Бељо бељо бељо…. Белче сонце мое Згрми им љубави нека удри гром као што и умееш да го правиш тоа За мене си сонце, а за нив грмотевица Таков те сакам Не се плашам од никој кога те имам тебе
Што и да биде, секогаш ќе остане тоа дека со тебе можевме. Дека сега ќе имавме се'. Можеби со него ќе изградам нешто што со тебе за малку ни се слизна. Па можеби и така ќе биде подобро. Толку многу те сакав но после се' самиот ме испрати кај друг. Ми рече да ја барам среќата кај друг и еве, иако не ја барав, самата ми дојде и ќе ја следам. Толку поинаку е со него, а тебе ти посакувам се' најдобро и секогаш ќе ми останеш драг. И пак, одвреме навреме ќе се прашувам што ќе беше, како ќе беше ако не се случеше она што се случи, ако не го изгубевме она што ни беше подарено. Но ете, за мене Бог има друг план, се надевам и за тебе ќе излезе на подобро.
Се радувам за твојот успех. Работеше вредно и посветено ден и ноќ и успеа заслужено.Горда и среќна сум што успеа.
Мислам дека далечината многу нѐ зближи. Научив да го ценам секој еден момент поминат со тебе, зашто знам дека пак ќе дојде време кога ќе треба да заминеш. И после секое едно твое враќање дома сакам да сме сѐ поблиски.
Те помислувам деновиве. Не љубовно, но со носталгија. Сакам да ти го слушнам гласот, онака, да знам дека си добар, можеби и среќно оженет, тоа би ме израдувало да знаеш. И уште ти го паметам бројот, но нема да го свртам. Подобро е така. А толку многу сакам...
Пробај сврти го бројот, јас во еден таков момент сличен на твојот одлучив така и многу магични моменти следеа и се исподешаваа и еве ден денес сум среќен со нејзе Или ако немаш храброст пиши му на инста, сеа сепак зависи колку време има поминато од кога е завшено со него
Деновиве ми прелета слика од времето кога те сакав, кога беше повеќе мене од јас сама... и Кога се гледам себе така гледам само еден празен поглед, тажно слабо тело, недефинирано, недопрено... Празна душа и очи желни за потврда, згасната надеж и радост, кожа изгребана од јад и болка, здив онемен од спредби.... Гледам една несакана жена, една казнета душа... не е љубов тоа што не ќе те процвета- ами ќе те исуши до корен, што ќе те направи пиреј од своите парчиња да никнеш пак... не е љубов што ќе те пеплосува дур не те згаснеш... фала ти што ме научи иако толку оган и пепел требаше да посееш врз мене...........
Во чии мисли сум ноќеска, та што не можам да заспијам. Ме мислиш ли? Или можеби сонуваш? Ќе имам ли некогаш одговор на овие прашања....
-Hej moje medeno i tvoje srce ledeno patices do kraja pred vratima raja -Ljubav je za hrabre za tebe nije to tvoje srce je od leda sve pretvara u bol -I svaki put na prevaru uzmes srce moje al' tako lako padam na prevare tvoje -A bio sam s tobom pred vratima raja zaljubljen do bola dobro si znala -Ljubav je za hrabre shvatices i ti kada jednom i tebe srce zaboli -Da sebe moras iskreno da das jer ljubav je igra u kojoj ne varas.. ПРЕПОЗНАЈ СЕ ВО ТЕКСТОТ