Премногу те сакам и премногу ми требаш. До степен да се плашам од сопствените чувства. Не знам дали сум способна да размислувам трезвено.
Сакам да ти собирам чорапи, да менувам постелнина со две перници и да ја има твојата четкичка покрај мојата. Сакам да живеам со тебе, да ти го загорувам кромидот, да истурам чаши и да буткам вилушки, да ја промашувам корпата, да се митарам на твојата перница, и со мерак да слушам како се жалиш Нема зборови што можат да ти опишат колку ми недостасуваш.
Ќе ти биде криво еден ден Дури сега ќе видиш колку ни се сменети улогите, сега јас ќе бидам ладнокрвна каков што беше ти, а ти ќе трчаш по мене и ќе ме молиш
Ако за нешто сум ти благодарна најмногу, тоа е за тоа што ми покажа дека не треба да дозволам ниту едно машко никогаш да влијае на мојот живот толку многу што во еден миг ќе се загубам себеси. Сега сфаќам што ми е најважно во животот, а тоа е да се надоградувам себеси, да пронајдам хармонија помеѓу себеси и светот кој ме опкружува, да пронајдам мир кој ќе ме направи доволно силна за да ги издржам сите животни предизвици. На многу болен начин ја добив лекцијата, ама животна лекција е и единствено поради тоа сум благодарна што те сретнав. Сега ниту едно машко нема да влезе толку лесно во мојот живот како што тоа го направи ти, а уште поважно ниту едно машко нема да управува со моите емоции никогаш повеќе онака како што тоа го правеше ти. А сега те поздравувам. До следната случајна средба...
Ко да ти го осеќам мирисот во воздухот, па наеднаш почнува некој немир во мене за да за неполни 2 минути поминеш пред мене ... И се вртиш секогаш, и гледаш да ме ѕирнеш макар и на 2 секунди, а јас секогаш ти го "фаќам" погледот Не, не е случајност.Не е ни прв пат ова. И ќе те осеќам секогаш, и ќе чекам да поминеш од некаде, да се потсетам на тоа убаво лице. Тоа лице што ме уништи за навек,што ме искрши на 1001 парче. И ќе се правам ладна, и ќе се вртам и правам дека не те приметувам, и ќе глумам дека ми е сеедно што те гледам, ама јас ќе знам колку не ми е. И ќе ме гледаш насмеана до него секогаш, и ќе ти биде криво, и ќе те јаде тоа цел живот А тој,никогаш нема да ме научи како што ме знаеше ти. Ниту па тебе некоја ќе те знае како што јас те познавав.
I’m in love with the shape of you We push and pull like a magnet do Although my heart is falling too I’m in love with your body Last night you were in my room And now my bed sheets smell like you Every day discovering something brand new I’m in love with your body
Ако некој ме прашаше зошто толку долго те сакам, што е тоа што ме привлекува кај тебе, па не можам да се откажам од тебе, колку и да сакам да те извадам од срцето не можам, немаше да знам да одговорам. Но, сега со сигурност знам, твојата искреност ме привлекува, прави сѐ повеќе и повеќе да те сакам. Колку пати сум се сомневала во твоите зборови, бидејќи сум била опкружена со луѓе кои постојано лажат дури и за ситници, се сомневав дека можеби и ти си како нив. Но секогаш излегуваше нешто, кое ми докажуваше дека твоите зборови не се лага, дека ти не си како нив, дека си посебен. Го чекам моментот кога и ти ќе ме засакаш како што јас те сакам, кога ќе ме направиш најсреќната девојка. Велам со многу љубов, труд, време и со трпение и невозможното може да стане возможно.