Еднаш барем и јас да молчам, а ти раскажи ми за моите очи и нивната длабочина. Еднаш барем и јас да молчам, а ти „остани“ кажи ми, „не си оди“ кажи ми..
Da mozam na sekoja devojka bi i kazala: "Nemoj da dozvolis gordosta da ja nadvladee ljubovta.Gordosta nema da ti gi brise solzite koga dusata ke te zaboli, nema da te stopli koga ti e ladno I da te gusne pred spienje.Bori se za ljubovta." Kako mene...No, zakasniv.Site tvoi obidi bea bezuspesno.So solzi vo ocite se sekavam koga me molese :"Te molam bidi silna, nisto od ova ne e vredno da se karame. Jas te sakam. Kako lud te sakam! Preteruvas, no znam deka ne bi bilo vaka da bevme poblisku.Ke te gusnev I se ke ti pominese.Ne e kraj.Te molam ne mi go pravi ova." A jas pak, gordeliva.Inaet.Nasednav na provokacii od losi zavidlivi luge.Srceto kamen mi stana.Kako se pretvoriv vo tolku ladnokrvna licnost? Sega znam sto trebase da napravam, no docna e. Ednas me prasa :"Da imavme vtora sansa, ke promenese li nesto?" Ne ti odgovoriv.Sega ke ti kazam... DA! Ke se borev za tebe, za nas, ke izdrzev se.Nemase da dozvolam nikoj da mi vsadi ni troska somnez. Znam deka me sakase. Ke te fatev za raka I nikogas nemase da te pustam! No sega e docna.Zatoa, da mozam bi viknala na cel glas : "Nikogas ne se dvoumete megu razumot I srceto, srekata I gordosta.Cuvajte go ona sto go imate I sakate.Tezok tovar e kaenjeto.Boli I ne pominuva.Nikogas!"
Navistina li ne gledas kolku mnogu patam, tonam beznadezno ,nemam izbor a nemam ni hrabrost veke..ke izdrzam li? ... zosto ne me svakas?.. jas veke ne postojam ti me unisti
Еј вчера пак те видов... Хаха баш беше убаво. Ми беше многу мило. Али ти си имал лекција од девојчето. Хаха нема врска. Не се лутам, само ме нервира што си станал лигле, разбирам и љубов и се, ама до толку? Па малечка е бре, ти треба да ја учиш, не она тебе! Ај се во свое време. Се надевам дека ќе те видам пак. Еднаш месечно, еднаш месечно, не ми смета. Мил си ми!
карма ис а бич вчера се видов со еден бивши(секако тој не знаеше дека се гледам со друг дечко) а веке денес друг биши ми пишал како сум а пред некое време го избришав од пријатели и јасно му дадов до знаење дека не сакам пријателство со некој од бившипроклетник
Ќе се вратам најбрзо што можам мили! Ќе се вратам... Твое е само да ти фалам барем трошка.. Ти ветувам!
Те обожавам! Те сакам зашто знаеш како да ме насмееш, да ме расположиш, зашто кога ме гледаш од очите ти зрачи милост и љубов. Те обожавам кога ќе си ја земеш гитарата во скут и ќе почнеш да свириш. Обожавам кога ќе ме „натераш“ да си направиме караоке и после тоа продолжуваме да се журкаме пуштајќи си песни на youtube. Па цела вечер си правиме џубокс. Обожавам кога вака ќе го поминеме денот и практично разиграни и распеани ќе си легнеме и ќе се смириме со некој филм пред спиење. Многу ми е убаво со тебе. Ти имаш се' што сум сакала и што ми требало! Те обожавам! Кажав веќе еднаш, нели? Како и да е... Те обожавам!
Драг Роберт Еве после една година откако јас и ти не сме проговориле ни зборче, јас уште во себе имам том зборови што сакам да ти ги искажам, а неможам да се осудам себеси да ти го покажам така да ке морам да се надевам дека некако магично ова ке го сониш.. Ке се убедам себеси дека верувам во телепатија и ке се надевам дека можеби еден ден ке дознаам што чувствуваше за мене и зошто замина без збор. Јас не сакам да бидам од тие што не сакаат да се потсетуваат за да можат да заборават, баш напротив, во кој паралелен универзум да те најдам за да си ги зајакнам резервите од твојот мирис и твоите очи? Те мислам, те мислам, те мислам те мислам.. непрекинато..незнам како да си ги наречам овие чувства..но знам само дека ги држиш во рака, ги држиш во рака веќе долго и кога ке помислиш дека ги нема зошто сум со друг само погледни ме и ке видиш дека нема да ти се испуштат. Се надевам дека еден ден можеби ке ме посакаш..и конечно ке можам да ти се предадам како што замислувам цела година. Ме правеше многу среќна и несвесна за каква убава љубов доживував тоа лето.. секогаш ке бидеш мојата сликовница. Даниела
Ти си мојата телепатско-сродна душа. Додека пишував овде си реков зошто да не му кажам и нему и во меѓувреме ми ѕвонит токму тој. Те сакам будалче.
Тешко ми е премногу што немам можност да те изгушкам, ама ќе биди и тоа, ти само чувај се. Само исправи се и бори се. Те молам! Дека те сакам ти го знаеш тоа..