Каква е таа диета љубов? Коако издржуваш со толку малку јадење? Ми кажуваш ме заситува тоа а цел ден си на смути и портокали, како може човек од толку малку да се најаде? Те молам јади повеќе, те сакам, несакам да ти се случи нешто, зошто не ме слушаш
И цел ден да го поминам со тебе пак не ми е доволно, само штом ќе стигнам дома чувствувам потреба да ти се јавам
Нека биде ова твоја година, заслужуваш љубов. Да си ги исполниш зацртаните цели, уште многу малку остана до финишот, готово веќе, оваа година сигурно ќе успееш во целта. И секако да бидеме уште позаљубени и посреќни. Те сакам највеќе.
Во ‘новата’ -поише да те нервирам и да ти скокам по глава -да научиш поубаво кафе да ми вариш -да шетеме низ Белград ко изгубени туристи -да се возиме по автопат долго како муви без глави -да почнеш црвено вино да пиеш за да имам друштво -да престанеш да ми исполнуваш баш секоја желба јер станува досадно -да изгледаме уште мн нови серии -да пробаме нови вкусови на чоколади -да се искараме и изнагушкаме после уште посилно Имам уште мн да пишам ама јбг неам време спремам за вечер Love you mece
Рековме порано ќе стануваме и еве пак до касно спиевме сабајлево. Многу си стоиме на зборот, се гледа.
Не можам да најдам доволно зборови за да изразам колку сум среќна и благодарна што те имам во животов. Со тебе секој ден ми е поубав од празник! Посакувам да си имаме уште безброј незаборавни моменти во Новата година. Те сакам
Извини. Ми се гушкаш. Би ти ѕвонела сега да ти кажам дека ми се гушкаш, ама ќе се исплашиш ќе се загрижиш. Нанај, одмори, заслужи.
Немаш поим колку ме правиш среќна и со најобични ситници. Премногу те сакам и среќна сум што те имам, со тебе животот е поубав.
Жалам што те повредив и што немав да ти понудам утешни зборови. Одвреме-навреме ми текнува на болката во твојот глас, зад гневот што го чувствуваш заради неуспехот на нешто во кое си вложил и труд и време. Посакував да не мораше да биде вака и дел од мене веројатно секогаш ќе чувствува вина кон тебе, иако објективно знам дека направив сѐ што можев за да не заврши. Знам дека ти не мислиш така, дека сум дозволила глупости да прераснат во нешто толку големо што би влијаело негативно на тоа што сме го граделе. Но, тоа е баш проблемот, што за мене тие работи не биле глупости, само што ти не можеше да го видиш тоа, затоа и никогаш не ме сфати сериозно. Мислеше дека фундаментално ќе се сменам со тек на време, исто како што и јас го мислев тоа за тебе, иако знаев дека е грешка така да се размислува. Можеби не сум заљубена во тебе, но сепак сум ти посветила дел од животот, ми значиш, се грижам за тебе затоа што знам дека суштински не си лоша личност, туку само живееш различна реалност од мојата. Жал ми е што таа реалност е толку различна, што не можеш ни да сфатиш дека е возможно да ми значиш и да се грижам за тебе како личност, иако веќе не сме љубовно поврзани. Ти посакувам да го најдеш патот надвор од огорченоста и да ги прошириш видиците во животот, за твоја лична среќа. Јас не можам да те мразам тебе, колку и да ме мразиш и плукаш. Ќе ти кажам само дека заслужуваш среќа и сигурна сум дека ќе ја пронајдеш, ако доволно си отворен за тоа...
Час си мраз-студент со мене, час ме гледаш како да ќе ме изедеш за доручек со мед. Час ме смееш, час ме убиваш со поглед. Не знам на што сум со тебе веќе, дај реши се што сакаш!