veke e 3:00 a jas ne mozam da zaspijam te mislam i se molam vo sebe da ti tekni na mene i da popustis prv da mi se javis i pokraj se te sakam!
Се слушавме цело утро а еве пак ми недостигаш. Леле само да знаеш како ми недостигаш. Ем си плачам за тоа, ем се смешкам на нашите муабети. Слушам песна што ме потсетува на тебе, а пред мене е твојот лик. Сакам да ти кажам навистина како се чувствувам во врска со тебе, сакам а немам сила. Зошто не можам овој пат? Што направи да се чувствувам вака? Од една страна убаво, од друга тажно затоа што не сум до тебе. А сакам многу да бидам до тебе, многу. И појави се веќе еднаш, ми требаш.
Ne pises,i srceto ke mi otkaze stiga so tie seen-ovi,grom da ne te akne.ke se ispustime i dzabe mislev po tebe ,ke me umres.te sakam zar ne gledas?
Од време на време, кога ја вадам главата од под земја, од работата во која ја закопувам како ној шо се крие од предаторот се соочувам со болната вистината дека човек живее од леб, ама не само за леб. Повторно не си тука...
К, Те сакам... Сакаш уште посилно? ТЕ САКАМ! Не е доволно , хм? Нели? ТЕ САКАМ! Потцртувам... ТЕ САКАМ! Не ми е грижа за НИШТО! Јас имам со тебе незавршена работа. Недоречени зборови. Недообјаснети работи. Треба да ти докажам многу нешта. Никој не сакам освен тебе, не сакам да запознаам никој нов. Не ми треба никој. Чувстувам дека ќе бидиме пак заедно.
Денес само молкум си потврдив, во секоја минута, со секој лик кој го сретнав дека срцево си го напуштил... Денес само си потврдив дека кога ме боли нешто или се, кога трагам по нешто или се, кога ме повредил некој или никој, кога устата ми е полна зборови, а очите полни солзи за ништо, или пак за се не те барам... не , не те барам... Можеби оти никогаш не сум те нашла, или оти утеха во очите твои немало, или оти си ја потпевнувал„шта че ми сад љубав,...“ Денес само молкум си повторив дека среќа е, среќа што си ме напуштил... што си се спаковал и заминал кога сум имала да ти кажам нешто, кога сум сакала да ти кажам се...
Ти си најпосебната, најретката трошка на светов. И најсјебаната де. Ко и јас. Ќе те побарам.. кога ќе остарам. Повеќе де од ова. Глеј да преживееш до тогаш. И јас така. Порано и поситни можеа да се направат овие,затоа бели ќе се сега
Претпоставувам дека сеуште ме читаш, а ако е така, само ова знај го - не ме интересира ни каде одиш, ни со кого си. Се однесуваш како тинејџер или во најмала рака ко јас на синџир да сум те држела. Кога тогаш, човек си ги покажува вистинските бои и сега кога си избрал такво растурено друштво, нели по твоја мерка, се гледа и ти каков си бил. Бившата бар гратис ти даваше, сега оваа ќе мораш да ја плаќаш. Кога те прашав дали ако некогаш раскинеме, одма ќе фатиш друга, ми рече - што ме сметаш дека сум!? Па сега мислам дека знам што си, само се чудам како очите ми биле затворени толку долго. Патем, никого не го интересира каде се журкаш и каде ќе продолжиш потоа, ама ако, кажи си, може ќе ме заболи (not). Многу брзо заборави кој ти ги пишуваше семинарските, извештаите за на работа, да не бев јас не знам дали факултет ќе завршеше. И патем, не, ниту ќе останеме другари, ниту очи сакам некогаш во живот да ти видам. Четири години сум живеела во лага, четири години те идеализирав, а мене само лагите ме болат. И уште нешто - од коњ, на магаре падна. Веќе никогаш ништо за мене нема да чуеш.
Си ме одблокирал на кратко,колку само да видиш до каде сум со животот. Често пати размрсулавена и расплакана знаев да ти речам остани,јас без тебе нема да можам да живеам. Се надевам го виде тоа што сакаше,ете живеам и без тебе,и добра сум. Некогаш фалиш но поминува,и пак ќе фалиш и пак ќе помине.
Oti bre ne mi davas mir ? Zosto voopsto taka stanavme bliski? Ne me misli, ne mi pisuvaj, ne me baraj, ne mi se pojavuvaj vo son. Nemoj! Mi pomina kako edna golema greska vo mojata dusa koja mi ostavi tragi. Ostaj me da bidam srekjna. A dobro, zs mi falis ponekogas?
Ее ќе пукнам веќе,чекај чекај не врви времево..Кога ли ќе помине уште еден месец Ми доаѓа уште вечерва да ги спремам куферите и уште рано сабајле да му ја летнам за ск...Ми фалиш мило едвај чекам да те видам едвајј Те сакам
Признавам убаво ми е со тебе, одамна не ми било вака со некој. САмо шо се разделивме, а ти почнуваш да ми недостигаш.