Ти си целиот мој свет. Најдоброто нешто што ми се случило во животов. Дури и кога ме нервираш и кога се надмудруваме, дури и кога се караме и кога ме полудуваш, ти пак си најпосебното нешто во мојот свет. Ти си посебност. Ѕвезда. Цело небо... и ме сакаш мене.
Има мигови како овој во кои сум исцрпена, ранлива, љубопитна, уморна и неуморна... Има мигови како овој во кои мозокот ми е на секаде, а мислите се повеќе ми ги разгалува некој... Има мигови како овој во кој се во мене вришти да вресне „ФАЛА ТИ“ Фала за тоа што никогаш не дојде кога ми недостигаше... Фала што никогаш не мислеше дека сум вредна за да дојдеш... Фала што никогаш не се јави... Фала што никогаш не покажа дека ти значам... Фала што никогаш не се исплаши за мене, за тоа дал ќе ме земе некој од тебе... Фала ти што не ме гледаше со упорен и храб поглед пред сите.. Фала ти што не ме гледаше со восхит, со „не мрдај од мене колку и да е тешко“... Факла што никогаш не покажа слабост... Фала што никогаш не беше упорен за миг со мене... Фала што никогаш не доаѓаше по мене, од потреба, од желба, од недостигање... Фала што кога си одев не ме запре... Фала што ми спакова уште 1000 причинни за побргу да заминам... Фала што никогаш не мислеше да се бориш за мене... Фала што никогаш не беше упорен и бестрашен... Фала што не беше љубоморен, себичен, посесивен и желен за мене... Фала ти што не беше слободен со мене, да ме сакаш, да не се плашиш тоа да го речеш... Фала ти, фала ти, фала ти... Ако не ги минев сите тие мигови на самотија, на глува и тапа болка ... Ако не ги минев миговите на молк, во кој глас твој не стигнуваше.. Ако не ги преболев сите тие комплекси на невредност не ќе бев вака сигурна во себе, вака цела, вака цврста... Ако не видев дека можам се сама ете се уште ќе се лажев дека ми треба некој... ФАЛА ТИ, ФАЛА ТИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Не разбирам уште колку време ќе ти треба за да ги избришеш тие глупави бариери од главата и да ми се препуштиш со целиот ум. Не разбирам што треба да направам за да ти бидам на прво место, за да ме почитуваш малку повеќе од сега. Не разбирам зошто потиснуваш се во себе. Не разбирам зошто не признаеш дека јас сум таа за тебе, дека ме сакаш до тебе, дека нема да дозволиш никој друг да ми ги помати мислите. Не разбирам зошто не ми покажеш дека сакаш да се потрудиш повеќе за да останам во твојот живот. Не разбирам многу работи...
Те сакам со секоја воздишка што ја вдишувам. Не знам како успеа да ми се вовлечеш толку под кожа. Те обожавам колку си совршен со толку многу несовршености. Не можам да замислам ништо без тебе. Толку си мил и добар што поима си немаш колку те сакам и што ми правиш на душава.
зашто недомаќински било што за 26 минути толку сум потрошила!? па за домаќинлук Трошев, не за шминки! и ти не знаеш што сакаш. теши ме сега малце, имам грижа на совест. и не ми гледај во новчаник. правам јас правиш ти за да трошам јас.
Сакам да бидам со некој што ќе ме сака онака како што ти не знаеше,страсно,гласно без страв...сакам некој да ме сака и да муј бидам доволна ваква каква што сум,да не мора постојно да се натпреварувам со други па и со самата себе за да бидам доволно добра за тебе,сакам потворно да си бидам доволно добра во сопствената кожа....премногу се вложив во врска со тебе,премногу се истрошив залудно....Лекција голема си ми,лекција што никогаш нема да ја повторам!!!
Дојди си...Сите денови ми се празни ,тажни без тебе. Гледам на ова разделба како на уште едно искушение, тест низ кој треба да помине нашата љубов. Ми здосади од сите искушенија, сите тестови, препреки низ кои мораме да поминеме за да бидеме среќни. Ми пречи таа далечина, ми пречи тоа што иако знам дека ме сакаш почитуваш, и поддржуваш повторно пак сама се справувам со секој еден проблем. Ми пречи тоа што не можам да те прегрнам. Дојди си, да ги проживеаме убави работи кои ги пропуштивме сите овие години додека бевме разделени.
Свесна сум колку само не те заслужувам, зашто кога и да ти се налутам без реална причина и ќе ти речам не доаѓај, ти пак пристигнуваш со широка насмевка и цврста прегратка. Без да ме прекориш или да се налутиш, како се' да е заборавено. Благослов е да се биде сакан од ангел како тебе. Да не постоеше, голема е веројатноста дека немаше да бидам на овој свет, пишувајќи ги овие зборови. Само ти ми ја врати желбата за живот .
Само да знаеше колку многу прегратки, недостигања и љубов се сокриени во таа моја рамнодушност... Те молам биди упорен и сруши го веќе овој ѕид кој го изградив за да се заштитам од можноста повторно да бидам повредена, сруши го ѕидот и биди мој штит а не противник кој ќе ми наштети..
Конечно те видов, те прегрнав, тоа го посакував 3 месеци и конечно се оствари, сега си мој, сонце си ми, ти дадов втора шанса која не ја заслужи само за јас да бидам среќна, те молаам не ме повредувај повторно сонце мое
A hundred days have made me older Since the last time that I saw your pretty face A thousand lies have made me colder And I don't think I can look at this the same But all the miles that separate Disappear now when I'm dreaming of your face I'm here without you, baby But you're still on my lonely mind I think about you, baby And I dream about you all the time I'm here without you, baby Уште малце ќе те видам повторно
Понекогаш гледајќи колку си добар и грижлив кон мене, се плашам дека не постапувам правилно кон тебе. Имам чувство дека некогаш несвесно те повредувам со некој мој збор или постапка, а ти можеби не ми ни кажуваш само за да не се чувствувам виновна. Освен на мене, сакам да мислиш и на себе. Без разлика колку ти значам, сакам да знам кога не сум во право и налути ми се слободно кога ќе згрешам. Знам дека и кога си ми лут, пак сакаш со полно срце да ме гушнеш.