Ми се чини дека ти си човекот за кој чекав сиве овие години. Ваква поддршка и разбирање никој никогаш не ми дал. Топлина, треперење, пеперутки во стомак, срцебиење додека те очекувам и солзи во очи кога размислувам колку многу работи ти правиш за мене. Тој милен поглед и таа широка насмевка се мојот свет сега. Биди ми само жив и здрав, останатото двајцата ќе го направиме најубава реалност на светот. НАША реалност.
Не знам што би ти кажала...само сакам да ме гушнеш...цврсто и долго, да не ме пушташ...и ќе дознаеш сѐ без да кажеме ниту збор.
Ми бееше преубаво преска со тебе .. иако со часови само си седевме и разговаравме, добро де и си се гушкавме хаха... Сакам засекогаш да е така, да не се караме и нервираме никогаш.. Те сакам бее !
Срцево ми се кине кога вака ме повредуваш, и не ме боли толку што ти ова го можеш, колку што ме боли што јас не го можам...Болиш.
Мислам дека кој што и да каже за нас, колку и да делуваме обични на целиот свет, за мене сме посебни. За мене нашата љубов е од типот на љубовта што се случува еднаш и се памти цел живот. Ти благодарам што секогаш си тука до мене, што со тебе можам да бидам она навистина што сум, што ме сакаш и кога ти се лутам за ситници и кога кажувам нешта кои и самиот знаеш дека не ги мислам, кога ме слушаш и тешиш кога ми е тешко и што секогаш застануваш на моја страна и кога сите се против мене. Колку и време да поминуваме заедно, колку и пати да си ме бакнал, секој пат го доживувам како да ми е прв пат. Со тебе се е толку возбудливо и ново, а воедно стабилно и толку познато. И да те видам после 10 години јас пред тебе пак ке можам да бидам личноста што сум сега. Затоа што ти си личноста на мојот живот и не можам да опишам колку многу те сакам.
Уште не ми се верува дека на некого толку ненадејно и за кратко време сум му оставила толку убав впечаток, и тоа на толку мирољубиво големо срце полно со добрина. Ти благодарам многу за убавите зборови што одново и одново ми ги кажуваш, разговорите со тебе ми влеваат многу самодоверба, убави чувства и топлина на душата... Посебна личност си, многу ми е мило што те познавам!
И веќе не е проблем што кога требало не си ме сакал, зошто не си бил ти тој кој треба мене да ме сака... Затоа нека си трепка тоа тука....
Listite na prioriteti ni se pomeshaa.Ti sekogas kotirase visoko na mojata a jas se poveke se trudev da se izramnime. No ti me butkase kon dnoto. I znam deka ke se izramnime so tek na vreme. Gi otvaram ochite i gledam se sto prethodno ne gledav. Sebe si se zaborav mislejki na tebe. Iako ti ne go priznavas gorniot , nema da mu izbegas zasto nikoj neizbegal od odgovornosta na svoite postapki. Uste od sega znam deka ke se zatvori krugot i ke ti izleze na nos sekoja moja solza. Jas mozam so no i bez tebe...Ama ochite kaj mi bea, koi ischekuvanja, koja nadez, knigi da napisam mozam.