Преголема е желбата за да ти се јавам, да го слушнам гласот кој пред некој месец ми беше мелем за душата. Најмилозвучниот и најдобриот глас, на мојот посебен убавец... но знаеш што ? Страв ми е. Страв ми е од самата помисла дека јас повторно ќе се потрудам, а ти нема. Ти нема ни да погледнеш во екранот на твојот телефон, а можеби онака само ќе ги намрштиш влакненцата на челото, кога ќе го здогледаш мојот број. Се трудат да ме вразумат и ми кажуваат секакви најлоши можни сценарија, за тоа како може да се однесуваш и како може уште повеќе да ме повредиш со твоето идиотско однесување. Сега ништо друго не можам да кажам освен дека ми е страв да пробам да стапан во контакт со тебе. Можам да сметам само на случајноста. Ако случајно се сретнеме некој ден, се надевам дека јас ќе бидам со некое момче и дека во тој момент ќе се смеам гледајќи во неговите очи, додека ти се трудиш да го измамиш мојот поглед. Здраво не очекувам, само наеднаш да си ја наведнеш главата или погледот да го упатиш на спротивната страна. Мал е светот, тоа знам, сите од минатото се враќаат по неколку години, не во смисла за повторно да бидеме со нив,, туку заради случајноста.
Се сеќавам, на почетокот на врската кога прочитав твое мислење на еден форум во тема Сакам да кажам... Велеше: прекрасна си, остани таква... Епа денес, по 5 години сакам јас да ти го кажам истото... Прекраен си најмил! Остани таков! Те сакам!
Знаев дека си без чувства,но до толку ли бе немаш осет?? Поголем идиот нема да сретнам на планетава,глупо суштество !!
Nikogas ne mi ja pustaj rakava. Sekogas drzime za raka. Niz se vo zivotov ke pomineme zaedno, drzejki se eden na drug. Ne sakam da go izgubam sjajov vo ocive so go imam otkako te imam tebe. Nikogas ne sakam da te izgubam ne dajBoze. Sakaj me sekogas kako so me sakas sega. Ke te sakam sekogas kako so te sakam sega. Tvojata ljubov e moe bogatstvo...zivote moj ♡
Ќе те споменам и овој 23-ти. Иако се е поинаку, ќе те сетам. Далечни сме, на секој начин. А пред некој месец бевме толку блуску до `засекогаш`. Ќе ми го трепериш срцето до дека сум жива. Ќе те сонувам, ќе се прашувам како ќе беше ако беше... А знам дека е залудно и непотребно. Денес сум среќна во нечија друга прегратка. Ме чува онака како што ти не успеа да ме сочуваш. Сам ме истурка од себе, не се жали. Толку многу шанси имаше, штета што не ми дозволи да те сакам како што умеев. Болиш на овој ден. Камо таа среќа да умеев да ги заборавам ваквите датуми...
Ех, мој бивши убавецу и овде си присутен и овде ќе те спомнам... Ти беше дечко со голема гордост, а јас девојка која згазив све за да ти ги задоволам сите твои стандарди кои ми ги бараше... Секоја вечер кога тајно те гледав со друга во прегратка, знаеш трпев, простував и се распарчував одвнатре, бев силна се залажував себе си дека тоа не си ти... да, тоа не си ти... И ден денес ТИ НЕ СИ ТИ, бидеќи тоа девојче кое мислеше дека ќе те сака, ќе биде подготвена на СЕ за тебе,ја нема ти ја погреба уште одамна...Ги заменивме местата, те гледам понекогаш седиш на истата клупа каде што пред неколку месеци седеше со други, а јас од страна гледав и не верував... Боли, знам многу боли... Ајде убавецу знаеш дека сум среќна покрај друг, кој знае да ме сака, ме сака толку многу... Осетив дека си многу беден човек.., Ќе седиш на таа клупа ќе се сетиш на све , а јас ќе поминам со мојот сакан, ќе ме видиш среќна и со тоа ќе се задоволиш. Само знаев дека секогаш ти бев таа слаба страна што мислеше дека никогаш нема да те оставам. Заврши твоето време, сега почнува она ново време каде што ти ме гледаш, а јас се забавувам..
Уште колку ли ќе ми бидеш сенка која гази зад моите петици секаде?Денес еден во теретана ептен ми личеше на тебе неможев да го погледнам во фаца,очите,насмевката исти Цело време ме потсеќаше на тебе бивши мој
Ne sum tolku jaka da ne me zaboli dusata sekogas koga ke dojdam na mestovo. Pet godini pominaa ama kako vcera da bese. Pogledot mi odi bas na taa masa. Ednas tamu sedese i za race se drzese eden sreken par. Pravea planovi za idninata. Zborea za toa kako se vo zemjava cudni lugjeto. Parovite sedat i nisto pomegju sebe ne zborat. A nie usta ne zatvarame. Togas se ni bese smesno. Se sneevme glasno,se guskavme na sred ulica,vo tolpa narod me krevase vo race. Boli,kako vcera da bese...
Две ипол години поминаа како не сум те видела.Видов си почнал нов живот.Нова девојка, нови спомени, ти сменет или можеби не? Кога имавме 16 години кога наполнивме 20.Мојата прва љубов.Искрена и невина љубов.Чудно е како после толку години уште не престанав да те сакам.Не знаев дека толку ќе ме погоди тоа што имаш девојка.Мислев готово е , мислев заврши,мислев небитно било ... Биди среќен и ако ти тоа знаеш дека не го заслужуваш.Не се гради среќа врз туѓа несреќа. Нека те сака.Нека ти е најдобра.