Некои со текот на времето сваќаат дека имале љубов која се случува еднаш во животот... Некои со текот на времето патат од болка во желудникот од недостигање... Некои години зборуваат во главата со другиот, и го бараат неговиот допир и бакнеж во сите.. Некои години чекаат... бараат во секоја сенка, сонуваат во секој молк еден за друг... А јас и ти.... Јас и ти по години само утврдуваме колку сме биле грешка еден на друг... Јас и ти по години утврдуваме колку немало емоции... колку немало ништо, а навидум изгледало дека има премногу...
Денес го препознав осмехот кој јас го вратив на твоите усни ,помислив си избеишала се мое, сум грешел си го задржала тој прекрасен осмех
Пак почнав да свирам.. почнав со нашите ама претешко ми е па ги избегнувам.. т.е да... ти не ни знаеше дека свирам.. Направив се за кое не веруваше дека ке успеам.. не сакав ама ете од инает да ти докажам дека можам.. можам само кога сум без тебе..
Уф, го направивме тој критичен муабет. И добро е што сфати дека правиш некои грешки, ситни но кои ме повредија. Знам дека беше ненамерно. Мило ми е што не се откажа од мене, од нас по тој разговор. Дојди сега тука да те гушнам. Иако си ѓубре на моменти, те обожавам.
Твојата прегратка е мој штит и пристаниште за одмор,одмор од сите бури. Моќна прегратка од каде што добивам сила за сите битки кои следат.
Не дека не сакам да ти честитам роденден,навистина не знам како и каде да го направам тоа а да не ти наштетам?
Немам повеќе што да ти кажам тебе, после сите караници се си кажавме и што мислиме и што не мислиме. Имам да има кажам нешто на тие што ќе дојдат. Едноставен сум Старомоден сум. Сеуште паѓам на прегратка, на спонтан бакнеж во јавност, на твојот мирис кој се впил на мојата кожа кој сакам да го мирисам само јас, без да ја делам перницата со никој на која си спиела ти зашто сеуште мириса на тебе одкога ќе заминеш.
За 2023 си имав посакано да не ми се појавиш, и еве уште малку и година дена откако го прекинавме секој контакт. Не мислам активно на тебе, ниту имам потреба да знам било каква информација за тебе, иако по сплет на околности сакала нејќела пак слушам повремено за тебе. За многумина можеби изгледав како лесно да ја преболев врската, ама и не беше баш така. Си дадов време да испроцесирам многу нешта, и сум свесна дека одлуката да заврши нашето беше правилна, колку и да ми фалеше. Не можам да кажам дека си лоша личност, меѓутоа you have a lot of growing to do. Ти посакувам се најдобро.
Се сеќаваш ли на гневот во моите очи кога велев : ”ќе видиш еден ден ќе бидам поголема од тебе јас …” во миговите на немоќ додека ме туркаше од себе … И сега кога се исполни таа реченица … и кога сум поголема од тебе , кога телово не ми живее од умор , кога очиве ми се празни без сон и без радост … во тишината на мислите и неспокојот од обврските кои стануваат се поголеми сватив : мене ми недостига пркосот животен кој ме водеше додека бев заљубена во тебе … Не ми недостигаш ти … Туку амбицијата со која итав да ти покажам дека сум подобра од неа … Туку силата со која неуморно вежбав секој ден … Туку страста со која ги знаев сите секс играчки и уживав во своето тело … Туку силата да бидам поголема од тебе , а со тоа поголема од себе … и не … нема да ми се врати оваа сила ако залудно се обидувам да те оживеам во својот живот и да се правам дека не ме боли уште секоја коска од твоето прегазување … но убаво е да знам колку ми недостига таа стара јас во овие мигови на планини пред мене кои треба да се поместат … и со ова не ти кажувам тебе …туку себе … дека време за љубов и планини поместување има тон пред мене …
Како можеш да си толку ладна личност девојко, без грам осет и човечност во тебе. Се прашувам зошто животов ми те донесе тебе, која била причината. После овој разговор јас се надевам дека ќе те заборавам еднаш за секогаш. Колку само ме имаш повредено и вечерва го правеше истото. Ако си ме сакала како што кажуваш, како можеш да бидеш таква према мене, што лошо имаш видено од мене за да ми нанесеш таква болка..ти не знаеш како е да се сака, зборот чувство не постои во твојот речник не знаеш што е тоа. Стварно не знам што друго да кажам немам зборови. Биди среќна и убава каква што си. Ахх таа насмевка најубава на свет...
Најубавата пица и најубавото кафе ми ги правиш. Најубаво ме гушкаш. Најубаво се смеам додека сум со тебе.
Помина и период од два долги месеца долги како две долги години јас чекам , чекам бидејќи знам да сакам