Јави ми се. Или пиши ми, сеедно. Имам да ти кажам нешто важно, но не знам дали и овојпат ќе соберам храброст. Битно да те слушнам...
Гес уат? Итс дет пириад оф д мант, енд хиар ај ем. Гледам дека игнорираш и не ми одговараш. Океј. Ќе оставам простор да помине торнадово од емоции. А после ќе те оставам зад себе. Заедно со се друго. Мразам што ми се допаѓаш. Многу повеќе од значењето на самите зборови. Мразам што врзав такви чуства за тебе. За прв пат и тоа. Јер ќе те памтам. Ме интересира само дали за еден миг и ти имаше некакви симпатии за мене? Многу ме интересира дали некогаш имав(ме) шанса... Глупости. Ти беше делот од мене што е логичен, рационален и блант инаф ту сеј ит ес ит ис аут лауд ноу ригретс. Но си и себичен. Што те прави ограничен. Што не ми се допаѓа. И, оу мен, не знам кој носи повеќе багаж со себе, јас или ти. Затоа што јас сакам да чуствувам. Да експериментирам. Да пробам се. И да сум финансиски сигурна, исто. Но тоа никогаш нема да биде причина за мене ту сетал. Ноооо. биказ оф дет, сега ќе можам да си дозволам се што сакам до моментов. Сакам да те вметнам и тебе во сликата, ама не знам дали ќе успеам и дали е правилно. После 20 дена ќе дознаам.
Те сакам поради се што јас не сум, ја сакам твојата смиреност, ја сакам твојата рационалност, те сакам поради тоа што си спремен секогаш да помогнеш, те сакам кога мирно спиеш и ја обожавам твојата сонлива фаца наутро...многу причини за да те сакам, многу малку за да сум со тебе. До некој следен пат...
Ја чуствувам тензијата меѓу нас веќе некое време, мислам дека е редно да се плеснеме. Знам дека мене ми е ред да направам чекор, ама стрпи се додека да соберам храброст!!
За малку ќе заборавев. Во случај денес да се чувствуваш убаво, да те потсетам дека те мразам. Те мразам целосно со се алишта.
Велат дека во животот е битно да се има особа која ќе ти биде поддршка кога највеќе ти треба, која ќе те направи подобра личност, ќе те мотивира, ќе го извлече најдоброто од тебе. А, ти... Ти тоа неосетно го правиш секој ден. Ме правиш среќен. Неизмерно сум ти благодарен што си секогаш тука за мене, што си ми огромен мотиватор и што покрај тебе станувам подобра личност. Што во тебе не најдов само партнерка, туку и пријател. Со тебе животот е многу поубав. Нека трае нашата среќа уште многу, многу, многу... Нека ни се множат годините. Cheers, за нашиот ден.
Среќен именден. Како што кажав, I'm taking pages from your book. Продолжувам напред, решив, донесов одлука. Ќе направам се што е потребно. И се потпирам на сите одови во моја полза. Ќе уживам во последните денови меѓу овие зидови, и ќе се спремам. Додека сум таму морам да ги сервирам новостите. Ако не се согласи, ќе треба да организирам местење. Паникава во мене кога ќе помислам не ме парализира, победа за мене. Ќе треба да ги окончам работите со *. Ако не најдам начин, ако не искомуницираме, и ти влегуваш под таа точка от списокот. А од таму, иф ју доунт јус ит, ју лууз ит... Ај хоуп нат. Сакам да те решам.