Не ми се верува дека си ми ја купил палетата, абе ти си будала. Не сакам да се трошиш за мене, па и ти си студент и не работиш , оф сонце мое. За Валентајн што да ти купам јас, се мислам со денови, немам некоја идеја годинава, сите ги искористив.
Ajde be zaprosi me veke ednas... Sekako ziveeme zaedno,so ke ti smeni eden prsten A mene ke mi znachi mnogu, nekako posigurno ke se cuvstvuvam
Еднаш се откажав од тебе. Продолжив без тебе. И се навикнав на живот без тебе. Научив да сакам пак. Научив да бидам среќна без тебе. И сега кога повторно си тука, повторно бегам, повторно те отфрлам. Ќе можам и без тебе, знам. Но, дали тоа е вистинското што треба да го направам? Дали грешам овој пат?
Далечни птици, дрвја и кревет, на кој ќе нѐ собере и двајцата.. Сончеви зраци низ дрвјата, паѓаат над нас, а ние лежиме голи во тишина, која ја прекинува твоето вдишување во мојот врат. Ти сакаш да ме вдишиш што посилно, а јас сакам да те прилепам в мене што поцврсто. Љубов?
Абе Пуки, го знаеш она местенцето што не сакав да го видам? Омилено ми стана, секое ќоше ме потсеќа на тебе, најубавите спомени се од таму. Никогаш нема да ми здосади, ни ти. Страв од среќа, знам дека ќе расипиме пак и овај пат ќе ни е последно.