До сите бивши љубови - Ви благодарам што ме ојачавте. А нему ќе му кажам дека ги бројам деновите до следните прегратки.
Колку сум среќна што си мој ми го разубави животот со тебе се е толку прекрасно и магично,се надевам дека секогаш ќе си бидеме вака среќни и заљубени .
Немој ни да пробуваш да манипулираш со мене, те знам како себеси, знам како дишеш, знам што мислиш и што ќе помислиш. Не си ти жртвата. Знаеш дека те сакам со секоја една клетка од телово, но знаеш и дека со иста страст можам да те мразам. Затоа немој....ако ме сакаш дозволи ми да ти верувам, дај ми време, давај ми причини да ти верувам, давај ми љубов...затоа што знам колку вредам и заслужувам. И не се задоволувам со ништо помалку од тоа. Ниту пак во оваа фаза од животов имам вишок време и нерви за заебанции, а богами ни трпение. Па нека биде што ќе биде.
Да знаев дека олку ќе е убаво како на сон, никогаш немаше да те пуштам. Се радував на нашата прва средба 2022 година април. Две години рамно од нашето познанство и сега веќе нешто повеќе од познанство и пријателство. Како низ делириум ми е, не можам да поверувам дека се будам до тебе љубов моја. Битола - - Скопје дистанца од само неколку километри никогаш нема да не раздели. Те сакам!
Не се познавав доволно себе дур не те запознав тебе. Мислев само тој ќе биди во мојот ум, но не било така. Две години љубов моја, најсреќни да сме.
Имаше период од мојот живот кај што не бев добро, доста долго траеше тој период во кој што ме дрмаше анксиозност, можеби некои три години. Се сетив кога се најдов сред улица враќајки се од некаде и ме погоди тоа грдо чувство, и посакав да не бев жива бидејќи многу болеше болката што ми ја нанесе. Се сетив и кога плачев во скутот на мајка ми или ќе се заклучев во соба а татко ми или брат ми ќе тропаа на врата со изговор да одиме на пица или сладолед а јас се казнував со глад. Помина и тоа, за среќа, но има последици кои почнаа да се одразуваат на мене. Никогаш не добив шанса да те прашам зошто, беше занесен со твојот нарцизам, а денес му се отворив нему и сфатив колку тој човек ми дава се што не го добив од тебе. Малку е тежок човек за некои работи но се обидува да ги излече сите мои лузни од минатото. Ме научи и се уште ме учи на многу лекции, но на едно нешто никогаш нема, како да го заборавам тој пеколен ден кога се случија тие работи кои ме натераа да се посомневам во својата вредност. Се надевам дека тој ќе биде во мојот живот уште долго долго, бидејќи после него не знам што би било.
Ти си само ловец. Интересна ти е активноста, а потоа пленот го оставаш. Само не сфаќаш дека го пропушташ најдоброто и најубавото што следува после тоа. Тажно е дури, многу тажно и жал ми е за тебе. Велеше дека си се сменил, ама не си ни никогаш нема. Не си способен да љубиш. Најчудно е што не сум ни вознемирена ни тажна, дури ми олесна. Збогум, до тука било нашето.
Ако ти кажам сакам да ми пуштиш песна на ФБ ќе те излажам...ме блокира и толку. Ми пишуваат и други ама не сум таква да излегувам со кого ќе стасам. Зошто така да ми се случи? Не може нам нико ништа, јачи само од судбина, може само да нам мрзе, оне ко нам не воле...Сакам да имам бебе со тебе...а, којзнае што правеше откога ќе ме испратете летото. Барем да имав убави сеќавања за Петровден.