Знаеш да сакав да бидам љубавни саветник , психијатар , психолог или такво слично ќе бев ама не сум ... Нареден пат ако ми се поставиш као што ми се постави ќе ти наплатам за сеанса !!! Лош почеток .
Уште некој ден и ќе почнам да какнувам шарени виножита, бонбони и конфети од пуста ненаситна среќа и љубов кон тебе. Бреееееј, што е убаво да си ги чекаш празнициве со празен џеб и полно срце.
Се е различно овој пат..а не знам ни самата зошто? Има моменти кога сакам да ти се јавам, да те слушнам, како си? Да ти кажам дека мислам на тебе! Но има моменти кога сваќам дека одамна завршивме ние.. Навистина пробував да бидам она што ти ветив дека ке бидам, секогаш до тебе, но не можам и не сакам само јас да бидам таа што ке биде секогаш тука.. Више не е ни битно!!
Со тебе можам да разговарам и за мачки и за фудбал. Да се разбираме со мини поглед и макси гушкање. Да играме по папучи и сепак, да ми кажеш колку сум ти убава. Ти си оној што ме најде кога јас веќе се откажав од потрага. Мачката, што се плашеше од вода, заплива во најдлабоките сини очи. Со тебе сите смешки и радости се поубави. Сакам да планираме патувања. Да спиеме во хостел во Париз и да јадеме стоечки во некое улично ќоше. Да си купиме смешни ситници и да се сликаме ко најклише пар пред Ајфелова. Те обожавам кога ми доаѓаш од позади и ме гушкаш за половината додека ти правам јадење. Кога си смотан и не знаеш како да ми помогнеш, па само отвараш и затвораш врата. Те сакам наутро кога ми мјаукаш само зошто и јас мјаукам, ми го прифаќаш тоа мекнеење. Кога зборуваш за музика и сфаќам дека си упатен и умен. Дека го сакам. Го сакам. Сакам.
Неможам да те замислам како некој кој ќе го држам за рака . Неможам да замислам да те прашам дали си љубел некогаш ... Има нешто во тебе што не ми дава спокој ....Се менуваш бе , ден си незаинтересиран , а наредниот ден јас сум слаткиш ..како тоа незнам..многу ми си чуден , а колку сакам да сум на чисто со тебе немаш појма ! Иако немам ништо со тебе сакам кога ќе ме сретнеш да бидиш искрен и да разговараш со мене : Фајрквин ваква и ваква е работава , ова и ова планирам со тебе ! Изгледа многу барам за таков тип на машко како тебе..
Што да правам со тебе? Ајде кажи ми? A тоа што сакам да ти го кажам, нема да ти биде мило кога ке го чуеш, ама ке ти го кажам еден ден обавезно! Навистина не превземам ништо. ВРЕМЕТО КЕ ПОКАЖЕ СЕ!
што да му кажам,тој СЕ знае,едноставно зборови не се потребни.....тоа се случува после 30 години заеднички живот.....се се знае,се е казано....
ШТО БИ МУ КАЖАЛА????????? Би му кажала мре да те наречам со извинување идиоту еден зошто кога ни беше најубаво само се фалеше пред другите сега да и речам и ќе остане кај мене, зошто не ми рече зоштоооооо, зошто дозволи да се случат толку работи па после ајде да бидем во брак, зошто воопшто го кажа тоа кога ми го скрши филмот, кога се се смени помеѓу нас...а те сакав...а и сеуште имам чувства кон тебе...зошто ме тераш да бегам од овој град за да не те гледам..сега продолжи си го твојот живот јас ќе се обидам со мојот и да прекинеме со овие циркуси...мири се скарај се..ДОСТА Е....
Денес на овој убав ден - 17 месеци од како сме заедно ... Фала ти љубов моја за секој миг исполнет со среќа ,љубов ,насмевка ,радост ...едноставно знам дека ти си тој оној вистинскиот ,те љубам !
извини што те разбудив 2 пати денес па не беше намерно, што да правам бе сонценце кога си спанко и би ти кажала да не избрзуваш, и да одиме чекор по чекор оти ке дојдеме до кавга, и на крај до раскинување(и двајцата ке ни биде тешко да знаеш, се гледа дека си чуствителен) а тоа вчера што ги испреплетов малку повеке прашањата за каде ке славиме нова година, дали ке има карти, и други некои работи, беше да те изпровоцирам да ја видам твојата реакција знаеш дека те сакам, и дека заедно ке бидеме за нова година чудно би ми било кога не би биле заедно на тој ден, би се чуствувала ко дел од мене да ми недостига
Што ти е на тебе?!Имаш ли малку памет во главата?!!! Или си ќор?! Не ми се верува што гледам... тотално ме разочара Т О Т А Л Н О! Многу си прост, многу! Врска немаш ама ич! Дај размисли малце пред нос ти се работите ти пак забегуваш... кретен...
Ауу прееска се стопив како застана и се поздрави , еее така те сакам ... капата екстра немам зборови и бојаата па како ти стоеше ... ај ај со здравје да си ја носиш, само што кога се поткренав да те бацам ми сметеше, али нема врска најубав си ми Утре сакам пак да се видиме и да ми држиш среќа, знаеш колку плашлива сум и после ќе ти раскажам како сум поминала Те Сакам!
Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам Те сакам
How the hell'd we wind up like this? Why weren't we able To see the signs that we missed Try and turn the tables? I wish you'd unclench your fists And unpack your suitcase Lately there's been too much of this But don't think it's too late Nothing's wrong just as long as you know that someday I will Someday, somehow I'm gonna make it alright but not right now I know you're wondering when (You're the only one who knows that) Someday, somehow I'm gonna make it alright but not right now I know you're wondering when..... http://www.youtube.com/watch?v=-VMFdpdDYYA