Ова! Lepi Moj LEPI MOJ TI SI MOJA DOBRA STRANA MOJA DUGA POSLE KISE A JA TESKA MA SEBI STRANA CINI MI SE ZNAS ME VISE TI NEGO SEBE JA LEPI MOJ KAO PTICA NA NEBU TVOME SLOBODNA A UVEK BRIZNO ZAGRLIS I DOCEKAS OVA KRILA UMORNA KAD ZA DUSU UJEDEM I KADA SUZOM LICE OBOJIM TI ME ZAGRLIS DOBRIM SRCEM SVOJIM LEPI MOJ MA STA BI BEZ TEBE JA NA CIJA VRATA DA POKUCAM MA KO SAM AKO STOBOM NISAM LEPI MOJ KAO ZADNJU SUZU U OKU CUVAS ME UMORNA DUSA OVA A NEDAS DA POTONE MOJ DOBRI ANDJELE LEPI MOJ
Мислев го заборавив ова чуство… ама ти… …mokra sva od dodira u meni sve gori pod rukama tvojim ja umirem sad…
За мене љубовта секогаш значеше леснотија. Да тече надолу без отпори. А, ако има отпор тоа не е љубов. Но, ти ме научи многу битна лекција. Да не бегам кога не е толку лесно. Да се борам за љубов и да ја прегрнам токму кога не е совршена. Да ги прифатам твоите маани и заедно со разбирање и љубов еден спрема друг да ги надминеме отпорите. Те сакам толку многу што љубовта спрема тебе ме научи на трпение. И тоа е поромантично од било каква друга приказна што можам да замислам. Те сакам.
Добро е што се е во ред и се е разјаснето. Ме топиш со секоја твоја прегратка и бакнеж. Ме топи помислата на тебе.
Џабе се фураш, имам многу на холд и лесно ќе те преболам. Не одам никаде без план Б и Ц а понекогаш и Д.
Како да ти објаснам дека си скроз небитен у мојот живот, у универзумот воопшто!?! До кога ќе мора да ми ѕвониш мртов пијан сред ноќ и да ми пееш да си ту бар ночи ове?!? Кога ќе сфатиш дека ја и ти пукнавме одамна? Оди ебавај ги оние поштените светици шо ти трубеа дека ја сум курва, а мене олабави ме! И јас сакам да е некој до мене сега, ама тоа не си ти! Имаме различни приоритети сега! Разликата меѓу мене и тебе е шо ја се трудам и дејствувам у моментот, а тебе ти треба цела вечност да сфатиш што е вредно. Извини ама ми се згади од тебе и твоето детско понашање, без став! Оди кисни у клубови и пиј ко стока, впрочем и тоа си! Остај ме мене, раат да си спијам сега кога веќе скроз те избришав
Во светот на индивидуализам , каде потенцијалот на секој е потребен и неограничен . Во свет во кој позитивната психологија и репрограмирањето ги менуваат правилата на игра Ти ќе останеш засекогаш негативна книга , полна со зборови на сомнеж ,со лоши сугестии , која ја негира моќта на емоциите , која промовира ограничени можности и која поставува граници ……
Не знам што и како би ти кажала, можеби треба да те запознаам подобро. Ама душава не ми се радува на тебе. Се спремам без кејф, без возбуда, без очекувања. И те гледам и..ништо. Ниедно чуство, ниедна емоција, ниедно бранување во душава. Жал ми е ама, не.
Го чекам вистинскиот момент кога овие правила ќе стојат на еден ѕид во нашиот дом. Правила на "Нашето" семејство за кое копнеемее ама ветувам еден ден ќе го размножиме нашете ние ќе го дуплираме барем за најмалку два пати ветувам а ти знаеш кога јас ќе ветам исполнувам
Колку ми е мака кога не се чувствуваш најдобро а јас од ваму не можам ништо да сторам освен да ти праќам виртуелни прегратки и да ти кажувам дека не си сам. Се обидувам да те развеселам и да сум храбра за тебе иако длабоко ми паѓа тешко. Се надевам наскоро ќе бидиш подобро. Уште малку остана до нашата средба, ќе можам да сум вистински тука за тебе и секој момент да го минеме во среќа.
Ради тебе планини поместив, граници, го поместив небото...... а ти уште глумиш ладнокрвен? Пукаш од емоции, во очите ти се препознава колку не ти е сеедно и те боли душата што приказната не ја ни започнавме а книгата ја затворивме.
Се заљубив во тие очи, со ни трошка сомнеж ти ја пружив сета моја љубов а ти не го ценеше тоа, ме повреди, поплука на се што правев за тебе и си отиде без кажан збор без испален куршум, така ладно и без пардон. Ахх колку боли душава, колку само боли тишината твоја, боли ама ќе издржам, за разлика од тебе јас САКАВ и не се каам. Еден ден ќе ме побараш, а тогаш јас ќе бидам ладен баш како што си ти сега. А до тогаш останува тежина во душава, солзи во очиве и непребол. Проклета да си !
Иако веќе го знајш ова... Те запознав баш кога не очекував и особено не од место кај шо не барав, иако потајно кога ќе помислев на тебе многу сакав да сме заедно и ете...како велат, пази шо посакуваш-можи да ти се оствари Никогаш не сум била поисполнета досега, а со тоа и посреќна. Буквално единствен проблем ни е далечината Шо не е ни некоја далечина, меѓутоа знаеш, ние сакаме да си се гушкаме цело време и да го врвиме времето заедно Но исто така знаеш и дека премногу те сакам и дека нема ова да дозволам да влијае негативно, баш напротив-ме мотивира да работиме на тоа, да "се составиме" под ист кров и вервам дека ќе успееме. Само Господ да нѐ чува и да ни даде здравје и живот. Те сакам најмногу бебе мое