Сакам кога ќе ми го кажеш тоа што ја сум мислела да ти го кажам во ист момент.Тогаш по стоти пат знам дека сме едно. Нешто што го викаат сродна душа!
Зарем не знаеш што чувствувам, и покрај сите знаци, сите погледи, говори на тело, разговори преку мисли, случајни средби, песни и стихови, флертови, срциња на инстаграм и покрај тоа што чувствувам што чувствуваш, и покрај тоа што имаме "вајб"? Зарем сеуште не ти е јасно колку си ми ти сродна душа?!?
Секој што навистина ме познава,веќе подолг период може да види и по изгледот и во погледот мој, колку нецелосен и овенат сум, како отсутно лутам некаде со поглед и со мисли, а некогаш и како тивко плачам. И знаеш дека сега косата ми е малу повеќе обелена од последниот пат кога ме виде и знам дека таков ме сакаш.Сега остануваат уште само 23 дена и човек ќе си рече и не е така многу ама сега е некако најтешко. Нетрпеливоста расте од еден миг до друг: се надевам ќе остане поднослива. Чувствата не ми биле толку измешани од кога ни се роди среќата наша и исто толку уплашен, а во исто време најсреќен. Знам дека кога ќе ве видам пак, еден немир ќе исчезне и разигран спокој ќе ме обземе идека нема да дозволам пак да бидеме разделени толку долго без оглед на се. Знам дека првата вечер ќе заспијам пред вие да заспиете и покрај вас на кратко, а остатокот од ноќта како многу пати до сега,ќе го поминам гледајќи ве вас двете како спиете. Можеби и ќе те разбудам само колку да те гушнам....исто како пред да тргнам. Последните 4 години имаме повеќе нови почетоци и многу одрекувања, а секое од нив е продолжение на животот што го имаме заедно повеќе од десет години и ништо не би менувал затоа што е совршено така како што е...јас сум тој кој одлучува што или кој за мене е совршен. Првпат пишувам тука и се регистритав зашто знам дека некои од наредните денови ти ќе прочиташ и ќе знаеш оти ова е за тебе, за вас двете :
мии недостигааш ненормално многу , кога би бил сегаа овде немаше ни една секунда да те оставаам, ми недостигаа твојот невин и мил поглед во кој се заљубуваам секој ден одново и одновоо....тее сакааам најмногууу најмило мое
Размислувам и тешко ми доаѓаат зборовите. Тешко ми е да пишувам за тебе, само зашто нема доволно зборови со кои можам да го опишам ова божествено чувство што го предизвикуваш во мене. Се чувствувам како да не газам по земја, се чувствувам како да летам. Ти ме промени и со тебе како одново да се родив. Сега знам што значи да си "на седмо небо". Те обожавам. Додека те гледам само се молам никој, ништо и никогаш да не не` раздели. Само се молам секој миг што подолго да трае. Да замрзне времето. И се` уште не сум свесна како те заслужив тебе во животов, со што? Со што заслужив таква прекрасна личност да е до мене? Што и да е, сакам да трае. Но знам дека е љубов. Го знам тоа, кога и сама си го слушам срцево како ми чука најсилно додека си ми блиску. Го знам тоа кога брзам кон тебе, и како да не одам, туку летам... Се молам сево ова да трае. Не оди никогаш... Ми требаш неописливо многу. Заради тебе се будам со насмевка и ми е се` потешко да заспијам зашто реалноста ми е поубава од сонот.
Prije tebe život moj Pucanj bija je u prazno I sve druge ne stanu Ni u rubriku "pod razno" Tvoji otisci su tu Na mome srcu ka' na čaši Prava jubav nikad ne promaši Skupa smo se smijali Skupa plakali bez stida Sad san ka' i vojnik ja Koji epolete skida I znan da nisan svetac i znan da iman miljun mana Al' te volin .. Sve do zadnjeg dana KO ĆE NEGO JA MOJE ZLATO JUBIT OĆU DA SE ZNA,EJ DA SE ZNA DA VOLIN TE JOŠ VOLIN ZAPOLUDIT Kunen ti se jednu stvar Gori nisan moga bit Dok me nisi dotakla Ja san bija gluv i slip Jer ništa mi nije od nas važnije....
Спојлер: КРЕТЕН! Секој ден се повеќе ја согледувам вистината за тебе, за нас! Се прашувам како успеав да бидам толку заслепена? Се прашувам ако не вредев за ништо тогаш што си барал покрај мене за сето време? Јас сум само обична девојка, ниту сум богата, ниту имам брендирана облека, ниту гелирани нокти. Скромна, обична но богата со искуства од лаги, приказни, со огромен товар во душава, со борби, падови и успеси. Што си барал покрај мене? Љубов, топлина која ти ја пружав, храна за твоето его? Почнувам да верувам дека некогашните убави спомени беа само излузија, беа креација на моите мисли. На мојата вага натегнува лошото. После секоја навреда, болка, секоја една што ја возикаш секој ден во кола, не разбирам како се најдов во твојот свет покрај толку девојки! Не гледам зошто би губел време со мене, кога за сето време додека си бил со мене, би го трошел слободно на нив, без да ме повредиш. Не морав да бидам дел од твојот живот ниту ти од мојот.
'Cause all of me Loves all of you Love your curves and all your edges All your perfect imperfections Give your all to me I'll give my all to you You're my end and my beginning Even when I lose I'm winning
Велат луѓето се познавале по начинот на кој те напуштаат... Но ти не ми го даде ни тој луксуз да ме напуштиш, не ми рече збогум, ниту пак крај, не ми дозволи да те осудам да те мразам засекогаш...Знаеш ли зашто? Зашто ти си од најлошите, ти си КУКАВИЦА!! Ти си од оние кои љубат да ги остават недовршени работите затоа што се плашат да бидат заборавени или пак осудувани. Заминуваат тивко но се враќаат бурно...