Како ќе издржам 1 месец без да те видам? Се надевам ќе пројде брзо, а после го имаме сето време на светот, само биди до мене.
Zdravo leshniche, ti posakuvam ubav den. Denes ti pisuvam podocna; vcerasnata vecer ne bese polesna. Sepak, imase napredok na polinja koi gi imav zapostaveno vo celiot moj vozrasen zivot. I kazav na majka mi deka ne sme zaedno, i spodeliv zosto. Samo detalot koj bese za nasata intima go izostaviv, no ne I deka lazev za toa. Neznam dali toa bi sakala da go spodelam. Znam deka ti bese vazno taa da doznae za da se zakova posledniot klin vo kovcegot. Mozebi po vcerasniot razgovor veke I ne ti e vazno, koga znaes deka nema da umre nadezta deka imame idnina zaedno. Se otvoriv za se ona sto bese butkano pod cherga so godini, decenii. Ne mi doagjase prirodno da spodeluvam tovar I pokazuvam slabost, no stisnav zabi. Napraviv prioritetna lista za da pocnam da se izgraduvam od temel. Ottamu se cuvstvuvam srusen, od fondacijata, od dnoto na identitetot. Kako siot trud da bidam podobar od licnosta koja me ostavi Sam da gradam moral da vo nasiot slucaj bila badijala. Onie tuli sto bile postaveni od poranesnite traumi konecno puknaa. Koga ke ima nesto znacitelno ke go spodelam so tebe. Iako ne ti lici taka sega, a mozebi nema da mozes da poveruvas nikogas, sepak sum zasluzen za tvojata ljubov. Bidejki kade mnozinstvoto bi potpadnale od svojot stav za korist jas ostanuvav cvrsto na mojot. Presilnata I prebrza emocija Kon tebe me zaslepi. Jas bev covek vo pustina koj prezivuvase na kapki dozd I veruvase deka podobro nema da vidi. Koga te vidov tebe vidov oaza. Ne bev dovolno silen da ne se napijam sebicno. Nasata vrska ne bese fantazija. Moite dobri strani ne se fantazija. Nasata idnina nemora da bide fantazija. Tvoj zasekogas.
Не знам дали би му кажала, повеќе е од оние замислени чувства што ми (т)лежат во душа.. Ми се љуби. Ми се бидува љубена. Да бидам јас залутана капка дождец што танцува полека надолу по прозорецот и да го почувствувам како ме гледа тајно и се радува. Љубов, изгледа премногу е да се даде.
Zdravo leshniche. Kako si? Sto pravis? Se nadevam podobro. Siguren sum brzo ke zakrepnes od se, ti si cvrsta I snaodliva. Sepak sum zagrizen deka ke ostanes uplasena od bliskost. Kopneam da ja cujam pesnata koja e postavena kako ringtone koga mi zvonese, no samo od telefonot; a inaku ne sakam na radio da ja cujam dodeka sum nadvor. Kako stud od glecher mi izbiva lutina, prvo cuvstvo a da ne e nesto kako ocaj ili vina. Sekako deka e prvenstveno vpereno kon sebesi, no nemozam da prifatam deka poranesni tugji grevovi odlucuvaat moite da se nepomirlivi za tebe. Dotamu mi e stasano razmisluvanjeto sto duri fantaziram da pronajdam nacin kako da se dofatam do detektor za lagi. Da istrazam kolku verodostojni rezultati dava pa da cues deka nisto od 97% koi mi rece deka sum pogoden za tebe ne se fantazija. Ne sakav da ti kazam kolku me povredi toa koga go kaza za da ne te zagrizam. Denes rabotev cel den, a mir sega ke nemam. Srekja pa drugarite se tuka. A da pijam ne doagja predvid, pa ke mora da si crtam nasmevka na liceto. Kako mi rece - pravis trik na mozokot koga lazno se nasmevnuvas. Ajde da vidime, so ogled kakov dobar lazgo sum, ke se prelazam li sebe vecerva, I ostatokot od zivotov zaeban. Javi mi se. Samo glas da ti cujam. Samo da zamislam deka sum ziv 5 minuti.
Ти ми кажа, те послушав и дојдов без да знам дека нема да те видам многу долго. Еве идев, идев на нашето место и денес брат ми кажа дека си заминал, знам дека не можеше да ми кажештој ден. Ќе те чекам сите следни месеци, додека повторно не се видиме.
Den I pol oko nemam sklopeno. Me pcue telovo da si legnam, jas solzi vo pernica gusham namesto vo kosite tvoi. Ke bese pravilno da e obratno, treba da si tuka kako sto jas ke bev tamu. Znam deka tvoite bivsi iskustva se bolni I polni so teski lekcii ama ti izgleda imas zaboraveno da sakas vo potpolnost. Ili nikogas nikoj ne te naucil. Znam od rastureno semejstvo si kako mene, znam gledas okolu sebe propadnati vrski ama ako ti e toa izgovor sama da si, ili nikogas rizik da ne prevzemes, jas nemozam tuka nisto, neli? Prijateli da ostanevme, velis? Drugarkata so koja jas te zapoznav ja baras pocesto od mene, a mene znaes kolku tesko mi e. Jas pak od sto sum dobar I pred se od sto sum zaslepen od ljubovta Prema tebe odma pred site cela vina na plekji si ja zakaciv kako sramen medal. Samo tebe da ne te gleda nekoj na krivo. Seta pozrtvuvanost mi ja ramnis so par lagi koi samata rece gi prostuvas, cii pricini za kazuvanje gi opravduvas. Pa I posle lagite mi kazuvase 'uste imam cuvstva'? Dobro: KADE TI SE? Eve neka pomogne nekoj od nenadejnite citaci - koj kazuva 'te sakam' I te 'obozavam' a mu se potrebni pomalku od 12 Dena posle raskinuvanje da si produzi labavo so zivotot? Mene uste inercija me ubiva, a spored muabetive dosega samo jas sum kriv. Znaci, jas, vinovnikot, patam poveke od tebe, zrtvata. Jas, vinovnikot, sum so skrseno srce. Si se vadis vo mislite 'lazna nadez da ne davam'? Mislis me postedi od nesto? So lanec zamalku ne se vrzav za da te ostavam raat, a ti Edno alo ne napravi 2 dena od posledniot muabet, edna linija tekst, edno prokleto 'kako si' nemas. Uspea da me zdrobis, dnoto na tloto da go dopram I tamu sidro od sopstvena vina da ostavam. I za sto? Gledas, toa me maci. Da ostanev na mislenjeto deka Sam sum si kriv za se, nemase da mi e Dobro, ama ke mozev pouka da izvlecam I da te sakam od dalecina. Neznam dali mozam veke so prasanjava da izlezam nakraj. 3 saati ti ostavam poraka, na vakva patetika ke se ismevav do pred nekoja godina. Od kakov covek sto me napravi. Ke plakjam kamata za tugji greski, surovo Ke se sudam Sam zosto takov sum, a tebe izgleda picka te zdobole. Toa me jade najveke; kako uspevas tolku ramnodusno da si teras, a istovremeno da si sosema ubedena deka si vo pravo. Pocnuvam da sogleduvam preku maglata od hemiskiot sostav na ljubovniot koktel - me zasaka za fizickiot izgled, me iskoristi za da go izbrkas bivsiot, I na prvata greska od gotovs me isfrli od zivotot. Ti odgovarav Dodeka bev perfekten, na prviot prekrsok Dade crven karton, 'Jas nemam vreme kako sto imas ti'. Ova go kazuvas 10 Dena posle 'uste imam cuvstva'. Da, imas izgleda - sebicnost I/ili kukavicluk. Nema ljubov Bez rizik! Nema vrska Bez problemi! Ne se otkazuvas na prvo pagjanje, zatoa sto si gi izgrebala nozete vo prethodni trki! Pic*o edna! Nekade vo nekoj muabet, nekako, nekoj od Nas dvajca e prelazan - I ovojpat ne od mene. Znaev od start deca deka sakas; jas veke vo glavata iminja Im davav. Ti ke gi osudis na edinstven roditel pred da se rodat, sebesi na samohranost, I zosto??? Zosto si pi*ka. I jas bev, u redu e. Sega koga te izgubiv sto ke ima da me plasi ponatamu? Samo... Dali e stvarno toa pricinata? Ili imas I ti nesto da si priznaes. Porakata na Viber ti e zadnje od mene ako ne ti dojde pamet. Ne zadnje od mene sto ke cues - posledno Dobro sto ke vidis. Ne planiram da odam nikade poveke - osven pravo kaj site da ja cujat celata prikazna. Moram da vidam seriozna promislenost vo toa sto ke go vratis zosto ako pomislam na sekunda deka me prelaza ti mene, posle se sto pominav poradi moite lagi, e duri togas ke si reces ne si me poznavala.
Првиот човек што го сакам повеќе од себе си Ти си ми се , не можам да издржам без тебе ни миг ,само да си лежиме и да се гушкаме ми е нешто најубаво на свет. Што и да правам до тебе се е прекрасно , вакво чувство не се опишува. Ти ми покажа што е љубов се надевам дека ќе бидеме секогаш вака среќни
Тоа што денес решив да не ти вратам е најдобрата одлука. Не сум ти потребна, ниту ти мене. Јас сум личност која еднаш ќе ја изгубиш, и нема повеќе да ја вратиш.
Овој период ме потсеќа на тебе. На убаво, возвишено чуство, неизмерна среќа, возбуда, енергија, забава. Не чуствувам ништо за тебе, само ми фали тоа чуство. Ми фали таа возбуда и сакам да ја почуствувам за друг, за некој подобар за мене, за некој кој истото ќе го чувстува за мене. Малку се претворив во тебе, знаеш? Се што некогаш не сакав кај тебе, сега јас сум тоа. Се што некогаш беше “пречка” за нас, сега е пречка за мене со некој друг. Или барем јас така мислам. Нејсе, со тебе научив дека колку е повисок врвот, толку ќе е подлабоко дното. Помеѓу нас или барем во мене секогаш беше крајност на емоција. Никогаш средина, никогаш едноставно, никогаш досадно.