И покрај тоа што цел ден беше премногу зафатен, сепак си одвоил 5 минути и си отишол до книжара за да ја купиш книгата од вчера што ја зборувавме. Со што ли ќе ти се оддолжам за сите овие слатки убавини што ми ги приредуваш?
Копнеам и јас по истото по кое копнееш и ти.. Љубов, внимание, магични нежни зборови, блискост, да ме чуствуваш што мислам, да те чуствивам што мислиш... Да не сакаме да се разделиме ни 5 минути од што ни е интересно и прекрасно заедно... Да те заведам уште еднаш.. Да ме заведеш уште еднаш... Ама немам самодоверба, мил. Ми се урниса цела. Сега ми остана да молчам... И очајно да барам начин за да ја вратам. И за да те вратам.. Потполно... Во целост... Само мој.
јас денес сум илјада пати повеќе ти од ти самиот било кога. Какви ти се тие очи,побогу.Кај се изгуби,хаха.Изгледа јас имав поголема корист. Испаѓа јас секогаш ќе имам поголема корист. У право си бил.
Секој ден ми е поубав откако ми влезе во животот... А и како да не биде, кога почнува и завршува со такво прекрасно суштество како тебе во мислите? Љубов моја најдрагоцена...
Ќе ми фалиш... Се навикнав на тебе. Секој ден бевме заедно. А сега? Се' си ми. Рамо за плачење. Најголема поддршка. Дечко. Најдобар другар. Брат. Soulmate. Ми велиш: Што ми направи? Имаш некоја магија? Како се заљубив толку во тебе. Ниту една нема да сакам како тебе, да знаеш. Сакам блуза твоја, со твој парфем. Остани ми, и љубов, и најдобар другар. Превише сам навикла на тебе.