Неверојатен си и ѓубре си и сакам да те избришам од меморијата засекад. Ми ја уништи перцепцијата за љубов и се надевам никад нема да си среќен. Господ да те казни, амин. Мрш.
Ни кучето не успеа да ми го дочуваш...го изгуби Каков неодговорен човек си ти? Не сакам иднина со тебе...фала ама не..
Фала на разбирање Прекрасен си Со малку зборови, многу ме сфаќаш Нема потреба да должам Најбитно е ова Многу те сакам
Ima denovi koga pomisluvam na tebe, onaka random. Ima denovi koga bukvalno si mi prisuten, kaj i da otidam, sto i da napravam. Edno primetiv, ne sum ti veke luta, ni besna. Ne ti se lutam sto zborese edno, a pravese drugo. Ne ti se lutam ni za toa sto za mene go odbra najteskiot nacin, a za site se trudese da e bezbolno. Ni za toa sto ne zavrsuvase naednas, mi ostavase onaka nadez koja me ubivase. Cestitki, go odbra najlosiot nacin. Samo edno sakam da naucis, ljubovta ne e molenje, mozebi ke sfatis sto e. Ljubovta, duri e da pustis nekogo da si odi, zasto toj taka odlucil, odlucil da bide nekade srekjen.
Немој да ми се лутиш и да ми викаш дека не смеам да се плашам. Како очекуваш да бидам толку јака психички кога пред неколку месеци не се знаеше дали ќе преживеам . Посакувам да заборавам на тоа да избришам од меморијата тие болнички кревети тие инфузии по цели денови ,крв ..крвна плазма .. Сакам да заборавам на се . Тешко ми е кога ми се лутиш ако се вознемирам те молам разбери ме , не сум толку јака психички како што мислиш .
Од сите на светот ти. Толку драматично. Кој би рекол, нели? Ученикот ги научи сите лекции од учителот, и реши да замине, наточувајќи ја душевната празнина со евтино вино од полицата на ормарот. Одете! Одете во Париз, Атина, Њујорк, Мароко - светот е ваш. Но, кога ќе се вратиш сам и соголен без тронка достоинство јас ќе бидам далеку. Нема да ти простам ни за илјада години. Сешто ќе ти оставам на совест е карта во еден правец за збогум и покајание до гроб. Ти се колнам.
Учекувано беше да те сонувам периодов, одамна немав. Следната недела се навршуваат 2 години откако раскинавме јас и ти. Имав сосема заборавено се додека не видов кој датум сме. Поточно среда е тој ден, тој датум кога ми го промени животот. Понекогаш ме копка како си, каде си, дали си среќен... Се обиде по разните срања да дојдеш до мене повторно но јас победив овој пат, не ти. Не дека немав и убави моменти со тебе, имав... но повеќе преовладуваа лошите моменти ама да не бидам злопамтило не ти посакувам најлошо. Ќе ти кажам... Чувај се.
Планини поместував и сама се газев само вие да сте во ред. Ама ако, јас сум крива, како и за се'. п.с. Не се задоволувајте со помалку од тоа што заслужувате. Само љубовта не е доволна. Комуникацијата и разбирањето се клучни. Мудрости од паталец.
Останав без зборови... Не помислував дека ќе направиш такво нешто, не помислив дека до таму е отидено. Не знам дали да ти речам нешто веќе, да не биде полошо.
Ситно, многу ситно броиме. Срцево во пети ми е .... се чуствувам како прв пат да ни е, возбудено, срамежливо...
Како човек да не биде среќен кога има прекрасен човек како тебе за свој партнер и истовремено најдобар пријател? Те сакам засекогаш.
Како ли успеа толку да одглумиш, години се во прашање, не денови. А нешто постојано ми велеше дека нашето е предобро за да биде вистинито. Требаше да си се послушам. Полесно ќе ми беше да ме изневереше, вака морав да минам низ многу фази додека те отсакам. Среќна сум, разочарана сум и се обидувам да се опоравам истовремено. Како? Не знам. Се она од кое се плашев, ми се случи. Ништо не ти беше доволно. Бездушник. Ме изгуби уште оној ден кога мирно спиеше знаејќи дека јас плачам. Се прашуваше зошто молчев, веројатно затоа што во умот веќе те имав напуштено, а потоа и физички си заминав. Се надевам дека кармата ќе те тресне така јако за тоа како се однесуваше со мене, а ти го посакував само најдоброто. Но, не можев да те задржам давајќи ти повеќе од она што и онака не го ценеше. Ти не заслужуваш ништо. Продолжи си да живееш во виртуелниот свет, само тоа те прави среќен. Што ти значеше тоа дека јас сама ќе останам, постојано се навраќам и се прашувам себе си? Смешно ми е! Па јас барем го имам него, ти никогаш нема да разбереш што значи тоа. Толку пати те проколнав. На секој негов плач каде те немаше за да го утешиш. За да бидеш во неговите сеќавања утре треба да бидеш присутен во неговиот живот денес. Ама верувај ми, подобро е вака! Држи се настрана и изгуби се некаде засекогаш. И да, макар сама останала, се е подобро отколку да се биде во отровното ти друштво. Ејј, барав нешто најосновно, поддршка, трпение, разбирање, љубезност.. Ти така лицемерно ми се обраќаше, ејј ти, ти ме замрази! Само знам дека кренав глава горе и во најтешките моменти. Мојот најголем проблем е што секогаш сакам да знам зошто. И понатаму те проверувам од навика, го мразам тоа кај себе, не можам да се исконтролирам. Мислам дека е поради тоа што сакам да знам дали некогаш ти е мизерно во твоја кожа, но треба да разберам дека ти нема никогаш да се покаеш. Кога ќе дојдам до таа точка на внатрешен мир, тогаш ко за инает ќе се појавиш. Замини си некаде далеку и дај ми уште причини да не те сакам уште повеќе.
Едновставно не ми се верува што направи со себе ... и жалам и среќна сум што те видов во тоа лошо светло. Можеби не сум најдобрата личост ама не го заслужував тоа.Ке дојде ден ќе сфатиш се.. се надевам нема да е доцна.