Една душа во две тела..штета. Мислам ваква поврзаност никогаш нема да имам со друг, јбг, ама кај тебе не се враќам..
So come on fly away with me To a place where we could be anyone we wanna be And we can bottle up our fears, Brew a taste so sweet, knock us off our feet and more, Burn our troubles, Inhale them all, Paint our future on a fractured wall, So come on fly away with me To a place where we can be anyone we wanna be...
Како велат "Секој човек има сродна душа, ама не секој човек на крајот завршува со неа". И денес, после 8 години, тука си, во мене.
Пред неколку години (можеби 2/3 не се сеќавам) си нацртав јас еден портрет машки лик по замисла. Па би рекла дека човекот од соништата си го нацртав но незнаев кој е се додека не се појави ти и неможам ни сама да си сватам како можеше да ми се деси вакво нешто. Твоите очи кои ме задоа само со еден поглед кои зјапаат дирекно во моите очи па и сум ги обоила со син фломастер впечатливи исто како твоите. Потоа тоа лице тркалезно со впечатливи контури под образите,тоа мало симпатично носе иии полните усни. Ден денес го држам во раце портретот и неможам да се начудам, можеби еден ден ќе ти го дадам Те сакам
Ти си првиот што неумеам да го прочитам, ти си хаос, ми правиш хаос, уште целово битие ми вибрира од тебе. Страшно си посебен, асоцијација за глад, за некоја исконска потреба по нешто што не сум знаела дека ми недостига, и не можам да ти се наситам... и тоа страшно ме плаши. Кога ќе те видам пак?
Имаше право кога ми рече дека еден ден ќе сфатам ама ќе биде касно,и така е,се каам што не ти дадов ни мала шанса бидејќи неможев да те гледам како нешто повеќе од другар,да ти дадов шанса можеби ќе осетев за првпат во животот како е кога некој ме сака,ама тогаш немаше да знам да ценам и да препознам некои работи,не знаев што ми треба,не бев зрела,го дадов срцето на погрешен човек кој ме повреди на секој можен начин,јас му бев верна и го сакав со цело срце а тој си играше топло-ладно,сета голема љубов што ја имав за него успеа да ја уништи бидејќи кога најмногу требаше да ме сака тој си играше мајтап е сега тркалото се заврти,веќе не чувствувам ништо за него а тој сфати што има покрај себе но премногу е касно,тогаш секоја беше побитна од мене од келнерка до случајна минувачка.И точно,касно сфатив дека особата што ме сакаше и што не му дадов шанса е вистинскиот за мене,ама премногу е касно,веќе животот ми е уништен,се изгубив себеси,ме очекува само мизерија,се осеќам мртва однатре,немам ниту надеж ниту некое убаво чувство. А ти Д ја заслужуваш целата среќа на овој свет,биди со некоја која навреме ќе сфати колку си добар и колку вредиш,биди среќен и сакан како што ме сакаше мене,да ја добиеш сета љубов на овој свет бидејќи заслужуваш се најдобро.
Не можам бре, срцево не ми сака друг. Дури и твоето дишење ми е при срце, начинот на кој зборуваш, одот.. Можеби не се ништо посебно, како и секој обичен човек, ама ти се колнам, сите тие твои ситници за мене живот значат. Ах, како ли можев... Не ме ни погледнуваш, можеби не се ни сеќаваш на мене, можеби само што ќе ме видиш ти се гади...
Како имав среќа да ми те пронајдам баш тебе? Ти ги заслужуваш сите убавини И знам дека сум многу гушкалче. Ама кога сме заедно, едноставно не можам да ти се одвојам.
Секoгaш кoгa ќе гo видaм твoетo име нa телефoнoт кoгa ми ѕвoниш или кoгa ќе ми пишиш срцетo пoчнувa дa ми чукa зaбрзaнo, кoгa ќе те видaм нaсмевкaтa oд лицетo е неизбежнa, a кoгa ме гушкaш тoј мoмент сaкaм дa трaе зaсекoгaш.