Почнува да ми станува сеисто, а знаеш дека никогаш не ми било. Да си сфатиш, до толку ја претера! А знам дека ќе ме бараш пак. Тоа ти е некој круг кој постојано врти.
Убаво е што после толку расправии за банални работи ние се повеќе се сакаме Доказ за тоа е синоќешниот разговор. И навистина се додека има разговор и толеранција помеѓу нас секој проблем ќе го решиме. Ти ме научи на ова, ти беше мој учител на почетокот, јас бев толку затворена личност, но благодарение на тебе се променив и вака на нас двајцата ни е поубаво, си кажуваме се што ни лежи на срце. И да се навратам на синоќа додека разговаравме за тебе тој поглед, таа емоција која ја искажуваш преку очите и на крај насолзени очи, стварно да не седевме во кафич ќе те изгушкав најсилно. Но затоа после си надокнадив И не заборавај секогаш ќе те сакам, се си ми ти, со тебе поубав е денот, животот. Жиевам за моментите поминати со тебе.
Ti da si mi ziv I zdrav, se da mine vo najdobar red, drugoto e nebitno. So tebe sum, znaes deka nema da te ostavam sam da minuvas niz ova sto sleduva. Te sakam najmilo
Љубов моја! Се плашам... се плашам дека и она што ми е ветено некој ќе ми го одземе. Се плашам дека повторно ќе се давам во своите солзи. А ти само поминуваш покрај мене, гордо и во брзање како и секогаш, зарам не гледаш дека страдам за тебе. Прегрни ме пак како што знаеше, држи ме за рака. Дај ми сила за да живеам. Срцето ми се крши кога доаѓам на местото каде што ги поминувавме најубавите денови заедно а сега тебе те нема, туку некои туѓи ликови, странци, неважни луѓе. И морам да глумам дека не ми е ништо. Тоа боли уште повеќе. Ми требаш... Не можам да издржам без тебе. Те сакам најмногу!
Не се само тие обични песни .. Тие многу значат , всушност целиот текст на двете песни е наменет за тебе, тоа што немам храброст да ти го кажам .. И да само тука по форуми можам да пишувам што би ти кажала , не постои за мене друг начин ... Се надевам дека ќе ги слушаш со крај , внимателен биди , текстот е премногу тежок.
Си го бараме патот, со ист број на шанси. Сите имаме ,исто време.Време кое работи против, а и за нас. Сите фрламе исти коцки. Некои се спретни,а некои неспретни. Многу рано се откажав, порано. Ти стрпливо чекаше и уште чекаш. И јас сум трпелива. За твојата и мојата шестка. За нашата.
Ete taka. Si gi ispolni zelbite, planovite. Samo jas ti kazav Ne. Edinstveno jas ne ti dozvoliv da upravuvas so mene. Ti me skrsi mene, a jas ne ti ostanav dolzna. I toa te boli znam. Ama ne se kaam. Da se vrati vremeto pak ke go storev istoto. Gorda sum na sebe sto ne ti dozvoliv da me potcinis. I pomina se. Pomiri se so toa veke. Pred tebe poveke ne bese taa nezna devojka koja te gledase so oci polni ljubovi slepo ti veruvase. Sega pred tebe e silna i srekna zena. Pomiri se so toa. Zivotot i bez tebe prodolzi. Srekna sum i bez tebe. Znam deka ne se nadevase na toa. A trebase da znaes. Koga imav dovolno sila da te isfrlam od mojot zivot i pokraj toa sto premnogu te sakav, trebase da znaes deka ke najdam i sila da bidam srekna kako sto sum sega.
Спојлер Воопшто не ми е грижа колку злобно и да звучи посакувам солзите што ги пролеав јас да ги пролеее и таа, да ја почувствува болката што ја доживувам јас, понижувањата што ми ги нанесе...ако навистина има Бог Божја правда ќе ве стигне и двајцата!
Nesto mi gi pritiska gradite, imam nekoe cudno cuvstvo. Javi se ajde, moram da te slusnam, inaku nema da bidam mirna.
Pak i jas i ti vo komunikacija...i zelba za sredba na Alpite.Ke se odljubam na sveti kukovo leto vaka
Би му кажала да не си играт мајтап со мене и да се одлучит дали е рано, доцна или е време!! Не за спиење.. За нешто друго Знајт тој!!
Потребна ни е таа граница и после неа некој празен простор, дистанца зад која можеме да се повлечеме од заедничкиот живот во нашата индивидуалност. Кога чувствуваме восхитување и кога предизвикуваме восхитување, таа дистанца е обезбедена и не чува од симбиоза. Восхитувањето ја поддржува индивидуалноста. Се восхитувам на твојата одлучност за учење и напредок во кариерата. Се восхитувам на особините кои ги имаме за да одржиме балансирана рамнотежа.
Јас и чевлите... хм... тоа е љубов позната нели??? И чекор по чекор... и ти стана чевел за мене... Чевел кој го гледав долго ....долго во излог.... Чевел кој го посакував... со очи го милував... Чиниш штедам за да го купам... Секој ден минував часови и часови пред тој излог... И штедев... штедев емоции, допири, насмевки... се само за тој чевел... И однеднаш го погледнав својот израз во излогот... во тој излог кој чевелот омилен го беше сокрил... И го одраснав тој чевел, сфатив јас... Додека го гледав молкум јас чекорот го бев променила, и погледот ми изменил, и нозете чиниш претешки ми станале за тој чевел... И сум го одраснала тој чевел љубен... А јас и чевлите... хм...тоа е љубов бескрајна....нели???
Ако постојано плачам по тебе никогаш нема да бидам среќна. Од денес ќе бидам, и ќе свртам нов лист. Ништо повеќе не е важно, само мојата иднина е.
Ne e ljubomora milicok. Samo ete taka, ne sakam drugi da se vrtkaat okolu tebe. Znam deka ti ni ne pomisluvas na toa, znam deka sum edinstvena za tebe, ne se somnevam vo tebe...Samo,vo minatoto mnogu gubev, pa toj strav mi e sega vkorenet. No, dovolno e koga ke me gusnes, koga ke go pocuvstvuvam tvoeto srce, sekoj somnez isceznuva.