Знаев дека не треба да се заљубам во тебе. По првиот сигнал на моето срце требаше да бегам и да не се свртам назад. Веќе да не ти го видам лицето, можеби така ќе се спасев. Прво мислев само да потрошам време со тебе. Останав само од љубопитност. Ми се допаѓаше и тогаш, да бидам искрена. Но не планирав да загазам волку, се колнам. Не планирав да те засакам. И секогаш си викав, ајде уште денес, од утре веќе нема ни да те погледнам, ќе се вратам на животот што го имав пред да се појавиш ти. Ама не одело тоа така. Од ден на ден, ми беше се поблиску до срцето. И на крај си се всели во него. Вчера пак плачев за тебе и се мразев себе зашто не можам да бидам доволно силна и зашто секогаш се препуштам на чувствата. Требаше да си одам, а јас секој ден се подолго останував. Започнував се подолги разговори со тебе. Успеав да те запознаам. Успеав да поминам многу време со тебе и покрај гласчето во мене што ме предупредуваше да бегам додека не е доцна. А мене ми беше толку убаво. Ти се однесуваше многу мило. Не можев да верувам што ми се случува. Летав од среќа, не бев при себе, иако знаев дека денот во кој ќе се разочарам е толку блиску. Замина, но чувствата останаа. Иако знам дека отсега поретко ќе те гледам, не те обвинувам. Заслужуваш среќа и заслужуваш да го следиш твојот сон. Јас ќе преживеам некако. И нема да те заборавам, ни тебе, ни еден од моментите што ги поминавме заедно. Се надевам дека следната недела, кога ќе бидеш тука, ќе најдеш време да се видиме. Иако знам дека со тоа уште полошо ќе си направам...
душичке моја злато мое не беше само рокање верувај арно што дојдов до твојот број -преку другар ти инаку незнам што ке правев немој те молам да се заљубиш во сегашната девојка оти за тебе и за еден друг дечко со краток престој во мојот живот гинам љубови имало има и ке има во мојот живот-се допагаме со двајца колеги ама по вас двајца моето срце лудува
Abe konju eden... da znae taa zenska ti sto i pravis sekoja vecer, koj se ne izleguva od tvojot stan ne mislam deka ke stavi sliki so tebe na naslovna i sekade. Od takvi kako tebe mi e preku takvata dojdeno... ama od mene poke nisto ne dobivas ti... sega sum srekna i ispolneta nemoj da te lazi umot pak da mi rasipes nesto so deteto, loso ti se pisi krckaj si sega pozz
Нема да се видиме викендов, ни случајно, ни намерно... А колку сакам да те видам, помина една недела откако ги видов тие очи срамежливи... Нека не ме бараат, но знаат каде да ме најдат наскоро. П.с случајно дознав дека ме манијачиш по инстаграм и фејсбук.
И како иде песната: Porque es amor, porque es amor, amor amor amor Мачкар исто како мене, а највеќе од се бидејќи прво се насмевнуваш со очите . До врвот, ама заедно.
Ден по ден се ближат и нашите 5минутки Остана уште малку љубави со полно срце чекам Те сакам злато мое
Ти простив. Искрено, вистински, од срце ...иако не ми побара прошка. Ти простив што ме отсака, зашто мислам и самиот не виде кога се случи тоа. Ти простувам што се дружиш со неморални, зашто знам дека ниска ти е самодовербата. Ти простив и што не знаеше да ме чуваш и да ме цениш. Ти простив што немаше желба да бидеш со мене. Сѐ ти простив... И ако можам некако да ти помогнам да се вратиш на стариот "ти", би била тука за тебе, но ти требаат овие грешки. За да созрееш и научиш што е вредно во животот. Ми требаше време и многу солзи за да престанам да те мразам. Да те обвинувам. Да ти се лутам што ме испушти. Стигнав до ниво каде не ни сакам да дознаеш што сѐ можев да ти пружам ако ме чуваше како што треба. Затоа што не сакам да патиш, не сакам да ти е тешко. Не сум била за тебе и обратно и тоа е сосема во ред. Ти немаше расипана душа, само многу ти леташе паметот. Ќе ти го вратам и ланчето и ќе стои - ова ланче припаѓа на некоја која ќе сакаш до самиот крај. Девојка која ќе сакаш да ја држиш за рака, да ѝ кажуваш убави зборови, девојка за која ќе сакаш да издвоиш време. Девојка која ќе ја гледаш како мене во првите денови. И сосема е во ред што јас не сум таа девојка .
Вчера се согласив без размислување да излезам вечерта. Не си ни дадов време за двоумење затоа што знаев дека ако малку размислам, ќе се предомислам и нема да отидам. И ете, излегов, убаво си поминав и се смеев пак од срце како пред две недели со тебе. Ама... Не се чувствував така сигурно како што се чувствувам со тебе. И додека седев таму, пак не ми излегуваше од мисли ни на 5минути. Ме болиш, онака до срж!
Ехејјј стара љубави па где си ти?Знаеш ли дека има два месеци од коа не ме занимало ни шо правиш ниту пак дали си жив?Чудно ти е што не патам?Хах па да ти кажам и на мене ми е,но да знаеш дека ти ми помогна во тоа ФАЛА ТИ! Толку ме испамети со тоа што ми даде до знаење колку сум била проста шо сум те трпела 8 месеци,докажа дека си големо животно кое не заслужува искрена љубов која ја имаше од мене,но толку си и простичок и суров(како прво за самиот себе не си)што убавите нешта кои ги имаш на дланка ги пушташ да ти одлетаат...Хахх жално!Твојата преголема строгост према мене,ти текнува?Тоа што ништо не ме разбираше,тоа што кога плачев дека ќе дојдеме до тука каде што сме сега се поради твоето глупаво понашање не те засегаше,епа ете сега дојдовме ти стана јасно?!Сега ти текна да ги признаеш некои нешта од мене кога ги трупаше во себе цели 8месеци и ме измачуваше?Епа не фала не го сакам сега твоето сакање престани да ми праќаш пораки,заборавиме како јас што те заборавив тебе..Него не..неможеш сега ти да ме заборавиш мене,личноста која искрено те сакаше и ценеше,секогаш ти даваше збор прв да се искажеш и се обидуваше да те разбере,личноста која и беше доволно само да те види за да е среќна и да и држи се до следното видување,личниста која најмногу ти простуваше и се жртвуваше за тебе,личноста која те гледаше само мили насмеани очи и ред други работи....Ехх добрите нешта не се забораваат така лесно и знам дека сето ова што ти го нанесов не се заборава лесно и секогаш ќе те копкаат и тупаат по глава моите зборови бидејќи никоја нема да може да го завземе моето место,можеби ќе биде на мое место но никогаш таа нема да биде ЈАС...А што се однесува до моја страна јас те исплакав мн порано од тебе и тоа пред твои очи кога се однесуваше недолично без да ги цениш моите искрени солзи Сега ти е на тебе редот да страдаш...Се сеќаваш кога ќе се налутеше на мене и ќе ме блокнеше на фб?(а јас толку пати ти простував)...Си реков..добро нека е така но јас тебе кога ќе решам да те влокнам тоа ќе биде еднаш ама засекогаш!И фала богу сеуште од тогаш не ми паднало на ум да те деблокирам и нема да го сторам тоа!Ти за мене засекогаш си блокиран од листата на живите во реалноста не па на фб-то! И што е најтрагично цели 8 месеци додека бев твоја дозволи бившиот попрв од тебе да ми каже ТЕ САКАМ и сваќам дека згрешив према него(при тоа што бев свесна дека губам нешто вредно но морав и тоа не беше лесно ) мислејќи дека треба да свртам нов лист на животот,но животот ми докажа дека само тој ме сака искрено и покрај се(и некои лоши работи кои се случија меѓу нас) тој не ме дава така лесно а поготово не нанекој како тебе,ми надомести за сите страдања кои ги доживував со тебе и со полно срце чекам да го видам после толку време
Kaj bas tebe da te vidam? Pocuvstvuvav se sto ne mi kaza,po nacinot na koj me pogledna,se nasmevna,mi ja stisna rakata... Abe koj baksuz sum znaci