Да можев да пуштам солза имам чувство дека би плачела со денови. Од лутина кон себе ни тоа не можам...можеби ако те исплачам квалитетно, неколку денови без прекин ќе можам да продолжам, можеби тогаш ќе можам да дишам... И да ги заборавам твоите зборови.
Не знам за тебе сма мене многу ми фалиш.. Те оставив тогаш кога те сакав најмногу,мислам дека ништо повеќе не може да ме скрши во животот. Не дека сакам да ми се вратиш,никогаш повеќе нема да бидеме заедно. Само јас не сум истата личност без тебе во мојот живот. Има празнина,нема кој да ја пополни... Барем да ги знаев од почеток некои работи,барем да ми кажеше ...да бидам спремна на вакво патење. Секоја вечер те сонувам Којзнае кога ли ќе престане ова што ми се случува
Сега откако помина се, пак мислам на тебе. Уствари никогаш не си ми ни излегол од мисливе. Стварно не ми е јасно како те среќавам толку често, и тоа баш сега. Баш погоре имам пишувано дека се надевам да те видам некаде. Сега те гледам и се прашуваш зошто баш сега? Не знам дали си измислувам нешто, или намерно ставаш работи за кои ние сме поврзани. Не знам, ама мислам дека ништо не измислив, и ти ме мислиш и имаш чувства кон мене. И дека ете може не сакаше ништо сериозно, ама после се премисли и сакаше. А знам дека си над мене во секоја смисла, јас најмногу заради тоа прекинав. Не можам јас со тебе, и знам дека и ти не сакаше заради тоа. Сега ќе имам некое лично достигнување деновиве. Буквално не се радувам за тоа, туку се надевам дека ќе ми пишеш и некако имам надеж. Ветувам дека ќе дадам се од себе овојпат, па макар и да биде истото или полошо. Надежта е присутна, но од друга страна реално размислувам и мислам дека нема да се случи ништо. Би те разбрала и ферски е. Си заслужив и да ме поминеш на улица. Убаво викаат дека ако треба да биде ќе биде, и може некогаш во подобри животни околности би се поклопиле и би биле нешто.
Прекрасен си понекогаш си викам дали е ова сон, како може да е толку убаво и после толку години сме пресреќни и заљубени уште како првиот ден Сфаќам дека вистинската љубов не избледува
Тој ден кога се слушнавме за прв пат, кога ти се јавив со скриен број... требаше само да ја оставам таа мала лага меѓу нас, ако не ти кажев и го прекинев така тој разговор немаше да имам повеќе храброст да го свртам тој број иако лагата беше мала... Не си свесен што ми направи, каква рушевина остави позади себе... Не си свесен колку те сакав ни колку сега патам, ни колку неможам да продолжам, да дишам. Не ме оставај во тој оган -ти реков Не те оставам во никаков оган, заедно сме во се - рече и на крај ме остави во огнот што пепел ме направи.
Deneska ljubovta e retka i skapocena a se poretko ja ima vo svetot Najrealno prekinav da veruvam deka vistinska ljubov postoi
Немој да ми мачкаш очи дека знам и јас по нешто. Престани постојано да прашуваш за сѐ и сешто. Високо си летнал, ајде биди добар пак под ѕвезди спушти се. И ќе биде сѐ во ред. Немој да се правиш она што во никој случај не си. Престани со сите твои случки, луѓе и адреси. Гледаш дека ти и јас сме доволни и затоа опушти се и ќе биде сѐ во ред. Пушти ме малку внатре во твојот чуден свет. Дај да ти чувам тајни и ќе биде сѐ во ред. Одбери стари песни со нови зборови. Пушти ги да ја гаснат мојата жед. И ќе биде сѐ во ред
Ја жалам следната жртва што сега ужива во твоите прегратки и им верува на твоите слатки лаги.Ќе мисли дека конечно пронашла некој што искрено ја сака, а всушност за тебе таа е само уште една станица. Штом ќе го добиеш она што го сакаш,ќе си заминеш без трошка каење,во прегратките на некоја нова жртва оставајќи зад себе уште едно скршено срце...
Оваа песна секогаш ме потресувала и секогаш си помислував никому да не се случи нешто вакво. Ниту на нас затоа што
Случајно ми излезе по смртта на Владо. Ти го посветувам целиот текст зошто Љубовта кон тебе ми е моја религија. Со тебе имам се' И доволно ми е да љубам И да постојам...
Можеш да ме блокираш насекаде,да ги затвориш сите врати и да се преправаш дека никогаш не сум постоела.Но, моето срце не знае како да те избрише,зошто вистинските чувства не исчезнуваат со едно збогум.
Retko e vo denesnicata da postoi vistinska ljubov sovrsena sega se e gluma igra dodeka da te dobie posle toa te otfrluva i te brise od zivotot Zatoa i neveruvam deka postoi ljubov veke Dadov se od sebe za tebe za nas ama poveke ne se lazes koga mislis deka sum naivna lesna koga ne sum Mirna voda bregovi roni