За мене нема поголема среќа од онаа кога лежам во твоите прегратки, кога ме притискаш силно на градите и кога го слушам твоето срце како мирно чука. Те љубам!!
Беше убава недела. Уствари една од поубавите од кога сме заедно. Кога си одеше дома, ми се јави и ми рече „Ми фалиш многу“. Јас се исклештив и те прашав „Како може да ти фалам, пред пола саат бевме заедно?“ А знаев како може, многу добро знаев.
благодарам на нежноста од вчерашната вечер одамна не сум го почувствувала тоа 5 години сме разлика но тоа не се чуствува тоа-барем за сега ми значиш да ама некако многу избрзуваш со интимата почикај малкуhug: ако отидеш во село убаво да си поминеш*
True story.Juni. Edna nova poraka Facebook. Na slikata decko svrten so grb na terasa od koja kako na dlanka se gleda nekoj preubav grad. Hmm.Samo edna poveke poraka od nepoznat. Interesno sto i jas na profil imav slika svrtena so grb. Dolga poraka. Poinakva, originalna. Se nasmevnav, no resiv da ne odgovoram.Posle dva dena se dosaduvav i si rekov "Ajde da vidam koj e misteriozniov decko, nekako bas interesen mi se cini." I taka pocna se. Den i nok razgovori. Ne ni osetiv koga mi se vovlece pod koza. I se sekavam mi rece: "E da znaes toa mi se nema sluceno. Jas tolki vreme ja pisuvav porakata, brisev, popravav, ti napisav bas dolga poraka. A ti, odgovaras posle nekolku dena i se uspea da sklopis vo dva reda." * * * Nas posleden den vo Sk.Si sedime vo Zena park.Tisina pomegu nas.Samo od Gtc se slusa "Nothing's gonna change my love for you".I poleka si ja potprev glavata na tvoeto ramo. Samo sakav da go zapomnan toj moment. Da go zacuvam tvojot miris. I togas, ti takov, gordeliv, ne znam kako se resi da mi kazes : "E dobro, stvarno moram da ti recam.Kolkavi ti se trepkite! Se kolnam, kolku parkov se. Koga ke trepnes lisjava na drvjata se tresat." E taka. Sekoja vecer nov spomen se budi.Polno srce sekavanja.
Eden den ti ja isprativ.Ti napisav : "Samo slusaj ja." Mnogu mi se dopadna. Sekoj zbor od pesnata e prekrasen. Ti ekspresno mi odgovori :"Ama cekaj, tebe ne ti e denes rodenden, znam." Se nasmevnav : "Ne mi e, samo pesnata mi se dopaga.Taa e mnogu poveke od rodendenska pesna." Otkako ja slusna mi pisa :" Mila, zarem volki si tazna?" Kratko napisav :"I poveke od toa..." Vistina. Nikogas ne mi go zaboravi rodendenot. Ako za nesto se raduvav na mojot rodenden, toa e cestitkata od tebe. Kolku ubavi poraki pisuvase. Po sto pati ke procitav!! Na mojot 23 ti rodenden cekav.No, nemase poraka. Cel den cekav.Si rekov sama na sebe :"Znaev deka I ovoj den ke dojde.Ke go zaboravis mojot rodenden koga nekoj drug ke vleze vo tvojot zivot." I denta ne mi stigna poraka. Utredenta na ekranot se pojavi dobro poznat broj I poraka :"Mila, nemoj da mislis deka go zaboraviv tvojoy rodenden.Se izvinuvam, vcera ne bev vo moznost da ti napisam na vreme preku den, a vecerta ne znaev dali e zgodno da ti pisam..dali si sama..No, veke ne znam sto bi ti posakal, gi znaes moite zelbi.Ovoj pat ke te zamolam nesto. Sekogas ostani takva kakva sto si, ne se menuvaj, sovrsena si.Ti posakuvam da bides mnogu srekna.Sekogas bese I ke ostanes posebna za mene." I sega dodeka se prisetuvam srceto mi zatreperi. Ni jas nikogas ne go zaboravav tvojot rodenden. 9 Fevruari. Sedev budna, cekav da pomine 12 za da ti cestitam prva. Se sekavam majka mi ke vlezese vo soba I ke mi recese :"Sedis budna neli? Cekas ?" Molk od moja strana. Dovolna potvrda e toa. Posledniot pat koga ti cestitav mi rece :"Ne mozam da najdam dovolno dobri zborovi da odgovoram na ovaa prekrasna poraka.Sto I da napisam malku e." A ne znaese, deka sto I da napises za mene e dovolno. Ova bese prv rodenden bez negovata poraka.No, znam deka se seti.Jas pak, sto pati ja napisav I ja izbrisav.Kako da pretcuvstvuvav deka ima nekoj drug, koj namesto mene, ovaa godina, prv ke ti cestita rodenden. #VratiSeMaBiloKoiDan
Зарем ништо од тоа што го имавме не ти недостасува? Мене ми недостасуваат долгите прошетки со тебе, разговорите кои ги водевме додека пиевме кафе, вицевите и глупостите за кои се смеевме. Зарем ќе дозволиш поради твојата гордост и желба да ме казниш да ги изгубиме уште поубавите денови кои допрва требаше да ги проживееме? Имам уште многу да ти кажувам, имав уште многу планови за нас... би било вистинско чудо ако се пружи прилика да се случат....
Не ти е лесно со мене знам тешка сум, а ни пак мене не ми е лесно со тебе верувај....туку ај.... Лаги, лаги летаат на сите страни....и јас знам дека ме лажеш и ти знаеш дека те лажам и пак продолжуваме да се лажеме, и да се прајме ко ништо да не било До кога?