Должината на вρсκата со тебе го надмина мојот личен ρеκоρд. Човеκ би се ρадувал, ама јас сум чудаκ и ич не се ρадувам-ами се неρвиρам. Се неρвиρам оти не саκам долгометρажни вρсκи, а нашава има таκов потенцијал. Се неρвиρам оти ми се поρеметија плановите. А најмногу ме неρвиρа што не можам да ти најдам ни една фалинκа. Еве сега да ти го κажам ова, ќе κажеш неκоја мутава ρеченица и ќе ме смиρиш... И паκ ќе се неρвиρам... Κаκо ли ти успева?! Та нели јас бев дива и несκρотлива? Κој си ти да ме менуваш? Од κаде излезе? Κаκо се наметна? Κаκо можев да дозволам? - κρиκа целото мое битие... Моли да биде само само. Моли да биде сам свој хеρој, а убаво му е да се сκρие во твоја пρегρатκа.. Одново и одново. Одновло беснее стρавот од непознатото. До κога? Дали тρеба? Дали навистина можам? И сега ми доѓаат многу погани збоρови. А упм и ти и моите κρици. Одам да спијам.
Сум те сонувала како те гледам додека спиеш. И нежно те допирам по лицето. Нежно те бакнувам...и те оставам да си спиеш. Ти шепнувам "те сакам" на увце.
Da, bukvalno sekoja zelba mi ja ispolnuvas, sekoj son mi go ostvaruvas, se sto ke posakam mi ispolnuvas. I zelbata za planinata mi ja ispolni. Uste eden najubav den ke bide vo redot na najubavite, zaedno pominati denovi. Srekjna sum sto te imam. Znam deka si srekjen sto me imas, znam deka znaes, znajs deka znam.
Секоја втора реченица ти е: ,,јас тебе те сакам'', ,,јас тебе те чекам'', ,,јас со тебе сакам'' и оп, со друга на слика. Гледам како ме сакаш, гледам... Фала ти за оваа лекција. ...а јас глупава, толку убаво се чуствував од твоите празни зборови.
Значи сега више не ми треба бурек и јогурт. Сега само сакам наместо куферот со алишта да го пунеш, да ме земеш и да ме ставеш во тој куфер и да ме понесеш со тебе на одмор.
Утре ќе ти кажам да размислам прво. Не само тебе и на бившиот друг имам нешто да му кажам и на еден додворувач...ама утре тоа нели утрото попаметно од ноќта да не се избунам па на секој различно да пишам. Заминав да спијам, а ти да Бог да очи не склопио док ми се не јавиш!
Можеби тебе ти беа потребни само десет денови изолација за да ме преболиш , како да преболуваш големи сипаници... А мене... Мене пак ми требаа месеци да те надраснам, полека и сигурно, како чевли за прваче, платени прескапо, но целосно неискористливи....
Да си го оддржам ветеното, денес се ќе ви кажам. На последниот бивши Чукни си ја таа глава што ја носиш на раменици пред да е доцна. Мисли малкуне ја носиш само за да ти тежи. На бишиот од младоста Колку години и да поминат никад нема да те заборавам. Не старееш, се уште си истиот тој згоден, убав, шармер.Ме радува што и ти не остана рамнодушен на мојата појава. Ме остави во мрачна бездна без трошка надеж, ми го скрши срцето, ми ги сруши сите соништа но сега пред себе гледаш изградена, зрела личност, девојка која се избори за себе. Премногу години изминати, премногу препреки, премногу луѓе и грешки помеѓу нас стојат но можеби патиштатата повторно би се вкрстиле и би си го оддржале својот збор одамна даден. На додворувачот Баш си убав , згоден, паметен, сексилаво шармерче. Но не знам дали туку така да си отстапам од моиве правила на игра и да се впуштам еднаш и ја во авантура, да бидам современа де не уназадена што би рекле овие со современи сфаќања. Има нешто посебно во тебе, нели ми го задржуваш вниманието со муабет, шеги, и ми будиш фантазија... Па што еден живот имам што да не треба во целибат за атер на бившите да бидам пф баш треба да те смувам или уште поубаво да те ќарам на долг рок.