Можам без тебе, но не сакам. Можам низ таа студена толпа без срце, ама не сакам без тебе. Без тебе, кој меѓу сите, си различен, смирен, стоиш на Земја,а со срце во облаци. Не бива да сме и толку исти, ама не се бунам, зошто да се бунам кога со тебе имам мир. Мир како на островот. Препушти се еднаш, нема да паднеш, ќе те фатам. Del Caribe somos tu y yo
Знам дека се залетувам, ама убаво ми е ..Ама навистина пофилмски неможеше да биде..такво нешто до сега не ми се случило. Од толку места баш до мене седна, а после тоа на семафор, дури двапати се погледнавме Сакам да те видам пак и пак, сакам да се запознаеме сакам да знам кој си...Само немој да имаш девојка, немој.. не сакам да се разочарам. Зрачиш со посебна милина во очите, таа слатка насмевка, истовремено шармантен и мил поглед, твојот темен тен и темна коса ме излудува... Тој ден мислев на тебе и си мислев дека тешко ќе те сретнам уште еднаш и тогаш кoга најмалкуу очекував до мене на семафор дури се разбркав
Колку си плиток, леле. Тебе сигурно ти е мнооогу јако дека е*еш милфица, па и баш неа, јавна личност, нема кој не ја знае. Толку си заслепен и од слава и од моќта што ја има она во градот што не приметуваш дека се обидува да те претвори во нејзиниот бивш маж. Ја скрати косата, ја избричи брадата... Алоо, сличноста сега и од авион, и јас вака слепа ја приметувам, еј. Само ти не гледаш... Па и она, место детето да си го гледа, тинејџерка на стари години ќе изиграва. Сега ќе се подмладува, па баш покрај тебе, фуј. Ми се гадите и двајцата.
И кога конечно те оставив зад себе, те закопав длабоко во спомените.... се појавуваш од нигде никаде и ми честиташ роденден на идентичен начин како кога бевме заедно... бцхбцуквбџукњљвдвбуњљгдљ Што ку*ац ми се појавуваш сега ? Демек искрено и од се срце ми посакуваш се што ми кажа уз честитките??? Абе седи си раат... Ти ако толку многу сакаш да ме видиш среќна, како што кажуваш, одамна ќе поработеше на својот карактер, а не сега да ми кажуваш некои бедни патетики Ај гитла Не ми го расипувај денот уште рано наутро.
Јас секогаш победувам и гадно заебувам. Passive aggressive со повредено его ќе си плачеш и ќе се каеш.
И ме праша„зошто никогаш не ми рече, дојди сакам да те видам“ и тоа сега кога конечно ГЛЕДАМ, сега кога гледам како навистина си бил, каков си и каков ќе останеш. Сега кога и кога те гледам, гледам се што не сакам.....
Dolg pogled pravo vo oci znam sto znaci. Ama tvoevo odnesuvanje ne mi e jasno gospodine DM ? Ne sum tip koj saka igri,flertuvanje dodeka sum vo vrska (brak) i sl. Po tvojata samodoverba se gleda deka znaes kolku si zgoden,visok,temen ten,zeleni oci, ona tolku zeleni da ti go svrtat umot. Ama mojot ne se mati tolku lesno. Pogotovo ne sega koga pokraj sebe imam nekoj tolku vreden. Vakvo nesto ne se naogja lesno,a moram i da te razocaram na lepotani ne pagjam veke. Zatoa podaleku od mene !
@fallenangel Имаш изгубено некој што не те ценел. Па и не е загуба тоа нели? Фокусирај се на други стварчичи што те прават позитивна. Заслужуваш најдобро
Би ти рекла, ајде дојди да направиме некоја глупост, да се шетаме во парк, да се луламе на лулашките, да се смееме, ама зошто да ти кажам? Имам чувство како да се наоѓаме во вакум простор, и дишам и не, и чекорам и не се поместувам. Понекогаш, после се, вреди да се остави простор, тој до нас да се досети прв. Бидејќи и после се, ако е пасивно не значи дека ќе продолжи, туку во мојот свет барем, пасивното доведува до краткотрајна експлозија и почнувам одново. Чирс, каде и да си, што и да мислиш, што и да правиш
Сакам да стојам гордо покрај некој. Пред да излезам,да се дотерам за ТОЈ. Да ставам црвен кармин, да имам секси долна облека само за ТОЈ. Единствено ТОЈ да ми е во мисливе и да се заљубам многу, до крај. Па до бесконечност. Сакам да го поддржам во се. Сакам да ми каже дека ми верува. Сакам да можам да му верувам, без двоумење. Да рече: Не грижи се, заедно сме во ова. Го можеш тоа. Па да ме гледа како единствена на светов. Да играме на blues и да бидеме како пар од 80'. Да бидам до ТОЈ кога му е најтешко и да кажам дека се ќе биде во ред и кога се е наопаку. И на крај да ме прашаат што е љубов и да не знам да одговарам. Затоа што тоа се чувствува. Тоа е голем збор. ЉУБОВ има 1000 значења и погрижи се да почувствуваш барем мал дел од тоа во животот. Но вистински. Само тоа има смисла и тоа е битно. Без љубов ... it's like nothing, nothing.
Mjerkam te mjerkam ...aх ми трепери срцевo, сo нaдеж декa ќе тргне се нa пoдoбрo oд мoјoт чекoр,дaли ќе вoзврaтиш. Сегa ќе знaм нa штo сум сo тебе. Miss you
Фалишшш.......... Но во иднина друга ке го пополни твоето место! И ноќна мора да сум ти,да неможеш друго да сонуваш.. Па да видиш како е да си ненаспиен, покосен....расеан.
Нема ден, а да не помислам на тебе... Вчера дури и заплакав поради се што не направи, а требаше... Понекогаш, се запрашувам дали те сакам... Но, сфаќам дека ми е криво што не ти значев барем толку, колку да ми скинеш цвет од улица, или пак да ми се јавиш, а ми велеше дека ме сакаш... На крај, јасно ми е дека те мразам...