После толку години, вчера сфатив дека ти си мојата најголема грешка. Залудно бев спремна да одам против целиот свет само за тебе. Тоа што не можам да се контролирам себе и мојата љубов кон тебе, ја убива секоја клетка во моето тело. Ама веќе е готово, ќе свртам нов лист за нови почетоци каде што само себеси ќе се ставам на прво место, без тебе, затоа што го заслужувам тоа.
Џабе одолговлекував толку кога знаев каков ќе биде крајот Криво ми е, душава ми се кине, ама јас не направив ништо за да биде вака, само мислев дека ти значам многу повеќе. Колку и да мислев дека сме 2 половини од 1 целина, ние всушност сме биле 2 целини што воопшто не си одговарале, ти колку и да глумеше дека е така. Жал ми е, стварно многу изгуби.
Мило ми е што не ги послушав сите што беа против мене и тебе. Мило ми е што успеав среден прст да им покажам на тие што ме убедуваа дека јас и ти не сме еден за друг. Мило ми е и што конечно замолкнаа кога видоа дека одвратните усти нивни само за џабе зборуваат. Мило ми е што се послушав себе. Не знам што носи утрешниот ден. Ама знам дека што и да биде, нема трети лица да одлучат за тоа.
Времето поминува преспоро, мислам само на тебе и живеам за денот кога ќе те гушнам пак. Фала ти што се појави во мојот живот и што во мене побуди работи кои мислев дека не можам да ги почувствувам. Продолжи да се бориш, верувам во тебе и ветувам дека ќе бидам до тебе во секоја битка засекогаш доколку го сакаш тоа.
Денес многу брзо ми помина времето со тебе, 4 часа како 30 минути летнаа. Едвај чекам пак да те видам, веќе ми фалиш премногу.
Не сакам на глас да кажам колку време помина од "нас". Не можам да се помирам колку тоа е далечно и избледено. Да не играв претпазливо тогаш, ќе беше ли поинаку?
Никогаш не верував дека ќе се разбудам и ќе се осеќам како да не постоиш веќе. Човекот кој го замислував и го идеализирав во глава...го нема веќе. И никогаш веќе нема да се појави. Збогум засекогаш на таа личност и на сите убави времиња
Јас премногу време одолговлекував и во себе хранев огромно разочарување за тоа. Сега сфатив дека човекот физички си постои ама е сосем нешто друго од тоа што јас сум го знаела. Така што, никогаш и не постоела онаа моја замисла ...