Пρевише е љубов оваа за мене, неможам нон стоп веќе да глумам силна κога од внатρе се ρаспагам. Се убаво ти κажав κаκо ми е се надевам деκа баρем малκу ќе ме ρазбеρеш. Не ти тρебаше оваа е најлошиот κошмаρ низ κој што туκу ќе поминам.....
Ти испадна поголемо женско од мене !! Да немаш храброст да напишеш порака ако не во лице да кажеш крај.Што можеби се плашеше од прашањата на кои ќе немаш одговор?? Поради мене што прекина ради глупи мауабети рекла-казала ?? Ќе се каеш мили ќе молиш али веќе несакам очите да ти ги видам !! Уште многу време ќе ме следиш да ме видиш случајно ама нема да ти успее ,За тебе секогаш ќе бидам недостапна веќе .
Па ти си уште во канцеларија брзаш да го завршиш проектот а во понеделник ќе киднеш и нема да те видам 8 дена... Цела вечност... Ќе ти донесам сладолед и се што ми треба е макар онаа искрена и другарска гушка што знаеш да ја дадеш кога ќе те изненадам вака... Дали и овој проект ги крие нејзините иницијали во тие чудни работи што ги пишуваш и ги нарекуваш промениливи, класи и кој знае уште како?
Ти ИМАШ жена ! А на таа жена и е потребен маж ! А не само работа,работа и работа ! Должностите дома си се друга обврска,работа или задолжение или како и да е .Ќе оладам и јас и ќе чекам да видам е после ќе биде обратно.Ќе видиш !
Ден по ден болка ми се намалува. Повеќе се смеам, си ги правам сите работи за кои немав време додека бевме заедно, се чувствувам исполнета. Да ме видиш ќе се зачудиш. Пополека си ја враќам онаа малечка која танцуваше со сета душа, пееше длабоко од срце и се смееше вистински. Не и требаше многу да биде среќна. Сама со себе си беше среќна. И амбциозна бреј, еве ја чекор по чекор ми се враќа. Таква каква што ти ја сакаше, со бушава коса, и со насмевка како шминка, ведра и полна со соништа. Е да, знаеш што има друго? И додворувачите и се вратија Но, овој пат нема да се предадам на никој, да ја отворам душата и да бидам ранлива. Фала ти за таа лекција. Бар научив како да се чувам, зошто и оној кого го сакаш бескрајно и безусловно ќе те повреди. Таа лекција не ја заборавам.
Ja obozavam! Pesnickata so koja pocnuva nasata svadba. Uste malku milicko i povtorno vo tvoite pregratki Nema poubavo cuvstvo od toa, onoj koj go sakas tebe da te saka duplo poveke
Бакнежите наутро кој го добивам се најубавото нешто што можам да го добијам од тебе,додека уште си нерасонет .Ако мислиш дека спијам и не чуствувам ,го осеќам секој твој допир - секогаш
Ако не ти се јавувам секој саат, не значи дека не мислам на тебе. Не значи дека не ми требаш, или не ми фалиш. Значи дека оставам простор ако некогаш ме повредиш, прекинеме, да изгледам како да воопшто не ми било гајле. Како никогаш да не сум те сакала толку многу. Го презирам овој страв што го осеќам во мене постојано, дека можеби некогаш ќе откријам и друго твое лице/личност која нема да ја препознаам кога ќе те погледнам. Не сакам со тој страв и болка да живеам повторно... Е ова веќе ми се допаѓа.
Те обожавам кога си насмеан и по телефонот успеваш да ми ја пренесеш твојата позитивна енергија! Нашата врска е доказ дека љубовта на далечина успева а секој труд се исплаќа
Веќе почнав да те заборавам,едноставно се навикнав да сум без тебе,веќе до мене има некој кој ја надополнува твојата празнина,кој постојано ме смее и многу сум среќна,тој ме промени целосно и ме натера целосно да те заборавам..Само по некад коа ќе се сетам на тебе ме потсеќа на тоа до каде стигнавме..се поради твоите глупости,онака денес пуштив музика малку да се опуштам и напротив случајно еден спот ме потсети на тебе(човекот со мототрот во спотот..ахх си велам некоја ден коа ќе ме прошишаш набрзински со тој мотор,баш тогаш коа ќе ми се наежи кожата коа ќе те видам..)Ете баш оваа песна како да те гледам тебе како возиш ма да и пеачот е сличен на тебе само што ги нема тие твои плави очи...за жал нашата приказна заврши еве вака и сам си свесен дека е поради тебе,не поради мене,ти си избра таков живот за кој ќе завршиш меѓу решетки некој ден