Љубов моја! Кога ќе ме погледнеш... светот престанува да се врти. Се замрзнува, времето запира. Се околу нас исчезнува и постоиме само јас и ти. Убаво ми е иако не ми приоѓаш. Но знам дека не ти е сеедно, тоа се гледа во твојот поглед. Сакам кога си до мене да застане времето. Те сакам најмногу!
Ах да знаеш само колку ми е тешко што и мојот кревет овде и твојот таму се студени и празни. Колку ми е тешко што не те чека топол ручек и вечера штом се вратиш од работа. А најтешко ми е што смрзнат од надвор мора да заспиваш во студена соба без топлина. Неможам да издржам повеќе од 2 дена ако не си до мене. Те чекам, да ти го слушнам гласот и да заспијам што побргу,да поминат деновите за да заспивам пак покрај тебе ... Ти си ми се !
„Вака кога не ми враќаш по неколку саати, се ми поминува низ глава.“ Абе тикво, мене само ти ми поминуваш низ глава по цел ден па ником ништо. Дојди си веќе, ми недостига да можам да те гушнам, да те мириснам.
Знаеш, колку повеќе време минуваме заедно, толку повеќе повторно те чувствувам близок... Ми се враќаат чувствата, па и не сме малку време заедно. Мислев дека не можам веќе со тебе, сакав да ти раскинам милион пати, но секогаш нешто ми велеше, „почекај ќе се среди, не избрзувај, ова што го имаш вреди“. Еве јас не знам дали вреди или не, но знам дека не можам да те немам во мојот живот... Знам дека те сакам и кога сакам да те убијам и кога те мразам најмногу!
Ти благодарам за се. Не можам да живеам толку долго, за да можам доволно да ти се заблагодарам. Ти си мојот живот, никогаш не го заборавај тоа.
Кретен си не е заслужуваш мојата љубов и внимание и затоа те замлувам отргнимисе од глава (и онака нема од што друго), немжам ноќе да спијам , главата ми е шашавдиса , се претворив во психопатка (мала шала)......ама те сакам бе ЅВЕРУ МОЈ СОВРШЕН, и ти ветувам дека пак ке продолжиме дека нема да е крај ке направам таков филм каков што никогашш не си замилувал и не ни ке можеш да поверуваш кои се моите способности во најнеочекуваните моменти......... i love you
„Ако ти кажам дека те љубев“-Ана Бутеска ако ти кажам дека те љубев ќе ти измамам насмев или со потсмев ќе ме нагостиш ќе знаеш ли дека љубовта која ја носам не е твоја, ниту пак моја е туку дека таа во мене постои од моментот кога сум зачната ќе знаеш ли дека не е за фаќање кусур ниту за на кантар ставање или пак, ќе мислиш дека можеш со неа да тргуваш како во обичен пазарен ден ако ти кажам дека те љубев ќе си останеш самобендисан или тивко во себе ќе се помолиш да ти се вратам дали дали ќе знаеш дека не можеш ко дете со љубовта да си играш оти таа не е хартија за да ја потпалуваш или со ножици од неа оригами да правиш ниту е глина за да ја обликуваш а најмалку е храна за да ја соџвакаш и исплукаш таа е пламен оној кој запретаното во тебе ќе го разгори за да те стопли однатре и да засветиш однадвор таа е сила од која создаваш и ѕвезда која во темнина свети таа беше јас во твоите раце и телото мое залепено до твоето што мируваше таа беше воздишка и полна рака црвена коса и зелени стакла во кои себе се гледаше таа беше се’, освен она во што ја престори еве, ако сега ти пишам и ти кажам дека те љубев ќе знаеш ли дека песниве за тебе не се туку за мојата љубов која сосем случајно тебе те одбра и која полека те напушта и си оди без да се заврти без збор, без збогум, ниту поздрав оти таму кај што љубов не си засеал мојата пресушува и во мене останува оти ќе умре само тогаш кога мене ќе ме нема а дотогаш, дотогаш некој друг од неа ќе свети и јас покрај него свој пламен ќе имам оти и свеќа гори од друга ко ќе се запали така и љубовта моја за тебе што гореше и секоја песна за тебе што беше дур не секна и назад во мене, ете дома се врати ќе ти биде ли мака ако ти кажам дека те љубев некогаш одамна
Ми фалат зимските прошетки по снегот со тебе, кога шетавме со сати. Не знам зошто овие неколку дена ми недостигаш, мислам на тебе. Мислев дека добро се држам без тебе. Само би сакала да те видам и да те гушнам на една минута ништо друго.
трпение спасение миличок. Си давам вето дека од тебе ќе бегам како џаол од крст.отсега па натаму. Ќе молиш да ме видиш и допреш.
Кога некои нешта не зависат од нас нема зошто и да се нервираме затоа што неможе да биде како што сме испланирале. А верувај повеќе сакам вечерва да си тука,но ќе издржам уште еден ден. Без нервози љубов ти ветувам утревечер ќе биде позабавно
Од сега натаму ти ќе се молиш да ме видиш а јас ќе бегам од тебе како ѓавол од темјан!!Ќе се молиш да ме видеш да те погледнам да ме допреш..
Колку само СЕ се промени ! Време за НАС двајцата НЕМА ! Немаме време ни да седнеме да разговараме како нормален пар,нема време ни да си кажеме како сме си го поминале денот,а камоли пак за друго нешто,Нема ни бакнежи,ни прегратки,нема убави зборови,нема ништо од тоа.
Hello from the other side I must've called a thousand times At least I can say that I've tried I hope that you're well Песнава како да е пишана за нас
Izbegnuvam da prifatam deka posle tolku godini "prijatelstvo" ke zavrsi vaka... Ne si mi potreba, ne te sakam sigurna sum. Ama ima nesto, nesto sto ne mozam da go definiram. Ne mi e seedno koga ke te vidam, ne mi e seedno koga ke me dopres, nema da mi e seedno ako te vidam so druga. A treba da ja prifatam realnosta, kako da prifatam samo kazi mi ? Posle se', ne mi se veruva do sto dojdovme. Pogresni iluzii si stvarame za nekoi licnosti, jasno mi e toa, ama jas za tebe site granici gi preminav. Grev si mi, bolka si mi. Ne znam.do koga ke trae ova, ama od den za den mi e se potesko, a ti kako od den do den se poveke da me zaboravas. Mnogu mi e zal sto ne se zasakavme vo isto vreme, pogresno vreme, pogresni sme i nie.. Svetov mi e kriv koga sum bez tebe, site se krivi. I ne prifajkam vaka da ostane, znam deka i tebe ne ti e seedno, ili barem dodeka ne ti stane da se potrudam da napravam nesto.