Што би му кажале...

Дискусија во 'Врски' започната од Lilit, 13 декември 2009.

1. carangigia

carangigia Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    6.664
    :l:

На КикиМаус му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Oscar Lady

Oscar Lady Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2015
    Пораки:
    1.218
    Допаѓања:
    6.404
    Ги одбројувам деновите додека појдеш пак во странство..
    И уште од сега ми фалиш ...
    Не го сакам тоа чувство на самотија ..без тебе..
    Ама немам избор. Како досега , така и овој пат. Ти само да отидеш и да ми се вратиш жив и здрав.:):l:

На natemila, cresa-jagoda, Rama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.946
    Овој пат ке се разболам.

На natemila, marija1907, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.580
    Допаѓања:
    5.743
    Дали ти стварно мислиш дека сум будала?

На natemila, +++, Purplelilac и 3 други им се допаѓа ова.
  5. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.619
  6. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.542
    Допаѓања:
    55.324
    Далеку од очите,но не и од срцето....
    Нашава љубовна приказна,полека но сигурно се претвора во кошмар.
    Уште малку ќе се направат три месеци откако замина.
    И ти кажав дека ми здосади да те чекам,ти ми кажа да не избрзувам.
    Не знаеш ти дека би те чекала и една година ако треба,но,се плашам...100 пати се скршивме и се лепевме,и после секое смирување се беше магично меѓу нас,но после пак се комплицираше се.
    Ете од тоа ми е страв,страв ми е од љубов и среќа на рати.
    Сакам нешто трајно,нешто сигурно.
    Време е веќе...

На Oscar Lady, natemila, КикиМаус и 11 други им се допаѓа ова.
  7. capricorn1501

capricorn1501 Активен член

Се зачлени на:
    30 септември 2017
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    158
    Толку е со нас, фала што ме изневери, фала што не ме сакаше.Се надевам дека барем со неа ти е убаво и дека си среќен.Чао!

На natemila, Rama и La.RagazzaMisteriosa им се допаѓа ова.
  8. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.898
    Допаѓања:
    4.903
    Te сакав повеќе од се на светот. Te сакав повеќе од себе. Верувај, никогаш не помислив иднина со друг. Секогаш верував дека ти ќе си тој што ќе ја градам мојата иднина, со кој што ќе имам деца кои што ќе имаа насмевка како тебе. Но, ти го уништи тој сон. Го уништи и не кажа зошто. Те сонувам секоја ноќ. секое утро се разбудувам помислуваќи на твојот убав лик, очите полни со живот и блескавата насмевка. Утре кога ќе се разбудам на кого ќе помислувам? На тој што ме остави и замина да живее среќа без мене. Не, не можам. Ти дадов многу шанси, а ти сите ги прокоцка. Барем на една од нив да застанеше и малку да размислеше. Но, ти никогаш тоа не го направи. Секој пат кога ќе ти давев шанса во мене се будеше надеж дека конечно ќе ме разбереш, но никогаш не ме разбра. Никогаш не ме разбра колку само љубов носев и чував за тебе. Те прифатив со сите твои маани. Те прифатив онаков каков што си, затоа што не само што ме оживееа туку ми покажа колку животот може да биде прекрасен, како е да си среќен и да се радуваш.

Со секоја нова шанса што и ти ја давав, ти ме повредуваше. И замисли, наместо да ти се лутам тебе, јас му се лутев и го проколнував животот. Душава ми се раскинува, натопена во солзи, оставена сама на себе си.
    Никогаш нема да те заборавам, не затоа што премногу те сакам...туку затоа што најмногу од сите во животов ме повреди. Оној за кој што давав се, а ти за мене ни еден поглед. Ќе го молам Господ за никогаш повеќе во животов да не те сретнам . Не те мразам, само не сакам да ме боли душава. Следен пат кога ќе се заљубуваш не гледај во нејзината убавина или во нејзините очи, погледни во душата...таа никогаш нема да те излаже.
    Проклето боли тоа што те потсетував на неа, тоа што пеколно многу ја сакаше а за возврат доби она што јас го добив од тебе. Ќе те преболам некогаш, но тогаш кога ќе бидеш повреден немој никогаш повеќе да се вратиш, затоа што никогаш нема да бидам онаа истата која што ти веруваше и почитуваше.

Ти посакувам многу среќа со новата, иако не ја заслужуваш. Не се гради среќа врз туѓата несреќа, но животов продолжува напред. Времето стои, а ние се движиме.
    Еден ден ќе испливам напред и ќе зачекорам гордо со насмевка пред тебе, затоа што секогаш ти бев верна и никогаш не те повредив. Сакав само да си среќен. Го разбирав твоето скршено срце, кое што полека се трудев да го залекувам.

Збогум, најсакан.

На Oxymoron, Hellobeautiful, natemila и 9 други им се допаѓа ова.
  9. LanaSGirl

LanaSGirl Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    1.121
    Пред да се заљубам вистински за прв пат, се заљубив повторно потоа. Додека првиот пат само сакав од љубов, сега душата ме боли од љубов. Не, ова не е обична љубов од која добиваш пеперутки во стомакот или пак да се збуниш пред него кога зборуваш. Ова не е љубов од која ќе ти блескаат очите или пак ќе се смееш на неговите шеги. Ова е една голема љубовна лекција која сеуште не сум ја научила, која со сите сили се трудам да ја научам, сакам да ја научам. Оваа љубов како да направи еден прекрасен летен цвет да се подготви за уништување кога есента доаѓа. Ова не е обична љубов, не е она кога рацете ти се тресат пред него затоа што го сакаш. Да, се тресат рацете и сега, но на начинот на кој ти се тресе душата. Силна љубов. Ова е љубов од која нозете ти се пресекуваат пред него, тој не ти е блескавоста во очите туку јаболкото во очите. Љубов на која срцето му заповедало на умот, а умот на мислите да мислат само на него. Кога се нервираш на мистериозен начин поради него сама, а си мислиш дека тој те нервира, кога обожаваш да те смее и се закочуваш, времето се закочува, во тие моменти забораваш на се околу тебе исто како да го гледаш омилениот филм. Дури и кога вика и кога е нервозен уште повеќе го обожаваш и се смееш на неговите реакции, а тој те гледа вчудувачки. Сакаш да е нон-стоп пред твоите очи иако е понекогаш подалеку од тебе, а кога не е, исто како да дошол крајот на светот, а не си подготвен за тоа. Љубов во која има нешто посебно иако не знаеш што е тоа.

Овој текст е пишан коа најмногу си ме болел ти, кога се чувствував повредена на некој начин, сакам да знаеш колку си посебен замене, ниеден пишан текст не е доволен за тебе, знам. Сакам да знаеш само дека те сакам колку и да боли љубовта твоја и би излегла со тебе, но нешто ме тера да не ти верувам покрај цел твој труд за мене. Но, ќе се обидам ти ветувам за тебе и за мене.

На natemila, cresa-jagoda, Rama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. LadyInTheDark

LadyInTheDark Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2013
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    2.757
    Те читам како буквар...Знаев дека планираш нешто за викендов, ајде да видиме баш.... :lol: :makeup:

На natemila, cresa-jagoda, marija1907 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Matotheja

Matotheja Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.208
    Допаѓања:
    9.359
    Те сонував и во сонот ме гушна толку силно, неќев да се тргнам од тебе. Се разбудив и си викам леле зошто се разбудив. Камо да беше тука. Туѓина та пуста да остане.
    ed23dea99ad30397c8a6d652bd6264f4--sad-anime-couples-anime-couples-hugging.jpg

Последна измена: 27 јануари 2018
    На Oscar Lady, natemila, cresa-jagoda и 6 други им се допаѓа ова.
  12. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.069
    Копнеам по тебе, тагувам, солзи пуштам моја... златна плескавица од „Седмица“. Сега ќе се сретнеме наскоро. :l:

На Hellobeautiful, christinnn, natemila и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.403
    Си се запрашал зашто мислам дека те замарам наместо да ми речеш ако мислиш дека ме замараш немој да си ми зборела? :) Можеби бидејќи не ми посветуваш доволно внимание, сфаќам ја зафатеност ама до толку да немаш време на 1ч да вратиш еднаш на порака барем :)
    Да, можеби на почеток не ми сметаше твоето невраќање и уклучување онлајн еднаш у 10ч, но сега веќе те сметам поблизок, се навикнав на тебе и мислам дека треба да добијам повеќе внимание. :fubar::fubar:

На natemila, senjorita-v, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  14. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.567
    Денешната моја насмевка е поради тебе, твојата прегратка ми го исполни срцето со уште поголема љубов кон тебе, преполно со љубов, мислам дека во секој момент ќе пукне. Твоето внимание, твојата добрина ми даваат сила да се борам за тебе. Уживам во секој момент кога те гушкам, кога разговарам со тебе, кога разменуваме погледи, кога те гледам, кога сум во твоја близина. Моментот кога треба да се разделиме ми го сече срцето, ми крвари, секој миг без тебе за мене е исполнет со болка. Болка која искрено и од срце се надевам дека некогаш ти ќе ми ја излечиш засекогаш. Ах, кога би бил мој дали таа радост би ја издржило срцево. Премногу те сакам!! :inlove: :hug: :l: :sun:

На Purplelilac, L-a-r-a22, crazylady и 7 други им се допаѓа ова.
  15. LanaSGirl

LanaSGirl Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    1.121
    Баш ме интересира зошто си играш мали игри со моите чувства и ми зборуваш само кога сакаш ти. Мислам дека е премногу сурово и лошо од твоја страна. Кажи ми или ќе зборуваш со мене или не, сакам да знам на што сум. Зашто потоа секогаш се лутиш кога ќе зборувам и ќе се смеам со други и ме прашуваш зошто те одбегнувам..Размисли си добро :)

На Rama и natemila им се допаѓа ова.
  16. BelieberYeahh

BelieberYeahh Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    1.452
    Допаѓања:
    2.208
    Врати се побрзо смотко, ми недостигаш...(waiting):*

На L-a-r-a22, crazylady, Rama и 3 други им се допаѓа ова.
  17. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    време е за заборавање, ама она вистинското.:hai:
    Збогум.

На Nane2356, natemila, carangigia и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Srcka $

Srcka $ Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2017
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    5.438
    Да имам зборови да знам да можам да ги употребам какошто треба би ти кажала многу работи, но сакам оваа мачнина да ми помине неможам веќе вака, озбилно не можам.
    Глумам дека не ми е ништо но само да знаеш што сѐ ми е.

На Rama, natemila, La.RagazzaMisteriosa и 2 други им се допаѓа ова.
  19. corapce

corapce Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    342
    Во коси да ти спијаааам (mooning)

На Rama и natemila им се допаѓа ова.
  20. Kukla994

Kukla994 Форумски идол