"Нема ништо поприсутно од твоето отсуство" Зошто ова стана мое секојдневие? Јас сум тука секогаш кога ти требам, а ти само кога можеш да украдеш некој миг за мене. Не ти е лесно знам, ама мене ми е уште потешко. И најтешките битки се секогаш помеѓу тоа што знаеш и тоа што чувствуваш. Ама јас знам дека ако двајцата се одлучиме за тоа што чувствуваме, нема да се покаеме.
Љубовта е волшебна, кога е обострана. Еве толку години заедно, и сеуште ништо не е сменето од првиот ден...првиот миг. Се гледаме со исти очи, и на двајцата сеуште ни чука срцето обострано еден за друг. Еднаш и повеќе пати те прашав А ти ми одговори дека нашата љубов секој ден може да биде само поголема и посилна, нема сила што ќе ја сруши како што и досега.. Прекрасно е чуството кога имаш некој покрај тебе за добро и лошо, кога имаш некоја рака што цврсто те држи, кога има некој до тебе да те насмее, кога не се чуствуваш ниту најмалку осамено, кога срцето сеуште чука на секој допир, поглед, воздишка. Заљубена до ден денес уште како и првиот пат, љубовта е магична, прекрасно чуство до небото и назад. Магија ....
Готово, конечно се помирив, вистински.. Не се враќаш, нема да те видам.. Ќе се потрудам оваа да биде последната порака упатена за тебе, за човекот за кого некогаш мислев дека ќе биде татко на моите деца. Со сила убавина не бидува, зарем не? Колку и да мислев дека совршено си одговараме еден на друг. Не сакам да си ја трујам душава со огорченост. Не те осудувам за ништо, едноставно така требало да биде. Јас знам дека дадов се од себе за да успееме, нема да ми биде мака. Последните зборови што ќе ти ги упатам сакам да бидат посебни, исто како што беше ти за мене - посебен, и исто како што твоето присуство ме правеше мене - посебна. Ти благодарам за убавите моменти, ти благодарам што ме натера да верувам во љубовта, да му верувам на својот човек дека ќе ми се врати од далечина, што ме научи да бидам трпелива, што со тоа ме направи посилна личност. Бевме вистински во погрешно време. Биди секогаш среќен, искрено го мислам тоа. А јас сметам дека е време да продолжам понатаму. Секогаш ќе те паметам.
Нема да ти кажам дека ми фалиш, нема. Нема ни да те молам да ми се вратиш. Ќе те пуштам да одиш. Ќе те гледам со други и ќе глумам ладнокрвност. Знаеш дека јас не покажувам слабости. Фати ме за рака и покажи ми машки како треба. Еден ден ќе се мразеш самиот себе што си ја задржал гордоста а не мене..
Како ли од пушка го кажа тоа, да таа е премногу згодна но ти ме сакаш мене!!! Да душо ти само надевај се на тоа, имај идолски живот кој те влече на сосема различни страни, а јас као божем ќе те сакам... Завршија тие времина...
Kaко некој магнет да ме привлече кон тебе. Да ми се допаѓаш таков мрачен, таков дрзок а сепак толку мил. Но мора да се држам понастрана, не сум јас за тебе. Толку многу сакам да ти кажам дека ми се допаѓаш а знам дека шансите да се случи нешто се 1 : 100000000000000000. Имам љубов да ти дадам, она што го бараш но не можам да изустам : Ми се допаѓаш. Те сакам. Ми требаш. Морам да го потиснам ова во себе. Ќе најдам начин, но нема да дознаеш за ова.
Te sakam premnogu, nemozam bez tebe, kolku poveke vreme minuvame zaedno tolku poveke mi nedostigas koga se razdeluvame I da posle tolku vreme presrekna sum sto veke ne se karame za nebitni raboti
Има една пирамида. И на таа пирамида некој е на врвот па сите после него. Епа така ти мил мој од врвот на таа пирамида,падна на дното. Од прво на последно. Тоа ти е нешто како Више волим себе,него тебе.е такоЈ
Би ти кажала само дека сакам меѓу нас да нема веќе расправии за ситници и за глупости. Знам дека се однесувам како мало дете понекогаш.. близнак во хороскоп..знаеш..детинести сме ептен.. Но, знам дека ме сакаш многу, исто и јас те сакам тебе, со сета душа и срце Се би направила да си останеме заедно. Го заслужуваме тоа. Заслужуваме да бидеме среќни. А само да знаеш дека секоја вечер кога легнувам, се молам на Господ за нас.. да не чува Tе сакам ! Најјјјјјјмногуууууу P.S Едвај чекам да отидеме на одмор
I crave your mouth, your voice, your hair. Silent and starving, I prowl through the streets. Bread does not nourish me, dawn disrupts me, all day I hunt for the liquid measure of your steps. I hunger for your sleek laugh, your hands the color of a savage harvest, hunger for the pale stones of your fingernails, I want to eat your skin like a whole almond. I want to eat the sunbeam flaring in your lovely body, the sovereign nose of your arrogant face, I want to eat the fleeting shade of your lashes, and I pace around hungry, sniffing the twilight, hunting for you, for your hot heart, like a puma in the barrens of Quitratue.
You're the light, you're the night You're the color of my blood You're the cure, you're the pain You're the only thing I wanna touch Never knew that it could mean so much, so much ... So love me like you do, lo-lo-love me like you do Love me like you do, lo-lo-love me like you do Touch me like you do, to-to-touch me like you do ...
Пристигна уште една ноќ, како и секоја, времето тече брзо, минуваат денови, недели, месеци...ми недостигаш, осамена сум, би сакала слатко да се насмевнам гледајки те, но не, јас сум повторно и повторно сама, како капките дожд што паѓаат така и солзите од моево лице. Не успеав да станам имун на ноќите, простими што не сум доволно храбра. А знам дека ќе успеам, но сепак неможам повеќе да се справам со самотијата и досадниов живот без тебе. Џабе ми е се кога ти не си покрај мене...и така ке останам да размислувам да се утешам дека така требало да биде. И да си давам сила дека ке биде! Ке дојде и нашиот ден, час и минута, е тогаш знам дека ке заборавам на се. Времето е лек за сите рани и проблеми.
Те сакам. Можат да ми забранат да те гледам, можат да ме лишат од твојот продорен поглед, можат да ми забранат да уживам во твојата слатка насмевка, од твоето присуство, можат сѐ да ми забранат, ама никогаш не можат да ми забранат да те сакам. Сѐ си ми ти, а мој никогаш не си ни бил. Телото ми гори кога си близу, не чувствуваш ли? Бакни ме, допри ме, земи ме макар и за миг сакам да бидам твоја.
Ке болат уште долго тие твои лажни бакнежи. Ке ги проголтувам низ сувото грло се додека времето не ги избрише. Се додека ветрот не ги врати во тој замислен свет од кој црпев илузии, борејки се за нешто што никогаш не постоеше
Nisam dugo mislila na tebe ma odavno iza sebe ne gledam I veruj sad i nebo mi je malo ne ja vise se na staro ne vracam