Кога те гледам каков си со детето си еден поинаков лик.Нежен, посветен, грижлив...И ми е мило што си таков, заслучува да има татко како тебе. Ама тоа е титулата татко... со титулата сопруг до каде сме? Не можам нзс да ти најдам ама досега едно 2-3 пати ми има дојдено да се спакувам и да си заминам.
Мислев дека никогаш пеперутките нема да ги осетам пак. После толку време прв пат се насмеав на твоја порака за добро утро, а благодарна бев шо те има секој ден, ама не бев среќна. Короната имаше голем удел, беше пречка за многу работи, да не се повтори. Кога си поминуваш убаво, разделбата повеќе боли. Се навикнав, бар да не мораше да одиш. Ќе ми фалиш. И јас не сум јас ако во вакви моменти најмногу не се плашам дека пак нешто ќе тргни наопаку. Трауми.
Само ти знаеш вака да ми го стоплиш срцето, иако денот ми беше тапа, ми ја разубави вечерта со таа убава прошетка под месечината. Ти ја сакам насмевката и ентузијазамот со кој зборуваше за нас и нашите планови , топлата рака која ми дава чувство на сигурност, а најмногу ти ги сакам зелените очи кој прават да се чувствувам како да сум центар на светот и кои ми влеваат мир во душата уште од првиот пат кога ме погледнаа
Како можев да бидам толку наивна и проста да ти верувам премногу , каде што во очи ме лажеше дека сум ти била се , во мене си имал поверење , се сум знаела за тебе , а уствари не било така . Само за една девојка кој ме остави на цедило , сепак како можам да те заборавам, душава ми се распаѓа …
Со мало закаснување.. Среќен Роденден бејби.. Ти посакувам се најубаво иако си сега далеку од мене покрај друг а јас покрај друга, така било пишано не било наше време.. Ќе се сакаме во некој друг живот...