„Колку повеќе сфаќате, толку повеќе љубите; колку повеќе љубите толку повеќе сфаќате“ рекол будистичкиот монах и учител Тик Најт Хан, а јас... јас пак колку повеќе сфаќам толку повеќе ти си....
Пред само два саати замина, а веќе ми фалиш. Премногу ми фалиш. Сакам секое утро да се будам покрај тебе и да не заспивам во празна постела. И се'. Сакам се' со тебе.
Те оставам и јас. Ме нервираш што се однесуваш незрело за твои 26. Да не се изненадиш потоа што ми е. Од тебе ми е.
Сега кога веќе те имам тебе покрај мене, незнам што друго да посакам од Господа. Среќо моја најголема ♥
Ми досади да плачам за тебе. Ми досади да анализирам а одговорот бил пред мене. Биди среќен со неа ако друга е во прашање, ќе бидам и јас. Ајт, заминуваш во минатото, доста ти беше.
За што бараш втора шанса не ми е јасно, истиот си, воопшто не си се сменил. Не знам како толку бесчуствителност се концентрирала во една особа, уште помалку ми е јасно како сум можела да се заљубам во тебе. Сите работи ми се кристално јасни, само некогаш во себе барам и најмала неоснована причина да ги оправдам твоите изговори, и тогаш се сјебувам најмногу што можам. Just go!
Другиот дел од нас е со нас. Заедно сме се што јас сум и ти не си, што јас не сум и ти си... Посигурни од вчера и поодлучни од утре со секој проживеан миг под небесното синило. Време е за се што заслужуваме за добро и за убаво...
Немој да ми бидеш само добар другар кој секогаш е тука за помош и совет, дојди да бидеме среќни заедно. Доволно долго ми гори срцето од љубов. Искреноста и добрината се карактеристиките зошто толку долго те сакам. Сакај ме, не дозволувај да изгорам, искрено среќна можам да бидам само со тебе.
Убаво си реков јас дека ти мене ќе ме молиш. Но, те оставам да мислиш дека ти е простено, а потајно ќе ти вратам за се.