Една порака до бившиот: ФАЛА ТИ! Да не беше ти, никогаш немаше да се фатиме со дм . Фала ти за сите комплименти што му ги даваше, можам да потврдам дека се' што кажа е вистина. И кога раскинавме и ми посака се' најдобро, ко да си помислил на него До дм: ТЕ САКАМ.
Забораваш нешто многу, многу битно. А, тоа е дека сме на исто. И двајцата сме студенти. И двајцата имаме скоро исти обврски. И двајцата треба да вложуваме труд. Ама само за твоето се збори. По цели денови се збори само за тебе. Да, мило ми е дека си далеку поуспешен од тоа што беше. Да, сакам да знам што се случува со тебе. Ама дали сакам само тоа да го зборам со тебе? Не. Дали некогаш мене ќе ме прашаш како сум поминала, што сум направила? Побогу цел твој факултет, цела програма ја научив поради тебе, затоа што сакав да ја знам, ти не знам дали знаеш на кој смер сум. И зашто го пишувам ова тука, наместо да ти кажам? Затоа што не сакам да те молам за внимание, затоа што треба сам да си свесен дека мора да сме на исто.
Го гледаш на филм и ти делува надреално. Еве ме и мене, се наоѓам на исто место, како и тој. Укочена. Жедна, но без желба да посегнам по капка вода. Подобро би умрела. Но, како жар под пепелта, после шумски пожар, излегува некоја искра, па се борам, за на крај да излезам силна. Зашто, и да се предадам на оваа бездна, тебе секако ќе ти е нереално да разбереш, дека не е моја вина.. Ничија е. Само, се случува. Мене. Него. Неа, а можеби некогаш и тебе. Толку интимно а толку силно, жал ми е што немаш очила за да го видиш и излекуваш.
Колку убаво вака што си враќаме спомени, кога првпат си кажавме те сакам, првите дејтови... Ќе заспијам вечерва со огромна насмевка на лицето. Те сакам пренајвеќе!
Nemoj ni slucajno da si pomislis da mi cestitas rodendenot, da mi cestitas diplomiranjeto. Moite uspesi samo sto pocnuvaat. Nemoj, ti odluci da ne se boris za nas. Ti me napusti. I eden den, sepak custvuvam deka ke me pobaras, ke si gi sredis mislite, ke svatis deka ne e sebicno da go zivees zivotot sto go sakas. No ke bide prekasno. Jas nema da bidam istata devojka, ke te prebolam bidejki ne se borese koga trebase. Mozebi ke bidam zaljubena, ke zasakam nekogo mnogu poveke od tebe. Zasto ti ne bese vistinski. I ke ti bide zal