За прв пат вечерва пуштив солза за тебе. Проклет да си, проклет да е денот кога ме побара назад,проклето нека е све што ме подсеќа на тебе. Зашто ме побара таа вечер? зашто кога те прашав дали сакаш да ставиме крај ќјутеше, зашто не кажа ништо. Не, не, јас не те знаев за ваков, те мислев, и знаев за човек, но не испадна така, сум се излажала многу. Зарем мирно спиеше синоќа после нашиот разговор? Зарем немаш ли малце грижа на совест, да си речеш чекај што правам неее, нее. Ти не си човек, ти си гад. Све ова беше лажно? Срам да тие. Те чекав ко идиотка да пишеш барем да прашаше како сум, но ти ни тоа не го направи. Се гледало колку тие стало до мене. Тек сега сватив некои работи но добро како сакаш така нека биде. Ке се борам да те заборавам што побрзо, ќе успеам во тоа знам јас сигурна сум во себе. Но само едно знај никогаш нема да најдеш девојка што ќе те сака како мене,што те чекаше како мене, што те љубеше, гушкаше, и грижеше, што те чуваше како очите, што и покрај сите работи ти простував секогаш, и секогаш ти се вракав. Ќе сватиш еден ден, само се плашам дека тогаш ќе биде многу касно за назад. И покрај се сеуште те сакам. Проклето нека е све со се тебе.
Ништо посебно .. Па само што ќе ме види знае што би му кажала.. Посебно вака да направам и да ја протресам главата ,знае дека би било Ај што ме трујаш сега те едно исто Или кога јадам банана и го гледам хахахах смешки он си умислува леле нешто во себе и ме гледа ,а јас само си ја јадам , или кога лижам сладолед го провоцирам знае што би му кажала А сега би му кажала моментов убаво да спиеш на оваа дожлива вечер,најслатко се спие
Требаше задутре да си дојдеш.. но добро.. 2 дена подоцна не е страшно, само да стигнеш жив и здрав. Тоа ми е најважно. Кога ми кажа дека пак се одложило доаѓањето, бев фрустрирана, едвај се разговараше со мене тогаш знам.. неподнослива бев. Но тоа е затоа што се обидував да го прифатам тоа. Фала ти што не ми се лутиш љубов, фала ти што секогаш ме разбираш. Ти си лек за мојата душа. Се молам на Господ секој ден за тебе, знаеш. Само се да биде во ред со летот. Чувај се среќо Јас те чувам од овде.
Ти се лутиш од малку и таа лутина ти трае и трае и на крај ми велиш не се разбираш од шала. Гони се!!!
Добро бе до тој степен ли стигнавме, да ти изигравам ја агент и да доаѓам до грозотија од сознанија? Ти не си бил човек бе, во очи ме гледаше и ме лажеше, како не ти е срам ! Целото семејство те познава, сите те засакаа, сите викаат немој да си го оставаш многу е добар. Да да, во нивните очи си најдобар, ама јас само знам низ што поминувам. Немој да мислиш дека ако не сум ти кажала ништо до сега дека ништо и не знам. Знам љубовче многу повеќе од што треба. За последен пат те оставам и ќе гледам што правиш и до кај ќе може твојата не човечност да оди. Подобро ќе беше да признаеше што е и како е, полесно ќе поминевме и јас и ти. Ама штом ситуацијата е таква каква што е, ќе видиш како ку*вински се игра сега. Па, можеме да започнеме со играта. Среќно !
Ми беше интересно во почетокот, како ќе најдев некоја страна на фб и ќе лајкнев, а од сите пријатели, само тебе ќе ти се имаше допаднато. Исто како зборевме за одмор наредната година и беше фасциниран од местото кое и мене ми беше во план. Дали тоа на пример би значело дека кога мислам на тебе и ти мислиш на мене?
Кaкo мoжеш тaкa дa ме oбвинувaш, си имaл дoкaзи прoтив мене кoи никoгaш немaлo дa престaнaм дa збoрaм зa нив Ти сaкaш премнoгу внимaние, не си се oткaжувaл. Зoштo гo кaжувaш тoa пијaн, зaтoa штo немaш хрaбрoст кoгa си трезен?
Многу те сакам,иако нема да бидеме никогаш и никаде повеќе заедно,иако се заврши меѓу нас одамна,иако не ме сакаш... Ме болиш како првиот ден... Со тебе сакав да направам многу нешта,а не ги направив..секогаш ќе ме мачи помислата што немам веќе твои слики и наши заеднички,што не ти ја купив за роденденот блузата што ја меркав долгоо време и секое поминување покрај излог те замислував како ќе ти стои..сакав да се бакнуваме на дожд долго и да изгубиме осет и за време и за тоа што ќе сме водени целосно во телото и во облеката,сакав да трчаме по дождот држејќи се за раце и да викаме на цел глас колку се сакаме..сакав без причина и повод да ми се јавиш доцна во ноќта да излезам во двор така никаква цела во пижами и да ми речеш не е важно,за мене си најубава..и уште милион работи сакав со тебе. Небитно е веќе..кој знае со некој друг ќе направам дел од овие работи и желби,ама длабоко во душата ќе замислувам и посакувам да можеше ти да бидеш до мене..
Ако случајно би се сретнале... Ќе те гушнам (нека испаднам глупава), ќе погледнам во тие сини очи, другарски ќе те поздравам. А, во себе: Те САКАМ, оди. Биди и пијаница и наркоман каков што си, ама те сакам, но морам да се тргнам, знаеш и самиот... Сепак, беше човек кој ме научи на лекции. Господ, да ми те чува Ваков разговор замислувам со тебе: „ДОБРО“ Ако те прашам „како си“, не ми викај „добро“. Јас на таков ли ти личам? На таков ли ти личам јас што верува на „добро“? На таков ли ти личам што го интересира едно зборче само? На таков ли ти личам што го интересира едно скапано едвај чујно зборче? И кога така ќе го кажеш со пола душа, нели е тоа како подотворена врата што пропушта само едно ситно зборче, а задржува цела лавина други, огромни зборишта. Цела лавина задржува да не излезе и да го потопи светот. А јас кажи ми, на таков ли ти личам што не знае да издржи лавина? Еј, глеј ме ваму... ме прегазиле мене неколку лавини. И моите лом ме праеле, но и на некои драги луѓе. И еве, стојам тука спремен за уште една. Не ми викај „добро“ на мене. Немој ти на мене „добро“, ме разбра? Сакам да си ја превртиш пред мене душата како џеб кога превртуваш за да најдеш некое залутано железно париче. Душата сакам да си ја превртиш и однатре се што ти е испишано да ми прочиташ. Разбра ли што те прашувам? Дека ги слушам зад вратата железна сите зборчиња заробени како преку муцката што си им ја затнал врескаат. За некои, тоа е неразбирливо мумлање, ама ме знаеш ти мене, јас поинаку слушам. Читам ненапишано, слушам неизречено, гледам невидливо. Животот ми отвори во черепов многу очи и уши. Затоа немој ти на мене „добро“. Кажувај, колку и да тежи. Се сеќавам јас на времињата кога сме се кикотеле од срце заедно. Па, ако сме знаеле заедно да се кикотиме, ќе знаеме заедно и да заплачеме. www.dragantanevski.com Лека ти ноќ
Кажа, ете кажа, знаев дека ке дојде до ова, до овој скапан крај, кој што никогаш не го сакав, кој што никогаш не сакав да го слушнам, кој што од секогаш сум се плашела. Незнам дали беше подобро вака што ја дознав вистината, одколку да не ја знаев. Незнам, незнам, не сум би да знам, ни да не знам. Не се кааам верувај ми дека не се каам за тебе, и никогаш нема да се кааам. Те сакав убаво ми беше. Знам дека и ти ме сакаше вистински. Но кога ме сакаше иако имаше пречка понеѓу нас, зашто не продолжи понатака да се бориш. Зашто се откажа на крајот, зашто избра крај, кога можевме, ние можевме да успееме, бев сигурна во тоа. Никогаш повеќе нема да засакам друг, нема ни да бидам на друг, се заколнав. Не сакам друг во мојот живот. Сакам да сум сама. Не успеавме да бидеме заедно тоа ме боли највеќе. Како ли ке те заборавам кажи ми? Повеќе ништо нема да биде исто како што било до сега. И да ти кажев дека сеуште те сакам, немаше ништо тоа да смени. И ќе речам пак не губам надеж можеби еден ден ќе ми се вратиш, хаос мие главата. Тоа што сеуште те имам на фб, и те гледам вклучен, а не пишуваме ме прави уште по нервозна многу а немам срце, и неможам да те избришам од никаде. Само ти можеш да ме вратиш во живот, само ти можеш све и никој друг. Овој пат си ветив на самата себе, дека ке продолжам понатака со својот живот сама, ќе дадам све од себе, и ќе се борам за што побрзо да те заборавам. Морам. Бидејќи несакам да живеам вака со болка. Јас секогаш сум била јака личност и ќе продолжам да бидам така. Знам дека не сакаше да ме повредиш, знам дека се обидуваше што повеќе да ме сакаш, и знам дека ме сакаше вистински, но што можам да направам друго ако ти несакаш повеќе да бидеме заедно. Не е до нас. Знаеш до што е самиот си кажа убаво вечерва, но ипак ќе кажам пак можеше да се бориш за нас верував дека ќе успееме и двајцата во ова, но ти наместо да се сакаме го избра крајот. Можеби и вака е подобро незнам. Да подобро е, боље спречи него лечи така викаат. Ама за кого повеќе е подобро за тебе, за мене не е нема никогаш да биде подобро. Јас верувам во себе, јас можам, јас ке успеам. Само биди добар те молам, ветувам дека ќе бидам и јас добро. Те сакам прасе и ако повеќе не си мој.
Krevet postaje hladan a ti nisi ovde Budućnost koju držimo je tako nejasna Ali nisam živa dok ne pozoveš I kladiću se protiv svih očekivanja Sačuvajte svoje savete jer neću da čujem Možda ste u pravu ali nije me briga Postoji milion razloga zašto bi trebalo da te se odreknem Ali srce želi ono što želi
Ах убавино моја кога јас не пукнав, и моето срце сеуште работи, и издржи многу работи во мојот живот. Така и твоето срце ќе издржи. За само уште неколку дена ќе си бидете заедно. Дај боже секогаш да бидете среќни Јас више моето го изгубив, сега јас ќе си пукнам, сега моето срце више нема да издржи дефинитивно Имај најубав ден миличка моја и насмевка на лице да видам