Додека бевме на терасата и го гледавме ѕвезденото небо, ме гушна и ми рече погледни на врвот сме, нема друг врв. Се почувствував како да сме сами на цел свет и се е така лесно и убаво. Фала за се што правиш за мене и за нас. Фала ти што ме чуваш.
Колку слатко сте заспани, обожавам да ве гледам татко и ќерка. Копија сте, како можеше ниедна моја црта да нема, цела како тебе да е.
Фала ти за сѐ, за сите убави и неубави моменти, за сите смешни и тажни ситуации, за несебичната помош, за црниот хумор.
Те сонував бивши мој, со друга жена и две деца, и таму ти бев лута, во сонот како што сум ти и на јаве. Полека полека оладувам, веќе ми е сеедно за се, дали ќе се јавиш, дали ќе ми пишаш, дали некогаш пак ќе те видам ама ти ветувам дека ќе бидам таа што сакаше, за инает.
Оди у ку*ац! Те сакам и се' би напрајла за тебе, ама преку гла ми дојде веќе со твојата непочит и размазеност. Слугинка ќе ти бидам, ама мојш 2 минути да седниш да напрајш муабет и со мене ко шо требит
Ветувам, ова е последно напишано во оваа тема за тебе. Или било каде. Нема да те спомнувам, ти го избришав бројот, ги избришав сите наши слики, ти ги блокирав сите профили секаде. Завршено е засекогаш. Сега следи бришењето на тебе од мисливе и срцето ама малку полесно ми е од првите денови без тебе. Значи ќе биде уште полесно понатака. Може ќе ми требаат 3, 6 месеци, може уште година, не знам. Знам само дека ќе заздравам, ќе си ги залечам раните и од ова сега скршено срце ќе станам уште посилна и уште похрабра. Веќе нема да се плашам да ме напушти некоја личност, ти ме научи на таа лекција. Ми беше прва искрена љубов, прв човек во животот што толку го сакам, бев толку искрена пред тебе, а ти го злоупотреби тоа. Ни малку не си ме сакал, ни малку. Манипулатор и лажго. Ама нема да дозволам поради твоето неверство и лаги да го затворам срцето и да прекинам да верувам во љубовта. Некогаш некој ќе ме сака и ќе го сакам како што заслужувам и како што тој заслужува. Ќе бидам среќна, ќе бидам сакана. Можеби еден ден ќе ти е криво што си ме повредил и што цела врска наша пропадна. Но, што ми е гајле. Ќе слушаш колку сум среќна, колку сум сакана, колку многу сакам, ќе ти покажуваат и тебе познаници слики и ќе те стигне горко каење. Како поминува време мене ми олеснува што на време видов каков човек си и со кого сум имала работа. Се спасив од ваков човек. Може треба и да ти се заблагодарам. На време дознав што карактер си. Збогум засекогаш. Камоли никогаш да не се запознавме, но се е лекција во животот. Така ќе гледам на тебе.
Дека сакам и во пеколот кога сум да биде покрај мене.Не ми треба само за арно кога ми е.Исто така нема да преминам преку тоа да престане да ме почитува,сепак семејство створивме,дете си имаме.
Нека биде последна порака до тебе. Многу ми е мило што конечно собрав храброст и да преќинам се а и да ти кажам. Не сум ти јас пријателка, не сум ти ништо туку бивша девојка која секогаш се жртвуваше за тебе а ти тоа не го ценеше. Не ти мислат тие добро, и не се искрени со тебе штом ти работат зад грб. Сето ова време гледав да ти укажам на сите работи ама штета, теле се учи, не вол. Се плашам дека ќе увидеш доцна. Чувај се од зли луѓе, ќе ти треба.