Знаеш ли колку е убаво чувството да те видам? Срцето ми отскокнува, крвта ми врие, насмевката сама се појавува. Останувам без зборови, го чувствувам тресењето на моите раце и нозе, чувствувам како дишењето ми прекинува, се избезумувам. Знаеш ли колку ми значи твојот поглед, твојата насмевка? Знаеш ли колку те сакам иако те немам до мене? Никогаш сум те немала, но знам ќе дојде ден кога нема да се гледаме од далеку, туку ќе бидеме еден до друг и нашите срца ќе чукаат како едно
Има многу безбедни места на светот каде можам да бидам, но во твојата прегратка се чуствувам најсигурно и најсакано
Dali ako si dademe sansa povtorno ke gi opleskame rabotite kako prviot pat ili ovoj pat ke bide vistinskoto ...
Tolku mnogu mi e potrebna tvojata pregratka vo momentov, ne si svesen. Mnogu mi falis. Edvaj cekam da pomine utresniot den I da te vidam.
Пиши - бриши, пиши - бриши... празно прозорче и хартија и неискажливи емоции без дефиниција... Можеби ќе биде единствен пат што ќе ги искажам овие чувства тука, под дејство на ноќната искреност на душата... Кој би рекол дека неколку кратки, но исполнувачки разговори иако во присуство и на останато друштво, и неколку разминувања и погледи можат толку да ја разбудат фантазијата? Да беше само физичкиот изглед, онаа твоја super cute насмевка, шармот и елеганцијата... но не, мораа да дојдат во пакет и со таква интелигенција во ставови и паметен саркастичен хумор, префинет вкус, уште и пасија и креативност во истото хоби кое ме исполнува веќе година - две. Имаше одамна една интересна, „со симпатијата сме на лајкови на фејсбук/се срцнуваме на инстаграм“... ех, да можеше за секој лајк да следи чекор напред, почеста средба, муабет... Всушност, треба ли го наречам симпатија, привлекување... платонска љубов? Можеби за оваа најдлабоката дефиниција како опција ми светна кога ми прелета низ мисли седејќи сама во автобус навечер до прозорец, или сега смешкајќи се пред спиење на помислата на оние невини разговори за по некој заеднички интерес од пред неколку месеци? Aххх...
Се јави да ме слушнеш пред да си легнеш убаво ме изненади. Среќна сум што те имам во мојот живот прасенце мое најубаво. Те сакам највеке
Би му кажала многу дури и повеќе од што треба да бевме во фаза на учење на тоа каков карактер е, што сака, што не и сите други големи, а и ситни работи што ги има во една врска, а вака по осум годишна поврзаност каде што повеќе ништо не можи да ве изненади би прашала по телефон само дали ги испил апчињата и ако не, така добро ќе се раздерам, ќе опцујам и ќе спуштам слушалка хаххаха
Само жив и здрав да ми се вратиш од таа земја далечна! Чувај се те молам. Ќе издржиме уште малку љубов! Те сакам најмногу
Uste malku ostana... Samo nokjva da pomine I nekoj cas od denot,..Ama toa vekje ne se brojt. Dodeka jas se spremam ti ke mi dojs. Ajde, neka pomine pobrzo vremevo, aman!!!
Реков дека ќе ги потиснам чувствата и нема да те спомнувам, и што ми требаше се' ова што слушнав вечерва? И што да правам со фактот што ти бев најдоброто нешто? Најдобрата девојка која си ја имал? Што ми значи тоа мене сега? Страста исчезнала, молам што?! Оооо колку ќе се каеш, ќе те боли многу повеќе од мене кога ме изгуби. Ќе бараш да те сака некоја со тој интензитет и со таа јачина. Ќе бараш топла прегратка и раце каде ќе можеш да се изгубиш во тишината, раце кои секој твој непрозборен збор ќе го разберат. Си барал либерална девојка, извини јас?! Не само либерална, независна и своја, туку ти имаше онаква каква што не можеш ни да замислиш, и ја изгуби. Ќе ти светне тебе сијалицата во глава откако ниедна нема да ти го даде тој мир и тоа чувство на среќа и задоволство како кога ќе те погледнев. Ама ако. И не заслужуваш да го имаш. Остани си со проблемите кои ти тежат и те одалечуваат. Не знам дали еден ден ќе се освестиш, дали ќе си погледнеш во душата и ќе почнеш да се соочуваш со себе. Искрено ти посакувам да го доживееш тоа. Ќе биде болно, ама нема да бидеш празен и ќе знаеш што сакаш. Ќе се сеќаваш на мене со секој допир со сите останати, ќе се сеќаваш на мојата насмевка и очите полни љубов додека се обидуваш да ги шармираш. Можам да ти ветам дека ќе жалиш! А јас ќе најдам некој кој ќе ја цени мојата искреност, кој ќе ја сака мојата храброст и ќе ми го отвори својот свет, онака како јас тебе. Ќе бидам сакана. Сигурна сум во тоа. Само се надевам дека и јас ќе го љубам него. Y que al menos pretendes nunca regresar, déjame que te bendiga porque así es la vida y sé que volverás..
Многу ми е драго што ти кажав Не. Со моето Не ти го отворив патот кон неа. Таа многу повеќе ти одговара. Прекрасни сте, еден од досега најсовршените парови кои сум ги видела. Искрено, се надевам така и ќе останете. За секого постои една личност со која совршено си одговара. Само за мене нема... можеби така треба, сама да чекорам и сама да се борам. Барем да не наоѓав ронки љубов по патот...