Што би му кажале...

Discussion in 'Врски' started by Lilit, Dec 13, 2009.

1. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

2. rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Популарен член

Се препотив, душата и снагата ми се растреперија.
    Си ги читав старите мислења во оваа тема. :|
    Секое ми врати слика во главата, во моментот кога бил напишан постот колку си ми недостасувал.

Некое време мислев дека сум станала похрабра, дека се справувам со недостигањето.
    Ама не било така, во овој момент толку сакам да си до мене, да те гушнам и никогаш повеќе да не бидам разделена од тебе.
    Ми требаш, многу ми требаш :inlove:
    Никогаш нема да се одкажам од тебе и ќе се борам за нас. :l:

3. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Симпатијо моја,ти што ми го растреперуваш срцево... погледни околу,зарем не забележуваш дека само од меене имај лајк на објавите.. ахх...надеж

bombona23 likes this.
  4. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Сосема случајно....
    Ме здогледа со сините очи дека идам. Ме погледна.Те видов и јас. Го сврти погледот...
    Од кога ли те немам видено?
    Јас (во себе) :Еј, И. Тука е. Убаво го видов дека ме погледна.
    Поминувам. Ме погледнуваш директно в очи. Згрмуваат две ладни 'здраво'. Ми затреперува срцето. Ме гледаш.
    Секундарно се вртиш и му кажуваш на другарот нешто. Си мислам одма за мене. Сигурно му велиш оваа е таа што не успеав да ја легнам. Ми избега.
    А знаеш зошто?
    Оти сам ми кажа дека сите женски се твои, дека ќе се жениш на 40 години. Но, и ми ја кажа вистината во очи дека сум добра и паметна. Не треба да се разочарувам. Не можи секој да ме сврти. Од сите другарки јас сум најпаметна.
    Кога ги погледнав тие плави очи видов нешто И, видов.
    Друг човек, сосема.
    Повреден, ранет...
    Ми велиш :Да не паднам во депресија се менувам, денеска сум Рамо утре сум Џејмс Дин.
    Ти благодарам за раката.
    Нема да те разочарам.
    Ми велиш че се кајш со не спиеше со мене...
    Не знам, не ми беше сигурен. Јас бара емотивно стабилен човек. За мене допирот значи многу.
    Енергиите се споија, се сеќавам колку само страст течеше во мене од сочниот бакнеж.
    Твоето 'будалче' сум јас

5. Tatjana95

Tatjana95 Популарен член

Ми се чешлаш ко да сакаш бивши да ми стануваш... свесен си?
    Абе, види.. ја без тебе не знам. Ама... шта се мора лако је.... ау да бе, ова мора? Или јас и ти измислуваме глупости? Не е едностсвно, тоа знам.
    Душата си ја извадов.....
    Дај Господи помогни, не траам уште долго вака... :|

6. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Се повеќе и повеќе ми фалиш......

7. kjukli

kjukli Форумски идол

Не знам што се случува. Ништо не ми е јасно. Се обидувам секој ден да најдам одговори и да сфатам што е проблемот, кои се грешките. Како дозволивме да се одалечиме и да бидеме толку ладни еден кон друг. А, само би сакала да те гушкам. Да те гушкам цела вечер под ведро небо и да ги гледаме ѕвездите. А можеби едноставно сакаме различни работи... А јас, јас не сум спремна се' уште да го прифатам тоа.

8. fatamorgana123

fatamorgana123 Популарен член

Стварно си нарцисоиден себичен чичко со душа на дете.

9. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Ете вака.. Сакам :inlove:

10. Lilianna

Lilianna Популарен член

11. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

I met a boy who made my heart feel light again.

marama, kjukli and MilaP like this.
  12. LadyInTheDark

LadyInTheDark Популарен член

Сонценце мое,мило мое,бебе мое многу ми требаш многу :hug::hug: :l:

13. JustFun

JustFun Истакнат член

Ми досади секоја година, овој период да го правиш истото.
    Ако јас не бев среќна, нема ни ти. Ќе ти уништам се што градеш, и воопшто нема да жалам за тоа.

Yeeah and natemila like this.
  14. mula

mula Популарен член

Κлише или не- пρвиот впечатоκ е најважен.
    Тогаш ти κажав оти ми личиш на шизофρениκ. (Можеби не тρебаше, ама сум суρово исκρена- шта чу. )
    Беше и ќе останеш неважен.
    А :!: и со очајничκите пρозиρни, непρомислени и глупави потези од типот: лажен пρофил и мутава манијачκо заκанувчκа поρаκа, манијачење на постови од пρед еден веκ само доκажуваш деκа навистина си шизофρеничен.
    Ρазбеρи- не си ми важен ни ти ни твојот живот! Ниκогаш не бевте. Игноρиρан си.
    Ете таκа да си знаеш и да не ме замаρаш повеќе. Бесцелно е.
    Бдв поздρави ја твојата лажна дρугаρκа што одвои вρеме да пишува ρефеρати во твоја одбρана.(Аууу чеκај, па тоа ти пишуваше. Се зафρκавам ни случајно не те поздρавувам тебе.)

marama and Priroden like this.
  15. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Не си свесен колку сакам да те видам. :!: мисли си го обратното :(

♡BuBaLe♡, natemila and purple..m like this.
  16. bombona23

bombona23 Популарен член

Кога? Утре? Ајде. Сакам да те видам маче

natemila likes this.
  17. JustFun

JustFun Истакнат член

Се решив конечно да те пуштам по твојот замислен пат и иднина.
    Можеби конечно ќе ти се усреќи со нејзе. Не ти посакувам лошо, ако постои карма, таа ќе ти врати.
    Не си повеќе дел од мојот живот, не сакам ни да бидеш во иднина.
    Земај ја за сопруга, време ти е да си го исполниш сонот за да створиш фамилија, и чувај ја.
    Јас преживеав без тебе, можам и сега.
    Ова е последното од мене до тебе, се колнам во себе.
    Збогум.

18. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Те засакав кога најмалку очекував. Планирав ти да ми бидеш само попатна станица, утеха за да ги заборавам старите рани. Но планот не ми се оствари. Старите рани ги заборавив, поминаа, не остана ни белег од нив. Но на оваа станица останувам подолго. Стојам и чекам нешто што можеби нема да се случи. Стојам и гледам како хипнотизирана, во твоите сини очи, мила насмевка, свиленкаста коса. И не знам дали да и се радувам на оваа љубов, или да ја проколнувам.
    А прво си ветив дека нема да се заљубам вака силно... Ми се допаѓаш, си признав. Но со ноќи, кога останував сосема сама, ти се почесто и почесто ми ги опседнуваше мисливе. Не е можно, си реков, зошто ти? Што гледам и што барам во тебе?
    Така почна се... и сега не знам како да го запрам. Не знам како да се смирам, како да го смирам срцево и телово кога сум во твоја близина, како да му заповедам на погледов да не те бара?
    Тажно е зашто знам, ти нема да бидеш со мене. Нема никогаш да ме прегрнеш. Нема да те почувствувам како лежиш до мене. Нема да слушнам "Те сакам" од тебе. Нема. Секое утро се обидувам да ги скријам солзите и темните кругови под очите, додека се шминкам за да ти бидам убава. За секој случај. Не знам дали сакам да покажам слабост пред тебе. Сакам да знаеш што чувствувам, сакам да знаеш каква лудост предизвика во мене, но знам дека не смеам да ти кажам. Ќе изгубам се. Ќе ги изгубам трошките од твоето внимание што сега ми се така потребни.
    Денешната средба болеше. Не знам зошто. Знам дека не е последна, или барем се надевам. Но гласот ми трепереше. Се плашам. Се плашам да не те изгубам сосема. Се плашам да не немам шанса никогаш да не те погледнам. Се плашам од секој нов ден. Се плашам од себе и од своите постапки. Се плашам да не заминеш без поздрав. Се плашам од ова чувство што ме јаде одвнатре. Оваа љубов ден ме уништува, ден ме оживува. Тешко е да живеам со ваков товар, а да знам дека не можам да го споделам, ни со тебе, ни со некој друг. Само заради тебе. Не сакам ништо да ти расипам, не ни помислувам. Подобро јас да страдам, отколку ти. А јас ќе издржам се.
    Ова го пишувам иако знам дека нема да стигне до тебе. Би сакала да имам шанса ова да ти го кажам очи во очи, а од тебе барам само разбирање, не барам возвратени чувства, прегратка, допир. Можеби требаше да се освестам на време, пред волку да се заљубам, но сега е касно. Ти го препуштив срцево. И добро ми е. Ако ништо друго, тука си, барем сега за сега. Но не знаеш каков страв влеваш во мене со секое поздравување, на секоја наша привремена разделба. Не оди никаде и остани, не би можела да поднесам да те немам во близина. Ти си ми единствената радост иако ми носиш и болка. Само биди тука, ништо друго не ти барам.

19. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Ме уништи од тебе неможам да почнам од некаде, од тебе неможам да засакам, од тебе неможам да почуствувам друга љубов,а и јас самата неможам и несакам да засакам повторно, затоа што сеуште си тука ти, во моето срце, и не не се каам и никогаш нема да се каам за тебе, затоа што ти беше најубавото нешто што ми се случило до сега во мојот живот,со тебе бев нај среќната девојка, со тебе бев сигурна, со тебе доживеав многу работи, проклето нека е се и ти и денот кога те запознав не успеав и не да те заборавам, пусто срце неке, што ми направи човеку, ме смени скрос не сум истата девојка што бев некогаш, само ти успеа во тоа,да ме смениш, кажи ми како се забораваш, кажи ми не ми отежнувај повеке на душава те молам ах проклето ми фалиш се повеке и повеке се би дала да можам уште еднаш да те допрам, гушнам, бакнам, и да те видам, несакав да заврши сакав да трае вечно. Ми фалиш, да те слушнам што ли правиш, како си, ај знам добар си и среќен чуствувам. Не знаев дека ке дојде до ова не знаев да знаев немаше да те пуштам, ке те гушкав силнооо силноо. Знаеш живеам за денот кога ке те видам уште еднаш па макар и последен пат било. Ти си посебен и ке останеш засекогаш во моето срце. :l:

Last edited: Jun 2, 2016
    Petra777 likes this.
  20. rustiko

rustiko Истакнат член

sega sto bi mu rekla,ODI OD NEKOJ MOST I SKOKNI OD NEGO, SPASI SE I SAMIOT I SITE OKOLU TEBE