После толку време на исто место го гледавме виножитото украсено во разновидни бои, бои кои почнаа да се разлеваат по површината исто како и тоа утро после дождот на нашата обала... Не чувствував повеќе страв, ја чувствував само твојата топла прегратка и твојот допир кој како благо ветре го милуваше моето лице...
Доста ми е од разделби, заминување, доаѓање.Сакам нешто постојано.Нешто трајно. Сакам те тебе, сакам да сум со тебе.. Ајде врати ми се. Ајде прости ми за грешката што ја сторив. Биди до мене..И после толку време поминато без тебе јас сеуште те чувствувам толку блиску, а ти се сепак толку далеку од мене .. Премногу ми недостигаш.. Врати ми се.
Каде си сега ? Целосно заборави на мене, те нема да ме побараш,знам дека ќе се јавиш но овој пат доста е нема да бидам истата како некогаш!
Uzasno mi nedostigas, no samo uste dva dena milo! I poveke ne se razdeluvame, nasekade ke odime zaedno. Se naviknav, ne sakam bez tebe da zaspivam.
Само да знаев што чувствуваш, поинаку ќе беше... Барем да знам дали вреди сето ова, барем да знам дали би имало потреба да ја прегазувам гордоста? Навикни се веќе, не сум ангел јас. Ама врати ми се, само ми се врати. Овој пат ќе ни биде исправно, овој пат ќе се сакаме вистински, овој пат со помалку грешки. Боли кога си ми само во срцето, а не во прегратки.
Se kje bese poinaku ako samo tancuvase so mene. Ete tolku malku falese da me napravis srekjna. Ama ete sega sama se usrekjuvam kako sto ne sakase ti. I ne e isto da tancuvam so stranci za koi nemam strast vo dusava.. Posakuvam da me sakase malku povekje, mozebi togas kje tancuvase so mene, samo za da vidis nasmevka na moeto lice. I vo nokj kako ovaa, dodeka sama sum, cekam da mi kazes kje dojdam jas, ne te ostavam da spies sama. Mi fali pomislata na tebe, mi fali da ti kazam sto mi se slucilo, mi fali da ti go cujam glasot, mi fali da te sakam. Mi falat sonistata koi gi gradev za nas, no ne mi falis ti. Ti, onakov kakov sto si sega, nikogas nema da mi falis i ljubovta vekje bledee, od den za den vekje ne se prasuvam kako si, ne se potresuvam ako vidam tvoja slika. Znam deka toa ne si ti, onoj vistinskiot, toa e nekoja losa kopija, a jas ne ja sakam. Mene vaka mi e podobro. Ej, znaes sto ima drugo? Site kilogrami visok si zaminaa so tebe, si zaminaa i moite kompleksi. Si ja vrativ samodoverbata, si ja vrativ nasmevkata na liceto i znaes sto? Imam energija za se, sega tancuvam bez prestan dodeka trae muzikata, ne se otkazuvam koga kje naletam na nekoja precka, tuku davam se od sebe da pominam preku nea bez da se sopnam. Si gi sakam uste povekje momentite koga sama si go pijam kafenceto, gledajkji nekade daleku vo neboto, kroejkji si novi planovi. Neka ti e nazdravje noviot zivot, ova e moeto posledno pismo za tebe, vekje ne te spomnuvam, ni uste eden red za tebe nema da napisam.
Уозбили се веќе , не си дете , бог да чува.Чашата ке прелие ако не се потрудиш да бидеш поозбилен.Чекај , чекај убаво ке ти се врати.
Приглуп си некогаш, ама похрабар од мене. Знам дека ми треба да те видам кога во 4 сабајле песни ме носат кај тебе. Let the whole world look in Who cares who sees anything I'm your passenger...
Колку беше само презгоден денеска. Ми се идеше да те силовам тука пред сите. Како успеа жити госпо за една недела стомакот да го скиниш.мене месеци ми требаа за тоа. Еј одма пак да се здебелиш.За прв пат денеска почувствував дека си поубав од мене Не смее тоа така,со стомакот 5 минути понапред ми си супер,не те напнувам повеќе да ослабиш оке ?
Јас и Ти не сме веќе Ние. По милионити пат го враќам филмот и не..... не знам кој момент се изгубивме.
СДК ... и после толку време секоја клетка те чувствува, те памети и го вриска твоето име. Не знам зошто се изгубивме по не знам кој пат ... Ама сеуште се надевам со сигурност дека ќе се пронајдеме повторно. Само универзумот да се смилува ...