Би ти честитала Бадник, ама ти не славиш... Би ти посакала многу убави желби, ама имаме различни гледишта и верувања. Не ни било судено мил мој. Мојот Бог, а твојот универзум изгледа така решиле. Нека, остави. Ќе си ги најдеме сродните души, кад тад, си велам...
се прашвам дали ќе бевме помирни ако си ја чувавме златокруната љубов од зли очи и душмани ? каде ќе бевме денес трошка да ме послушаше од то што ти го кажвав , а знајш оти секогаш беше за арно. оставив се во твои раци и ме разочара . да почекаше бар малку , само уште толку малку. знајш оти пробвав да бидам тука за тебе толку пати ама џабе ништо не помогна
Во секоја градина расти по една ружа, секој има некого на овај свет, а јас те имам тебе. Секој момент поминат со тебе е како во сон, сон од кој никогаш не сакам да се разбудам. Ти и ја сме две различни тела но со иста душа. Јас имам два животи кои не сакам да ги изгубам никогаш, никогаш нема да дозволам ни влакно да ти фали од твојата убава и нежна косичка. Во овај универзум, има само еден свет со 194 држави, 7 континенти и 8 милијарди луѓе, а јас те сакам само тебе Среќен Божиќ и нека ѕвездата деница биде водилка која ќе ни го осветлува патот како што им го осветлувала на Марија и Јосиф до Витлеем