и кошот го промашуваат за два метра. „Леле осетот сум го изгубил од кога не сум играл“ после тоа што велат. А знаат дека го немале никогаш. Еден ден ако станам од оние чичиња што пцујат: „Вии ги бе полициски кучиња - маму им ебам“ - кога ќе налетаат на сообраќајна контрола на автопат, а носат миризлива елкица со грб „Полиција“ на ретровизор и бараат комшија полицаец да им ја скине казна потоа. Еден ден ако станам од оние чичиња со јака брада за која велат дека едвај се бричи со брич за една употреба, а се бричат минум шеснаес пати со еден ист таков и не признаваат. Eден ден дури и ако станам ако станам некој и нешто. Еден ден дури и ако не станам еден од тие чичиња туку некој и нешто, дури и во Белата куќа да треба на појадок да те носам. Дури и да треба орден претседател на некој држава да ми дава.. https://www.youtube.com/watch?v=Z_9yLO-9gQM И да треба пред него. Или мирно до тебе да стојам. И ако треба да почне некој свечаност или процесија со трубата како свечена најава: Во тишината јас на увце: „Наговорииии белаааа жена циганина да не лута друмовима да не лутаа наговорилаааа “ ќе ти шепнам , за да те насмеам. Да те насмеам дури ми викаш : Доста бе – не си нормален достааа.. И тогаш јас ќе знам. Дека ништо подобро од тебе. Дека ништо поубаво од насмевката твоја во животот мој сум немал . Дека насмевката твоја кришем и во било каква ситуација мене ми е од било што на светов повредна. Ти ми цитираше нешто од Џек Керуак, ти сакаше да прашаш, ти сакаше индиректно да прашаш со оној стих: Will you love me in December as you do in May? Дали јас ќе те сакам.... A јас само се насмеав, се насмеав зошто Џек Керуак не може да ти го каже тоа.... дека ќе те сакам. Како никого. Како никоја. Како се на светов да си ми - ете така. Џек Керуак не може да ти го каже тоа– оти тој не те видел како се смееш (дури го читаш ова негдека) – ете затоа.! Да. Да.