Знаеш милион пати реков дека нема да зборувам за тебе.... Знаеш понекогаш кога сум сама во тишина , мислите ми одат кај тебе , иако проклето те мразам низ солзи се прашувам дали си добро ? Дали таа се грижи толку добро за тебе како што јас се грижев за тебе? Дали си срекен ? Дали некогаш во некои ситуации ти текнува на мене? Знаеш јас после тешката рехабилитација решив да продолжам напред со мојот живот , имам човек покрај мене , го сакам , ме сака све е совршено ... Но постојат такви ноки каде што ми недостасуваш , и тешко и тешко го поднесувам тоа .... Ти го имаше тоа што најмногу го сакав ... Едно да знаеш ниту таа ниту било која нема да те сака поише од мене..... Тешко ми е да живеам а да те немам , а живеев кога најмногу те сакав.... Можеби еден ден ке заборавам дека постоиш ... тогаш коа ке престанат да ме прашуваат кого најмногу сум го сакала повеке од себе...
Те чекам елката да ја накитиме заедно, те чекам за заедно да појдеме во матично да си закажеме, те чекам да најдеш време за мене, за да ти ја соголам душава. Ахх пусти твои „обврски“
И викаат во животот ни требаат само оние кои гледаат повеќе во нас, кои ја гледаат нашата вистинска вредност кога бремето на животот ќе ни ги заслепи очите.... А јас... Јас штотуку прв пат се видов оддалеку после ти, после она твое смирено дишење... И насмевната и смирена и горда... Се гледам на сликите и не се препознавам...
Едвај чекам да одиме на зимување тие денови само јас и ти заедно. Знам дека ќе биде многу убаво. Само се надевам да биде се во ред и да отидеме.
Boli znam I mene me boli tvojata bolka. A dali tebe te bolese mojata ? Se javi li ednas da prasas Ednas za mene? Ama jas ne mozam ko tebe. Jas pravam se za da pomalku boli I da ti pomognam. Jas ne sum ti. Blagodaram e samo zbor Na uchtivost. Ne mi e bitno no ke te potsetam chovek za chovek e sekogash. Ke ti se kaze koj e koj vo tvojot zivot.
Се што сакам да ти кажам... текстот на песнава, од збор до збор. I feel so alone on a Friday night Can you make it feel like home, if I tell you you're mine? It's like I told you, honey Don't make me sad, don't make me cry Sometimes love is not enough and the road gets tough I don't know why Keep making me laugh – Let's go get high The road is long, we carry on Try to have fun in the meantime
Абе ова добиеново ќе ме уништи. Видов слика од тебе, си дошол во Скопје. Ја носиш истата јакна што ја носеше во средно, кога искачавме, кога те сакав неизмерно многу. Да не се вмешаа некои луѓе знам дека ќе се случеше нешто меѓу нас. Не беше како другото говедо за кое пишувам. Некогаш криво ми што така испадна, ама па ако не се случеше така немаше да го запознаам мојот најубав, најмил дечко.
Ooo on je nekad bio moj ooo izbrisala sam mu broj ooo na vreme sam se spasila ne valja za srce on je dečko mafija Jer on ima ima fabričku greškiu on nekih sto problema krije u smešku on ima sve te pogrešne gene on je jednostavno otrov za mene Токму ти си опишан во овие два стиха,наликуваш по малку и на Кристијан Греј, но и на типчево баш со мотор во спотов И онака одамна почнав да полудувам од тоа што само името твое ме прогонува насекаде и се нешто мора да ме потсеќа на тебе А да и тоа кога ќе ми отвориш штотуку нова порака или известување на фб пред јас да видам всушност и јас не сум толку брза како тебе,кога стасуваш се лом да напраиш за кратко време незнам Само едно знам дека цел живот ќе ме прогонуваш ти и твоето име,изглед и се се..
Не ми беше до смеење кога ти го слушнав гласот на тел.. аама сум се дретскала со главата од ѕидот од смеење
Ме разбуди со пораката: „Ти слободно фати склероза зошто за оваа година научив дека ќе умреш само од премногу кафе зошто за оваа година научив дека пиеш само чј од нане, изгубен во кило шеќер, зошто за оваа година научив дека кога погледот ти лута само галеж по косата те смирува, зошто за оваа година нучив дека кога те нема, лута си оти ме немало, зошто за оваа година научив дека чоколадото те прави перверзна, ама само ако е со лешници, зошто за оваа година научив дека ако не јадеш во саатот кој треба си нервозна, ама и дека кога си нервозна не јадеш ич, зошто за оваа година научив дека додека спиеш сакаш да те гушне ннекој зошто рипаш со се кревет од бремето што го криеш во тебе, зошто за оваа година научив дека од наједноставните работи можеш да направиш секс реквизити, злобно смеејќи се дека тоа го можат само интелегентните жени, зошто во оваа година научив дека ти кога бакнуваш ресет му правеш на сите пред тебе, зошто во оваа година научив дека кога ннекој сакаш сакаш да го слушаш и кажуваш му се, па се слушавме доволнно за да го благословуваме Александар Бел, зошто во оваа година научив дека стравот ти е пријател и не се криеш од него, зошто во оваа година научив дека само ти може да ми дадеш секакви идеи за напредок и дека сум подобар во се, затоа што во оваа година научив дека чевлите мора да ти одговараат со ташната ееееееее што ли се не научив оваа година, затоа ти фати слоободно склероза, јас целосно те познавам и ќе те потсетувам што правиш во секој миг ...“ и ме пресмеа...ете ме пресмеа, како првиот ден пред една година кога те запознав во хаосот на осаменоста.. и не знам што ќе биде или дали нешто ќе биде, ама следнав година ќе му дадам шанса на тоа, ти ветувам...... (а поракава феминки мои ни од далеку не е вака софистицирана, ама му ја средив, за да го пофалам пред вас дур не сум фатила склероза )
Синоќа за прв пат бев на пијачка и жива музика,на местото на кое ти излегуваше секогаш кога беше тука. Додека се полнеа сите маси,јас како да те очекував дека ќе се појавиш од некаде...ги броев уште колку се празни наоколу,за да токму некоја од нив да не е за тебе резервирана. Се наполнаа сите маси со луѓе...и последната и сите до една,а ти не дојде. Како и да е,убаво си поминав,музика,друштво и алкохол,станав играв и пак се вртев да не те видам од некаде да влезеш.... Ах,кога те нема,наоколу те барам,во туѓата си сенка,во сечии си очи
Како да верувам во законите на физиката и како да верувам на здравиот разум кога секоја вечер кога ќе легнам да спијам, на левата страна, единечниот ми кревет почнува бесконечно да се протега до недоглед и ако поминам со раката по душекот, дланката ми пропаѓа по релјефот што би го оставило твоето тело? Најмалата точка на светот може да ги содржи сите соништа и планови. Ако само ти дишеш до мене. И нема физички закон кој би го објаснил тоа.
...El amor A veces nunca llega porque pasa sin llamar, Se va buscando a quien amar. A veces, cuando llega llega tarde, porque ya Hay alguien mas en su lugar. El amor No sabe de fronteras, de distancias ni lugar. No tiene edad. Puede llegar Perdido entre la gente o arrullado en un cantar, Por un reir, por un llorar...
Seen другар. Конечно! Не попуштив, не ти вратив. Не паднав. Се си има рок на траење. Твојот помина. Е сега можам да кажам дека си минато. И ти и тој што го влечкаш по тебе за нос и го вртиш како сакаш. Слободно одј*бите двајцата.